• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • fru AM

    Kom på att man nog ska torka telefonen så gott man kan invändigt innan man stoppar den i riset - så att inte stärkelsen klibbar fast inne i telefonen  

  • snaily
    fru AM skrev 2011-09-27 14:05:15 följande:
    Kom på att man nog ska torka telefonen så gott man kan invändigt innan man stoppar den i riset - så att inte stärkelsen klibbar fast inne i telefonen  


    Nu är jag så jäkla otålig så jag har redan startat igång den, bara för att se om den funkar, och det gör den. Kanske ska ploppa ner den i riset resten av dagen för säkerhets skull... Känner mig så himla handikappad utan bara.

    Hur gör man nu då? Känns lite splittrat att hålla reda på två trådar samtidigt... men det tar väl lite tid innan det blir någon riktig fart på Den Stängda Tråden...?
  • passionsblomman
    Oupsie skrev 2011-09-27 08:37:21 följande:
    Fast Coop är Vår Kokbok, eller Vår Kokbok är Coop, hur man nu ser på det. Det är KF:s provkök som ger ut Vår Kokbok.
    AHA! Jamen då tänds ju en Luma här i mörka Småland. Det visste jag faktiskt inte.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • MSW

    Snorkis: fy vilken jättejobbig situation! Tycker att BS förslag var bra i första hand! Annars har jag nog inte mycket att tillägga, men skickar en kram!!!

    ang bebisbubbla så hade vi väl lite av det på bb, eftersom man egentligen inte får ta emot besök på neo.. A har juh dessutom hela tiden varit "lätt" att ha med sig överallt. Men efter att vi blev "utsläppta" så var vi nog mest sugna på att visa upp honom.. Fast jag känner nog att jag kanske vill ta det ngt lugnare denna gången.. Men det ger väl sig..

  • passionsblomman

    Snorkis, FY vad trist och jobbigt! Jag förstår precis hur magontet känns!
    Jag vet inte, men jag skulle nog stålsatt mig och gått iväg på de där aktiviteterna ändå och gett det några gånger till. Kanske dyker det upp något bra tillfälle att säga ungefär vad BS föreslog, annars lär det väl utkristallisera sig om det är så att de är nöjda med bara sig själva och sitt eget sällskap. Isåfall kommer du ju att få leta vidare efter andra att bygga relationer till. Det jobbet kostar både tid och energi och att man orkar hålla modet uppe. Barn och mammaledighet kan ju vara en sammanförande faktor, men annars får man j ta till andra strategier och göra sig själv delaktig i helt andra sammanhang. Träningsgrupp, trädgårdsförening, matlagningskurs, körsång, hund och medlemskap i brukshundsklubb eller vad tusan som helst som tar en utanför dörren.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Ore

    Snorkis: Tråkigt med mammagruppen! BS tips var bra, ta upp det litet försiktigt med dem. Sedan vet man ju inte om det funkar eller inte, och gör det inte det får du kanske leta på litet andra ställen efter mammakompisar - där hade ju AM massa bra tips.

    Men jag tycker att du ska gå på babymassagen, kanske "lossnar det" med dem i mammagruppen? Om inte annat så får du lära dig babymassage - det är mysigt i sig! Du kan ju också prova att vara den som föreslår att ni ska träffas? Fast det har du ju iofs provat, kom jag på...

    Men du, om du trivdes bra med någon i din förra grupp, så kanske du ska ta upp den kontakten igen? Det värsta som kan hända är väl att hon inte är intresserad, men klickade det mellan er så kanske det är värt att kolla upp det?

    Jag själv har ingen jättejättenära väninna i mammagruppen, men vi träffas då och då och det är trevligt

    BS: Nej, vad tråkigt att ni inte verkar komma iväg... Det går inte att flytta helgen, så att något av de ställena ni tittade på är öppna?

    Och är det verkligen helkört att få dig att följa med till ett stängt forum? Jag har nog inte riktigt förstått var skon klämmer riktigt, men det är ju ditt val helt och hållet.

    Den största fördelen som jag ser med ett stängt forum, är att kunna säga saker som kanske inte är så känsliga, men som jag inte vill ska finnas dokumenterat öppet på internet för alla och envar att läsa i evinnerliga tider (eller tills berörd databas kraschar...) Sådana saker som känns helt ok att berätta för vänner, men som jag drar mig litet för att skriva här. Framför allt sådant som berör andra än mig själv, men indirekt påverkar mig, det är där jag censurerar mig mest, även om det inte blir helt och hållet...

  • fru AM

    Ja, vad tråkigt att ni inte verkar komma iväg, BS! Sådär har vi också haft det mellan varven men denna gång verkar båda ha varit så sugna att "komma ifrån" så vi gjorde plötsligt slag i saken. Barnvakterna (två olika team) verkar t o m se fram emot tilldragelsen - även L är mycket positiv. H anar ännu inte vilken skräckupplevelse han kommer utsättas för ... Antar att han börjar ana ugglor i mossen när vi börjar packa. Än är det dock 1,5 månad kvar ...

  • Lapinette

    Vi har ju inte så svårt att ta oss iväg men det är i princip nästan alltid jag som initierar resan, kollar upp och ger förslag. Det känns så jäkla skönt att ha något att se fram emot så jag hoppas BS att det löser sig! Kan du inte boka något och så får han hänga med?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!