Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hej hej!
    Ikappläsning och sjukstuga i flera veckor hör inte ihop så bra. Vi skickar runt förkylning - ont i halsen - feber i olika varianter mellan oss och det börjar tära på de flesta. Säkert en orsak att lilleman inte går upp i vikt som han kanske borde. Snart liknar han väl sin syster i konstitutionen... O ändå öser han ner mer mat än många bebisar. Märkligt!

    Snorkis- maken o jag hoppar jämfota av ilska över hur obetänksamma o korkade människor kan vara i bemötandet av det som drabbat er o lilla S. Och jag måste säga att du är stark som orkar skriva här - och jag är tacksam att du gör det för det lär mig mycket också om hur jag bättre kan möta männsikor i sorg. Inte min starka sida hittills. KRAMAR!!!

    PB - finns det ingen ände på alla saker som går sönder för er? Jag tycker vi alla bestämmer att botten är nådd för trasigheter i casa PB! (Vår diskmaskin verkar ha sympati-insjuknat med eran, om det är till någon tröst.)

    Telis och ni andra berättare - jättefina barnbeskrivningar. Kan hända får jag inspiration att knåpa ihop något om Mindre o Lilleman framöver.

    kikki - fy sjutton för såna oempatiska BMs. Hoppas att du ändå kan landa i att inte ha fått en toppförlossning. Grattis till lillkillen!


    O så lite frågor till tråden:
    Mindre har förlagt sina höstvantar, och det blir väl till att köpa nya som kan räcka genom vintern. Vad var det för märke som många var så nöjda med? Hestra? Har ni nypor som håller fast vantarna, eller vilka andra system finns? Reimaoverallen hade ju inbyggd vanthållare som var super, men nu tänkte vi försöka köra begagnat i overallväg i år.


     Äsch, dags att gå till tvättstugan. Får återkomma nu när jag hittat in igen. (Fin trådstart AM!)

  • Liten med Mindre

    Snaily - verkligen skönt att det såg fint ut på UL!

    PB - massor med stödkramar och hoppas jag med på toppägg!

    AM - det finns en dambutik ute i Gudö / Haninge (Modevillan) som tydligen har snordyra kläder och bra koll på sina kunder. Lite old-fashion kundvård sådär. Kanske kan de klä dig för både lunch o middag? Fast det kan nog butikerna på Ö-malm med förstås.

    Piggelin - vilken dag som helst...   Spännande! Vad gäller kläder så blir Mindre 3 år vid nyår, och vi bytte precis till strl 92 i överdelar. 86 i byxor funkar fint för det mesta, de långa modellerna. 24 i skor.

    Sweet - lider lite med er o er familjesituation. kan ibland känna att det är samma sak med makens familj. Vi åker o hälsar på dem, men de är väldigt sällan här. Visst försvåras det av att det inte är riktigt bekvämt att bo hos oss, men ändå.

    Nu ska jag hitta nåt skoj på tv, nåt gott o äta, och njuta av att det för tillfället är lugnt hemma. Skiter i att fixa finanserna idag med.

  • Liten med Mindre

    Måste förresten bifoga vårt modiferade recept på kladdiga kakor från Buffé. Vi förmildrade o förenklade (vaniljsocker o nescafé) kakorna o la till lite vit choklad. Uselt för formen...

    Chokladkladdkakor 


    Ingredienser, 24 stycken 200 g mörk choklad (ca 45 % kakaohalt) 1/2 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker 1 ½ msk espressokaffe eller 1 krm nescafé-pulver 2 ½ dl vetemjöl 1 ½ dl kakao (för mildare kakor, byt mot ¼ dl vetemjöl) 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 50 g rumsvarmt smör 1 ¼ dl socker 1 ¼ dl farinsocker 2 ägg salt (100 g hackad vit choklad) Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över vattenbad eller i mikro.
    3. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Ta chokladen från värmen. Tillsätt fröna i chokladen tillsammans med kaffet. Blanda runt och låt stå. (Nescafé rörs i den smälta chokladen, utan vätska.)
    4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och 1/2 tsk salt i en skål.
    5. Vispa smör, socker och farinsocker lätt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt  chokladsmeten, lite i taget under vispning, tills det är slätt. Sänk hastigheten och blanda ner mjölblandningen och sist hackad choklad. Låt vila i 10 minuter.
    6. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med hjälp av en sked, ca 4 cm ifrån varandra.
    7. Grädda i ugnen 10–12 minuter. Låt kakorna svalna.

  • Liten med Mindre

    Lappis - krya på dig!

    Vickan - skoj att jobba igen! Eller - för dig i alla fall. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Träffade ju nya chefen förra veckan, och känner att jag ha lite press på mig, även om han vet att jag är novis i yrket. Fast liite press är ju bra, har ju saknat det.

    AM - hur har det gått med festen o sömnen?

    Angående tänder så provbet lilleman bröstvårtorna lite några gånger i början när tänderna kom, sen har det varit lugnt. Han har å andra sidan svårt att släppa snuttandet till kvällsslurken. Ser han vällingflaskan då börjar han gråta o hulka, fast serveras den till mellis så kan han ta en dos före gröten. (Tänkte försöka vänja honom den vägen.)

    koko - måste hänga på din matbeskrivning av Conny. Vi säger också att Mindre får äta det som serveras, för inte heller här går att förutse vad hon ev tänker stoppa i sig. Sen är ju tyvärr korv o köttbullar mer säkert än bacon. kött o fisk går inte alls - så de flesta middagar hemma äter hon ev ris/potatis/pasta samt sina ärtor o majskorn. Till de "udda" favoriterna hör parmesan, pinjenötter o majonnäs. Samt smör i bitar.

    Vår helg har ägnats åt ömklig återhämtning. Vetesjutton om vi sov mellan fredag o lördag då lilleman blir sjuk som en hel karl när han blir förkyld. Eller - Mindre sov förstås o var rätt pigg, så att vi vuxna inte kunde sova middag under  dagen.

    Veckan som kommer ser i alla fall lugn ut, ska nog komma igång med träning igen. Nu ska vi banne mig blir friska och komma i form! (Måste ju i jobbkläderna om 2 månader. )

  • Liten med Mindre

    Muggles - GRATTIS! Om jag får välja så väljer jag att det självklart går bra! Vi får välj hjälpas åt att försöka se det massivt positiva istället för riskerna. KRAMISAR!

    EA - hoppas...

    Telis - de sista veckorna har jag inte heller känt mig som en fantastisk mamma. Ballade ur helt förra veckan när jag var själv; smällde i lådor o diskmaskinsluckan. Fräste åt barnen. Jättejobbigt när Mindre frågade efteråt "varför blev du arg mamma". Kände för att ruttna bort i ett litet hål.

    Inte har det blivit lättare av att 2 av 3 nätter varit de där från h*ll pga lillemans förkylning. förstår precis hur illa det känns. Men jag är tacksam för att han har varit go o glad på dagen så att han är lättare att förlåta natthärjandet.

    Och för att svara på din fråga - det går absolut jättebra att brista totalt över en missad sovstund. Inte för att det är önskvärt, men det händer.

    Nu ska jag försöka få mig en sovstund - hoppas hoppas!

  • Liten med Mindre

    Cicci - det låter verkligen som jackpot på lönen.

    Mugglan - håller med de andra - klart det kommer ta ett bra tag att landa i beskedet. Och med tanke på kunskapen vi förvärvat här under åren vore det mysko om du inte funderade/var orolig. Mer kramar till dig och xx i magen.

  • Liten med Mindre

    Hmm...kanske kan komma på söndag. Får se om vi ställer in weekendresa med barn pga alla förkylningarna.

    Måste fråga om det är fler förortsföräldrar som råkat ut för kommunbyråkratin? När Mindre blir 3 år så blir hennes 20 h i  veckan hos dagmamman gratis så länge vi är föräldralediga. Men i gengäld så måste hon vara hemma alla skollov. Hur hål i huvudet är inte det. Varför måste de tvinga in en 3-åring i skolvärldens schema? Och kan det inte räcka med att hon bara får träffa kompisar 20 h i veckan. Måste de "tvinga" hem henne hela loven med? *mutter mutter*

    Spinner vidare på mattråden lite till. Mindres middag idag: 2 gurkskivor och 2 paprikabitar. Grönsakslasagne kunde hon visst inte äta. Velar om vi gör fel som lagar den mat vi vill ha, när hon bara äter så klent. Fast det känns inte så, för ibland lagar vi köttbullar o pasta o bara något av det slinker ner i alla fall. Men lite delad känner jag mig. Men - hon äter ju välling efteråt, och oftast ok hos dagmamman. Tänk den som var nöjd med mat 1 gång om dagen!

  • Liten med Mindre

    Muggles - det är ett jobbigt besked att smälta. Hormonerna hjälper ju inte till - och jag minns hur jobbigt det var att berätta för folk om Mindre när vi väntade henne, för jag visste inte alls om jag var glad - hur efterlängtad hon än var. Det gick ju tack o lov över i andra trimestern.

    Det handlade ju bara om ett barn - men var jobbigt nog ändå. Kontentan - du får känna att det är jobbigt. Och andra får känna att det är skoj, när de slipper all oro och hormoner.

    Skickar ett lass kramar till!

  • Liten med Mindre

    Tack för input om barnomsorg. Jag vet inte om det går att betala extra för extra tid på loven. förmodligen inte. Nåväl - maken kan behöva vara lite extra tid med barnen...

    Men jag är i alla fall tacksam för att vi har en mänsklig dagmamma - hon hjälper till om hon kan och behövs. Flyttar dagar o timmar, och har ett extramantra att barn inte ska tappa bort vantar. Fast visst händer det ändå när liten virrpanna tar av sig vantar på bussen eller nåt sånt.

    PB - hoppas på de två guldäggen!

  • Liten med Mindre

    Telis - vi pratade om det där med hur jobbigt det är med barn emellanåt senast igår. Insåg att vi är bevis på att man växer med uppgiften. För visst tyckte vi att det var jättejobbigt med Mindre emellanåt, men nu ser vi tillbaka på det som semester. Och vi klarade av det både då och nu, fast man ibland undrar. Men det gjorde vi ju med ett barn med...

    Just nu undrar jag vad jag ska göra med gnälliga, underbare, söte och mammiga lilleman..

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!