• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • start september

    Tack för strålande input!

    Det är mycket krav kring julen familjemässigt känner jag så lite lockar det att rymma. Fast det är väl egoistiskt tänker jag mot äldre generationen. Stora tjejen har inte brytt sig så mycket förut men i år är det väl kul med traditioner antar jag.

    Skidresa är i Sverige iså fall och vi har en stor lägenhet prelbokat sedan länge. Tanken var att ha med antingen svärföräldrar (som inte åker men uppskattar umgänget och naturen) eller kompisar med barn (jämnårig med stora) och turas om. Åka tillsammans kan vi inte, men det gör inte så mycket. Stora har aldrig provat men sade i vintras att hon ville, så skidskola för henne var tanken. Hon är ganska självständig så att vara i grupp utan oss går bra, sen kan hon backa ur om det är svårt eller läskigt så nån får vara i närheten.

    Maken är tveksam till vädret i Sverige i sommar också. Hmm. Ett annat kompispar försöker få med oss i mars på en annan solresa de bokat helt plötsligt, lurar lite på hur lång flygning som är ok med två barn.

    Lyxproblem - jag vet!

    Förresten - färga/slinga håret när man ammar - visst är väl det ok?

  • Lapinette

    September - jag tycker det låter som ni ska ta den där turen till fjällen och sen (om ni kan) satsa på Medelhavet i sommar (precis som vi ).

  • BrudSommar2006

    Jag håller med Lapinette! Har ni redan preliminärbokat fjällsemestern har ni ju redan funderat i de banorna! Att åka med svärföräldrarna som inte åker skidor kanske inte är så dumt? Iris älskade skidskolan förra vintern, vi måste ta tag i att boka i år igen, såg att man fick rabatt om man bokade skidskolan innan sista oktober.

    Sedan kan ni väl fundera vidare över sommarsemestern. Fördelen med Sverigesemester är ju att det inte är några problem med packningen om man tar bilen och slipper strula med det. En resväska full med vällingtetror riskerar ju att väga en del...

    Annars tycker jag också att det är skönt att resa själva så man kan bestämma själv hur man vill göra med allt, men just fjällsemestern är himla bra med mina föräldrar.

  • start september

    Efter mycket tankar igår har vi både planerat föräldraledigheten samt styrt upp semesterplaner lite i alla fall. Det hängde nämligen ihop lite grann, semestrar ska helst ligga rätt i skarvar mellan föräldrar. Jul blir familjen hemma och sen blir det antingen skidor eller sol i mars med svärföräldrarna. De får välja. Och solen ska inkludera Bamseklubb. Åker vi till solen får stora prova skidor i en Stockholmsbacke ett par gånger, det går ju faktiskt det med. Nästa år är lilla större så att der funkar bättre med skidor för oss tror jag.

    Sommaren väntar vi lite med men maken lobbar hårt för medelhav. Vi och stora klarar värmen bra, lilla får man väl se. Ölandsidén kom från kompisar vilket hade varit kul. Kanske både och om det är lite med budget-medelhav? Eller hälsa på kompisar utomlands? Ja, ja långt kvar.

    Och skönt att ha föräldrarledigheten diskuterad också.

  • start september

    Jo, skidsemesterm bokades tidigt eftersom vi inte kom iväg förra året, mest för att ha chansen.  Vi nämnde det då för svärisarna så det känns schysst att de får välja. Så kan vi ha en egen sommareresa sen (har haft dem med på sistone vilket varit skönt och bra, men vi skulle vilja göra något eget eller med kompisar).  Storan älskar dem, men börjar efterfråga kompisar också, därför kanske Bamseklubb ett par timmar i solen och sen poollek med oss och farföräldrar kanske är bra(en får ju vara på land med lilla). Hon är badtokig dessutom.

    Men vad kul att Iris gillade skidskolan! Det låter ju lovande!

    Och BS, vi var utomlands ett bra tag under föräldraledigheten och hade med oss en flyttlåda vällingtetror... Tur var det för hon matvägrade och jag hade slutat amma.  bland önskar man att pulver funkade också...

  • start september

    Egypten verkar bliigt men jag är inte så lockad faktiskt. Känns lite otryggt sjukvårdsmässigt med lilla (jag är extremharig, jag vet).

    Ingen som färgat håret och ammat? Vill ha bort de grå äntligen.

  • MSW

    September: det är väl "bara" under graviditet det inte är helt bra med hårfärgning? Jag är inte säker, men känns som att det är det enda jag hört iaf.. Skönt att semester och föräldraledighet klarnar, åtminstone delvis.. Själva drömmer vi om ett allinclusive hotell i Turkiet ihop med hela makens familj till sommaren.. Vi får väl se om det går att få ihop..

  • start september

    Tack MSW, jag fattar det också som att det är säkert för barnet men lurar på om håret regerar konstigt. Ja, ja om inte frisören känns trygg i råden så blir det bara klippning.

  • start september

    Möjligen blir det vaken bebis hela frisörpasset dessutom, hon hade vakendag igår och idag är det sovigt. Sovit från 19 igår till 22.30, vaken ca 1 h, sedan sovit till 8 när jag gick upp med en matning vid 5 och somnar sedan om vid 9 och sover fortfarande?!

  • BrudSommar2006

    Jaha, hemma med ny pencillinkur, den här streptokockern går visst bara runt här hemma.

    September, om svärisarna ska med röstar jag för skidor för då får man det att fungera jättebra, men om de får välja så blir det väl bra vilket som då. Iris pratar fortfarande om skidskolan så hon måste verkligen haft roligt!

    Jag känner nästan ingen som varit i Egypten utan att bli magsjuk. Så utan att ha varit där så känner jag att det inte är något för mig. Men så klart att inte alla som åker blir sjuka, då skulle de ju få stänga resmålen.

    Nog måste man få färga håret, det kan väl inte vara några problem, det är väl bara under själva graviditeten, kan inte tänka mig annat.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!