• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • MSW

    Molusker låter inte så trevligt!

    Amsterdam låter däremot väldigt trevligt!

    Bebisbubbla låter både mysigt och jobbigt!

    What else? Här är det segt, segt idag.. Blev helt färdig av att gå till och från dagis (som bara ligger ett par hundra meter bort).. Trött i ryggen, magen och ljumskarna/låren... Gissar att kroppen börjar tycka att det är lite tungt nu! Nu efter att suttit inne framför datorn hela förmiddagen har jag dessutom fått ont i huvudet..

    förresten, hur säger man varsågod på engelska? Alltså när man sitter vid bordet och ska börja äta? A tyckte att vi skulle göra det igår och maken och jag kom inte på något bra ord för varsågod i det sammanhanget..

  • fru AM

    MSW: det står helt stilla i mitt lilla engelska ordförråd ... en tanke är ju att man säger ju aldrig så (på middagar och så) eftersom alla inväntar att värdinnan börjar äta. Men det är klart - vill man att gästerna ska börja så fort som möjligt för att maten annars kallnar säger man väl något ...

  • MSW

    Am: skönt att det inte bara var hos oss det stod stilla.. det där med värdinnan är juh dock en tanke..

  • fru AM

    Go ahead and eat låter ju lite hårt? Men kanske ändå  "Please, go ahead and eat" är korrekt? Hjälp - språkpolisen??

  • snaily

    MSW
    Oj, vad svårt, finns det något liknande ord? Ööööh... Go ahead and eat? Help yourself?

  • MSW

    Help your self funkar nog när inte maten är serverad liksom, men när alla sitter med mat på tallriken (som igår)känns det inte helt rätt.. Tja, go ahead and eat kanske funkar?

  • Liten med Mindre

    "Dig in"
    "Please, serve yourselves"
    "help yourselves"

    Kommer inte på så många lysande exempel.

  • fru AM

    "Damn it! Just be quiet and eat!" passar fint hemma hos oss till vardags.
     

  • smint

    oj mitt engelska förråd står också stilla, ändå har vi engelsktalande i familjen... 

    Blev inget blomsterbesök idag, orkade inte, var så skönt att bara vara hemma med H i lugnet.. Men har sparat tipsen av er till imorgon. Ja gröna palmliknande hade vi i höstas men det är ju ingen färg... Men dom levde och frodades till min mamma lyckades vattna dom för mkt under en vecka när dom var här, dom har ju vant sig vid min vattning så dom gillade inte allt vatten...

    nu ringde min mamma och hade panik på fb, skall jag försöka guida henne genom förändringarna, jag kikade in på fb på kreta via en dator och tryckte bara ok och sedan kunde jag skriva på min status, men hon kan inte skriva alls.. kommer knappt ihåg vad man skulle göra..    Men tycker det blivit mkt sämre nu. 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!