• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • brud090606

    Trådläsare sedan trådstarten gör ett inlägg och önskar allt gott iom flytt till stängda tråden. Trist att inte få veta hur det går i framtiden

    Kommer speciellt att hålla tummarna för att en viss kanin ska få träffa sitt efterlängtade barn SNART och att PB hittar sitt drömjobb och blir lycklig rakt igenom

    Må så gott! /Brud090606

  • fru AM

    Tittut säger jag! Försöker läsa på två platser  än så länge!

    Intressant inlägg om hur barnvälkomnande i andra kulturer ter sig, Oms!  

  • fru AM

    Snorkis - eller någon annan som gjort titthålsoperation i magen: hur länge var magen "svullen"?

  • _koko_

    Kramar från mig till brud090606 och alla andra smygläsare.

    Alla kända i tråden hoppas jag snart få vinka till "på nya stället". Det känns spontant alldeles alldeles underbart.

    (och man får inget bekräftelsemail när oupsie har godkänt i nya forumet så tycker man att det tar tid kan man ju prova att logga in )

  • BrudSommar2006

    Snorkis, aha, var det så det var.

    Omsan, det där med namngivning är då inget för mig hör jag!

    Nehepp, nu jobba på, hej då alla!

  • Ore
    Fru E skrev 2011-09-28 08:55:16 följande:
    NÄr jag ändå gör gästspel ;- så är det kanske dags för en Skåneträff snart
    Vadå gästspel??? Du är alltid lika välkommen, oavsett hur ofta eller sällan det blir
  • passionsblomman

    Hallå i lådan!

    Jag vet inte om jag är helt skygglappad, men jag hoppas man kan fortsätta skriva här? Kanske någon mer kikar in så får man se hur det blir...

    I min mardrömsversion, så dör allt ut överallt och vi får gå vidare utan forumssnack och med enbart de mer privata relationer som byggts upp under åren. Även de ligger kanske risigt till om det värsta blir sant. Min livserfarenhet är, att när formerna och plattformen för gemenskap ändras, blir det ofta svårt att hålla kontakt. Det fylls på med nytt och annat i folks liv.

    Jag hoppas också slippa delas upp i Vi och Dom, med negativa följder som att man skulle stanna eller gå för att man inte gillar vissa eller annat i den stilen. Jag har helt enkelt ingen lust att flytta på mig just nu. Så än så länge avvaktar jag. Lite oroligt, för jag vill inte att tråden ska dö. men som sagt, vi får se...
     


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Soldemor

    *smyger in lite diskret*

    Hoppas verkligen den här tråden blir kvar! Smyger gärna in här när möjlighet finns för att följa alla här. Och kan jag, delar jag med mig av något jag har erfarenhet av.

    *smyger diskret ut igen*

  • Ore

    Jag tror mig inte kunna hålla diskussionen igång på två olika ställen... Utan hoppas (och tror) att konversationen här kommer flytta över till det stängda forumet.

    Däremot ser jag personligen ingen strikt gräns på enbart de som är med i galleriet just nu, finns det någon som har varit med i tråden (om så bara till och från) så gör det inte mig något om den bjuds in till det stängda forumet.
    Tänkte också kolla om det inte går att locka med BS genom att säga att smiley-repertoaren i nya forumet är GIGANTISK!!! (Fast jag har faktiskt inte kollat om det finns något äpple...)

    Men vi står ju i en brytpunkt, på det sättet att vissa försvinner från tråden här för att den kan läsas av alla. Och vissa försvinner från tråden för att de inte vill följa med. Det är lika tråkigt alldeles oavsett, tycker jag. Däremot hoppas jag att det inte blir någon "vi och dom" och tråkiga delgrupperingar på det viset, det är ju så att ALLA som hängt här kontinuerligt är välkomna till den stängda tråden - förutsatt att man där kan tänka sig att släppa på sin anonymitet om man har en sådan.

    Jag ser inte skillnaden som särskilt stor, i och med att enda ändringen är att vi flyttar från en internetsida till en annan. Plattformen, och formen för vår gemenskap kommer ju fortfarande vara internetbaserad, så som den redan varit. Största skillnaden hittills är alltså att det nya forumet fungerar litet annorlunda (t.ex. är avatarerna till HÖGER!) Så för mig känns skillnaden mest positiv eftersom jag inte kommer ha några "spärrar" kring vad jag skriver på internet, dvs jag kommer kunna skriva det som jag känner att jag kunde sagt om jag pratade med någon av er irl. Alltså inte saker som är superhemliga eller privata, men saker som jag inte vill ska postas öppet på internet för alla och envar att läsa i all evinnerlighet... Ofta då när det är någon annan inblandad, som jag inte vill "hänga ut" på internet - ens anonymt.

    En annan fördel med det forumet, är att det går att skapa flera trådar. T.ex. en recept-tråd, en trådträffs-tråd o.s.v. Det går ju här också, men på det forumet så rör ju alla trådar oss på ett eller annat sätt.

    *Försöker febrilt att locka in alla till nya forumet*

  • nennesjuttioåtta

    Men kom med nu över till den andra sidan, det ÄR INGET VI OCH DOM!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!