• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Liten med Mindre

    Oupsie - lätt att sy kläder? Det kan inte gälla att montera nytt blixtlås i befintlig jacka. Har ägnat helgen åt att svära över Lindex barnjackor och alla tusen sömmar som sätter fast blixtlåsen. Vi hittade en jättefin jacka till Mindre, begagnat o billig, som förstås visade sig ha en liten knick på blixtlåset. Gav mig den på att inte slänga jackan som var så fin, och ville inte betala massor för att få låset bytt. Så det blev till att sy. Jag måste ha världens sämsta knappnålar och klenaste axlar. Jag har ont i nacke, rygg, fingrar och armar av att sprätta bort (nästan omöjligt) och nåla fast (hårt o vasst) det eländiga blixtlåset! Men jag segrade!!! (måste få beklaga mig och skryta lite samtidigt!)

    I övrigt blev det även sytt en rispåse till Mindre (att ha på gympan), tvättat o målat tvättstugetaket, ryckt upp ett hallonbuskage, byggt kompost med pappa och klippt lite ris. Utöver loppis-promenad och storhandling. Känner mig nästan maniskt effektiv (och tackar min lyckliga stjärna för hjälpsamma föräldrar och händig man). Fattar inte att jag trots tempot känner mig stressad av allt som ska göras i veckan? dålig planering.

    Vad gäller exempel på nytt forum så kan tänkas att det dröjer en vecka, om ingen annan har en lösning ni vill testa. Maken ska ut i skogen en vecka och lämnar mig med tvättstugerenovering o barnen. (Han hade väl ungefär samma tempo som jag i helgen och vi kom inte oss för att sitta ner och hacka dator.)

    Nu, dags att försöka jobba så att jag kan rulla hem tidigt.

  • BrudSommar2006

    Ajaj, vilken musarm jag har, undrar hur jag ska överleva tills den beställda lösningen på det problemet kommer och jag slipper hålla i den där eländiga musen. Jag försöker och försöker med vänster hand men man har ju inte tålamod. Hoppas alternativet kommer snart, beställde i fredags.

    Liten, egen rispåse till gympan???

    Vickan, sova en hel natt, det låter helt underbart! Om det inte är Iris som drömmer och skriker så är det Astrid, minst fyra gånger per natt måste man rusa upp åt något håll, suck.

  • Liten med Mindre

    BS - försök med lite tålamod - det är så skönt att kunna "musa" med båda händerna! Jag har en med lång sladd som jag försöker flytta mellan händerna. Och skippa de med batteri för de väger mer att ratta. (På sistone har jag dessutom kört en liten rese-mus, och det är inte så illa att slippa en stor kluns faktiskt.)

    Angående gympan så delade de på första mötet ut tyglappar med en figur som alla föräldrar ska använda som framsida på en rispåse som barnen ska ha med sig. För framtida balansövningar gissar jag. Fast när man väl får tag i en symaskin så är det ju inte hela världen, för mig i alla fall.

  • BrudSommar2006

    Ah, en mus med batterier är tyngre så klart, har inte tänkt på det.

  • BrudSommar2006

    Udda koncept med rispåsarna!

    Så du ska rodda allt själv en vecka nu då, jag är missnöjd bara maken är borta en natt! Fast oftast går det ju bättre än man tror innan.

  • BrudSommar2006

    Nästan alla äpplen från vårt tidiga träd ligger på marken under trädet nu. Jag önskar verkligen att vi vore bättre på att ta hand om dem. Först ser man fram emot att äpplena ska bli klara och sedan hinner man inte ta hand om dem. Var och tog reda på tre kassar äpplen i helgen men det märks ju inte ens på samligen på marken och snart blir de ju dåliga om vi inte hinner ta reda på dem. Ikväll har Iris sin gympa så då hinner vi väl inte men kanske att man hinner plocka någon kasse till imorgon kväll.

  • fru AM

    BS: Kanske hästarna på ett närliggande stall skulle vilja mumsa lite äpplen? 

    Byta blixtlås har jag aldrig gett mig på efter en blodig kamp med en necessär i textilslöjden  i 5:e klass. Då slänger jag hellre plagget. Fast nu kan man kanske lämna in det på Litens blixtlåsakut ...

    Längtar annars efter en fungerande symaskin. Min kroknade för ett år sedan och jag har inte kommit mig för ed att lämna in den på lagning. Dags för en ny kanske.

    Oupsie. syr du kläder? Jag sydde mycket kläder när jag gick i skolan - framt till jag var 15-16, kavajer och allt möjligt. Sedan ägnade jag mig mest åt att köpa second-hand och ändra . Det är jätteroligt. Och så sydde jag mycket kläder till mina brorsdöttrar när de var bebisar - men de senaste tio åren har det mest blivit maskeradkläder. Skulle kanske ta upp sömnaden igen! längtar efter praktiska, krativa saker!

  • fru AM

    Nu har vi förresten bokat flyg till Amsterdam! Hur var det hade ni några heta hotelltips (gärna som ni testat) - eller andra Amsterdamtips för den delen? Ska bli spännande att komma till en helt ny stad!

  • Liten med Mindre

    AM - trädgård sommartid och klädverkstad vintertid?

    Angående blixtlåset så var det värsta nog att få loss det gamla. Vetesjutton hur de fick ihop det första gången. Sen gjorde den märkliga monteringen det rätt svårt att få fast det nya med nålar (har man sen kassa trubbiga tjockisnålar så blir det inte lättare). Men själva sy-delen gick fint. Nu är jackan fin o fungerande, och mina fingrar så nariga att kardborrblommor fastnar bra. Självförtroendet mår lite bättre också.

    BS - det känns ju inte så vidare att maken ska bort. Men när hans schema lades så hade vi ju ingen aning om att vi ens skulle äga hus. Och nu klumpar allt ihop sig denna och nästa vecka (då han börjar nytt jobb dessutom). Bryter ihop lite nu och då för att jag inte vet hur jag ska få till allt, men jag får lite på att det löser sig på något sätt.

  • BrudSommar2006

    AM, jo, dagis tar också emot äpplen har jag för mig men problemet är ju att plocka dem från första början, suck.

    Men vad godissugen jag är idag, vad värdelöst.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!