• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • BrudSommar2006

    Lapinette, ska man våga se det där programmet ikväll tro.

    Satt på Iris Bamsegympa igår kväll och pratade med två andra mammor medan vi väntade, den ena har adopterat två gånger från Bolivia, en kille som nu är 7 år och så tjejen som är lika gammal som Iris, efter ett par misslyckade ivf:er. Det enda jag tyckte var märkligt var att hon fick ut jäkligt många ägg, 17 stycken, som alla blev befruktade, sedan satte de in två åt gången två gånger, hon plussade men fick inte behålla graviditeten mer än ett par veckor båda gångerna och sedan gav de upp. Jag tror nog att jag skulle använt upp alla de andra äggen medan jag stod i adoptionskön men man är väl olika. Nu har de tydligen fått en ny president i Bolivia som i princip stängt adoptionsmöjligheten därifrån och barnhemmen svämmar över. Tragiskt.

    Den andra mamman var inne på sin tredje ivf, första barnet föddes med ett hjärtfel och trots operation dog det åtta veckor gammalt. Barn nr två är en pojke som är lika gammal som Iris och klarade sig utan hjärtfelet som tydligen är ärftligt. Nu är hon gravid med ifv nummer tre för att försöka få ett syskon och det är snart dags att screena för det där hjärtfelet, hoppas att det går bra.

    I alla fall så kände jag det som att jag hade en jäkla tur här i livet som sluppit allt det där, vad orättvist det ändå är.

    Jag kände mig ändå rätt insatt i allt vi satt där och pratade om, väldigt bra att man har hängt här.

  • BrudSommar2006

    Jaha, jag såg att länken finns nu så det är väl nu det är dags då, det blir sorgligt det här men vad fasen, hej på er!

  • FruCicci

    Hejsan!

    Har varit ute och rest i nästan 2 veckor, först Malmö och sedan Göteborg. Suck, inte kul. När man var yngre var det det roligaste jag visste att åka iväg och käka finmiddagar på krogen, bo på hotell och har lite röj på företagets bekostnad. Nu vill man bara vara hemma hos sina små guldklimpar

    Har bara läst 3 sidor bakåt.

    Hur som så håller jag FULLSTÄNDIGT med AM i hennes inlägg om besök. Fasen vad klokt och bra skivet! Heja!
    Min mamma kom och hälsade på när min son var 4 dagar och dottern var 7, självklart för mig! Jag bad henne till och med komma för jag ville visa min lille bebbe! De var överlyckliga och det var något nytt för dem med.
    Men alla är olika och får göra som de vill, men tycker verkligen AM har en bra poäng som man ska tänka på!

    Louise var bara 2 dagar när jag var ute och shoppade till henne på stan första gången Men jag är ju lite rastlös av mig Apropå att man även där är olika, har man behov av att ta det lugn, då gör man det, vill man flänga och har en massa energi som ska ut så gör man det Vet inte om det var Snaily o Hattis jag läste om som ville ta det lugnt, helt rätt om ni känner för det!
    Så är det väl i livet i allmänhet, att man ska lyssna på sin kropp och på vad man själv känner funkar för en bäst.

    Ag stängt forum så kan jag lika gärna babbla i ett öppet! Spelar ingen roll för mig, jag har inga hemligheter. Och jag har inget som jag håller inom mig för att detta är ett öppet forum. Följer gärna med till det stängda dock Kan ju inte var utan er
    Tycker verkligen INTE att man ska få vara hemlig i det stängda, då är det ju ingen mening!

    I helgen köpte jag en overall till båda barnen, jag som kände mig stressad av alla som gjorde det redan nu
    Men stadium hade den overallen vi hade förra året (fast årets kollektion) på halva priset - så jag högg direkt

    Jag har fått en ny tjänst -  hepp! Så glad, ska bli försäljningschef och affärschef o får en grupp med 5 säljare från 1 oktober. Så gött! Äntligen kommer ens 7 år på universitet till sin rätt.
    Ska bli spännande. Det är ett 3 månaders kontrakt till att börja med
    Så nu har jag skrytit lite, men det är sällen jag har ngt roligt att komma med jobbledes, så nu får stå ut

    Jag ska kolla på det där programmet i kväll BS, det ska bli såååå intressant!

  • Oupsie

    Tinga, jag har inboxat dig två gånger, glömde att skriva en sak i det första meddelandet .

  • Ore

    Grattis till ny tjänst, Cicci!

    Angående overall så vet jag inte om det är en rejält spridd myt eller inte, men det tycks vara allmänt känt att overaller inte är något som tillverkas på löpande band utan tar det slut så går det inte alltid att få tag på fler, för butikerna. Så vill man ha en viss overall, så bör man vara ute i ganska god tid. Själv är jag nog väldigt irriterad på att jag letade ny vinterjacka i början på förra vintern, och när jag hittat en jag ville ha så var den slut precis överallt. *mutter* Så det vill jag inte vara med om angående overall till lillkillen.

    Jag har förresten också kollat på Stadiums grejer, fast tvådelat set som extrakläder till lillkillen. Vi lämnar och hämtar på dagis i uppvärmda bilar (motorvärmare och kupévärmare vintertid) så vi kör bara jacka då, och jag tänkte slippa ta med overallen hem från dagis varje dag, genom att ha ett par täckbyxor ifall vi går ut på kvällen.

    BS: Det finns många tragiska öden, inser jag. Och även om det är bra att man själv har fått litet koll på hela den cirkusen, så önskar jag så innerligt gärna att jag inte hade behövt få den kollen, att alla här i tråden fick alla barn de ville ha...

    Nenne: Låter som en bra plan att säga ifrån till Svärmor!

    Annars så tycker jag att det AM skrev lät väldigt bra, att barnen föds till ett större sammanhang också, och att det är bra om man kan släppa in släkt och vänner litet grann i alla fall... Men samtidigt måste man ju själv tycka att det känns ok... Jag "bebisbubblade" nog till och från, om man nu kan säga så... Jag ville gärna visa upp barnet, och det var heller inget problem eftersom jag inte upplevde att någon var påträngande på något vis... Sen är det nog lätt att man som förstagångsmamma känner sig litet osäker i början, och vill ha extrakoll pga det. Och allt känns dessutom mer omständigt då, och tar helt enkelt all ens energi.

    Tror det var Mugglan som skrev att de varit iväg någonstans när tvillingarna var små, och upplevde att de hade vansinnigt mycket lättare att rodda både Moa och tvillingarna, än vad två föräldrar som de såg klarade sin enda lilla bebis. Jag upplevde något liknande med min halvvilda, trötta lillkille i somras. Jag fick in dubbel mängd packning, plus ett bångstyrigt barn i bilen själv, än vad mina två vänner fick in sin nyföding. Och muttrade litet för mig själv över hur omständigt de gjorde det för sig själva, och kom sedan på att jag nog inte heller gjorde det särskilt snabbt och lätt när jag var i samma situation. Det är ju mer en fråga om vana och rutiner... Och att lära känna sitt barn, så att man har koll på vad som krävs i olika situationer.

  • Liten med Mindre

    Cicci - grattis!!! Spännande att få pröva ny tjänst.

    Nytt forum - jag ska kika in lite senare.

    Imorse kom köket - som vanligt utan tidsangivelse. Vi mötte en lastbil på väg till dagmamman, och jag blev misstänksam. Åkte hem efteråt igen och se där stod bilen med grejorna på gatan. Tur att maken inte var långt bort för han hade lovat att bära in allt med min pappa. Nu är det bara resten kvar...

    Och igår kom ytterligare en snickarfirma för att kika och ge offert. Vansinnigt snygg snickare...tror nog maken får ta beslutet - för jag kommer vara jävig som tusan om offerterna är lika.

  • FruCicci

    Jag fattar inte alls hur man kommer in i den där BT tråden som Oupsie länkade till....

  • Oupsie

    Angående att bebisbubbla, vi bor ju en bit från våra familjer och även många av våra vänner bor en bra bit härifrån, så vi kände aldrig att det blev för mycket besök. Snarare tvärtom, att vi gärna ville visa upp vår bebis men hade ingen att visa henne för . Fast samtidigt så mådde jag ju inte så himla bra, så på så vis blev det nog ganska lagom på det här viset.

  • Oupsie

    Cicci, kan du registera dig? För jag måste godkänna dig för att du ska kunna se innehållet.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!