• fru AM
    Äldre 23 Oct 20:29
    17956950 visningar
    24028 svar
    24028
    17956950

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 29 Sep 10:17

    Klockarbol igen, jag tycker verkligen att världen är orättvis på många plan och att det drabbat dig på det här viset.

    Det här ska väl egentligen inte komma från mig som inte tagit mig för att registrera mig på det andra stället än, och det blir inte just nu heller av olika anledningar, men skulle du få för dig att gå med i galleriet så blir det vad jag förstår samma nick på nya stället och du behöver inte skriva annorlunda där än här.

    Page, du skriver att det är nu vänskapen kan börja men mitt problem är att den inte kan det och jag ska förklara varför. Vi har varit en större grupp människor som skrivit här och inom den gruppen har jag tyckt extra mycket om en mindre grupp människor som betytt mycket för mig genom åren. Den gruppen är nu splittrad och finns inte kvar, inte här och inte på nya forumet. Människor har nu hoppat av. Att jag sedan kan bli vän med andra som faktiskt valde att följa med är inte samma sak, utan att mena att det är något fel på dem. Så hur jag än gör nu sörjer jag förlorade vänskaper.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 29 Sep 10:24

    Hej September, jag borde inte heller hänga här. Jag borde inte logga in på nätet någonstans på flera dagar för jag har så jäkla mycket att göra. Sedan är det för mycket på gång på det privata planet också med alla aktiviteter, barnen som jämt är sjuka och gör så att jag aldrig får vara en hel vecka på jobbet, det gnager i mig att jag snart ska fylla 40 och inte får någon ordning på det plus att min bror med familj flyttar till Varberg i helgen och sedan kommer vi i princip inte att ses mer vilket betyder att barnen inte kommer att få växa upp med sina kusiner som var deras enda släkt här och så allt aggro som varit i samband med vår långhelg som nu i och för sig är bokad men som känns så där, det går så där med pappas cancer och jag vet inte allt mer men jag är bara inte på något bra ställe i tillvaron just nu.

  • Piggel­in1
    Äldre 29 Sep 10:48

    Hej allihopa,


    hoppas att ni är några som fortfarande läser här i tråden eftersom jag inte bett om ngn access till hemliga tråden & det jag tänkt skriva om känns bäst att skriva här.


    Uppenbarligen har vi kommit till ngn slags brytpunkt, i mitt fall ser det just u ut som om jag hoppar av Tivoli-tråden/tåget, men jag hoppar ändå inte på hemliga-tråden-tåget, utan helt enkelt hoppar på mitt eget Piggelintåg, så får vi se vart det tar vägen.


    Ända sen jag tog mitt halvårslånga totaluppehåll förra våren, så har jag haft tankar på att lägga ner trådlivet, men samtidigt är det så himla svårt, jag har hängt med länge & nyfiken som man är, så vill man veta hur det går för alla. Kalla det beroende, kalla det nyfikenhet – kärt barn har många namn (plus att jag tycker om många här).

    Trådlivet har fört mkt positivt med sig, men samtidigt känns det som om det sker på bekostnad av mkt annat för min del. Då säger säkert ni, nej, man behöver inte läsa allt, man kan hoppa in när man har tid – men det känns inte som min grej. Hull & hår eller inte alls. Blir bara stressad av att inte hinna hänga med någorlunda - & så ska det ju inte vara. Fast att hinna med allt är ju i princip en omöjlig uppgift, iaf för mig - & kanske ännu mer nu, om det är några som börjar skriva mer nu när det är hemligt forum. Ekvationen går helt enkelt inte ihop med min tillvaro med familj & vänner.


    Förra hösten hann jag med någorlunda, men sen när lilleman föddes, så gör det att tillvaron med två barn inte ger mkt tid över (spec inte när vi bara har 15h dagmamma i veckan...). Nu på måndag börjar jag jobba igen & att surfa in på tråden på jobbet kommer inte att funka, då är det bara kvällar kvar & de vill jag använda till annat.


    Lite sorgligt, men jag har tagit beslutet att inte ansöka om access, iaf inte nu. Vem vet, jag kanske trillar dit igen & ber om det senare, men just nu står jag över. Jag passar på att hoppa på mitt eget PIggelintåg nu när tillfället uppenbarar sig. Lite som en avgiftningskur för beroende? (hoppas ni fattar vad jag menar)


    Samtidigt stänger jag ju inte några dörrar helt – många av er har jag koll på via FB, en del av er mailar/träffar jag då & då, och man kommer nog att kunna hitta mig i resetråden då & då – det var ju där allt började, för min del.


    Ang detta med hemlighetsmakeriet, så har jag lite svårt för att det är en så otroligt stor grej – vi är en tråd i ett forum bland tusentals andra forum på internätet, jag tror inte att det är så många som varken har ork eller lust att sätta sig in i en tråd med mer än 20.000 inlägg. All heder till dem som orkar det För riktigt så spännande liv tror jag inte vi lever ngn av oss plus att det är väldigt mkt "internt snack". Men sen så är jag ju inte så himla hemlig av mig. Och vi vet ju med all önskvärd tydlighet att vi alla här är olika på detta gebietet.


    Men det där med FB-rekommendationen, där tycker jag personligen att det drogs på alldeles för höga växlar, här i tråden, vem orkar med en tråd med så många tusen inlägg plus att jag vill minnas att Sweet desutom var en av dem som tryckt på knappen av misstag. Ingen big deal, eller vad är det de säger i reklamen.


    Jaja, vet inte riktigt vad jag vill säga med allt detta – förklara min ståndpunkt lite kanske. ...och få en massa tankar ur skallen som ligger & gnager.


    Jag hoppas att ni får det bra i den nya tråden & att det blir högre i tak än vad det varit i tivolitråden senaste året. Mer prat om viktiga/riktiga saker, inte så mkt fokus på overallköp, kan barn ärva skor osv (som också är ”säkra samtalsämnen” utan risk för ömma tår). Visst, allt ska ju kunna skrivas om , det är ju lite av trådens storhet, eller det  vardet iaf. Men när det blir för mkt ”overallprat” (hoppas ni förstår likndelsen, inte bara overaller jag menar alltså) – ledsen för ev ömma tår jag stampar på nu - men jag kräks på det, trots att jag själv är mitt uppe i småbarnsträsket. Jag har nog hela tiden undvikit dylikt prylprat, ända sen tråden började, men då var det inte så framträdande, det var bara en grej i mängden. Eller så är det jag som ändrats, kan mkt väl vara så – alla utvecklas ju (ev åt olika håll) när man får barn & man har olika behov av att dryfta olika saker.


     


    Jaja, det får räcka för tillfället. Nu har jag vräkt ur mig en massa tankar.


    Hoppas som sagt att ni uppnår det ni vill ha i den nya hemliga tråden, en vacker dag kanske jag trillar dit i ett återfall & messar Oupsie om access. Inte alls omöjligt, men för tillfället så låter jag det vara & spanar på er via FB.


     


    Kram på er!

  • fru AM
    Äldre 29 Sep 10:51

    BS: jag vill ge dig en stor KRAM!!! Fy sjutton vad jobbigt allt det där lät. Hoppas givetvis att allt går så bra som det kan! Jag kommer vara HÄR och DÄR tillsvidare. Och jag hoppas att vi kan äta lunch snart på det där braiga stället - om du har tid?

    Klockarbol: Men vilken sits du är i då! Omogna 50-åringsmän är det värsta man kan ha i partnerväg (fråga mig - hade en förut). Har inga andra råd att ge än: Run, Klockarbol, run! - men det är ju inte så nyanserat eftersom den ekonomiska situationen är ansträngd osv. Önskar verkligen att situationen kommer lösa sg på något sätt. Gå vidare UTAN din man om möjligt. Han drar bara ner dig. Bra partners lyfter upp en. KRAM

  • Piggel­in1
    Äldre 29 Sep 10:53

    Kramar BS - du är & förblir så himla skön & kör verkligen ditt race & behåller din integritet
    *gillar väldigt mkt* Hjärta

  • fru AM
    Äldre 29 Sep 10:53

    Kram Piggelin!

  • Piggel­in1
    Äldre 29 Sep 10:57
    fru AM skrev 2011-09-29 10:53:59 följande:
    Kram Piggelin!
    Tack
  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 29 Sep 11:09

    Piggelin, vi hör när vi hörs och ses när vi ses! Kram på dig och här kommer ett Äpple bara till dig!

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 29 Sep 11:09

    HörS.

    AM, japp lunch får det bli!

  • FruCic­ci
    Äldre 29 Sep 11:14

    Jag hänger vidare här så ni vet

    Vad bra skriviet Piggis

    Kram BS!
    Jag vill med luncha snart, någon som kan på tisdag nästa vecka?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!