Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

    Beautiful Disaster skrev 2011-04-26 14:32:04 följande:
    Idag kom min klänning från Milanoo. En lätt besviikelse föll dock över denna underbart fina klänning..
    Jag ville ha korsettrygg och ha den golvlång, men istället kom en knälång klänning med dragkedja i sidan.

    Så nu står jag här med en klänning jag bestämt mig använda på kvällen, men fortfarande utan bröllopsklänning  
    Klänningen var jättefin. Men förstår att det känns ledsamt när du förväntat dig något annat. Jag fick tummen ur i helgen och beställde båda tärnornas klänningar på e-bay. Säljaren och jag har väl hunnit skicka över 20 mail fram och tillbaka, så jag hoppas det blir bra i slutet. Där är jag mer rädd att blivit blåst på pengarna, eller att storlekarna blir helt fel. Men det gick ju bra när jag beställde mammas klänning, så jag hoppas det blir bra nu med. Inte samma säljare dock...

    Sedan köpte vi min ring i helgen med. Både min killes mamma och min mamma var med, (och jag och killen då) så vi stod och var lite blödiga hela gänget. Men det var jättemysigt nu ändå. Så nu ligger den väl inslagen där hemma och väntar på att det ska bli den 20 augusti. :)
  • SnartFruSir

    Jag har ingen bild på hur det ser ut på mig, så ni får hålla er till godo med tillverkarens bilder:

    Den vänstra är förlovningsringen och den högra vigselringen.



    Och här är tärnornas klänningar, fast skiftning i lila istället då:=)


    Wedding2012 skrev 2011-05-02 08:12:44 följande:
    mina brudskor är inhandlade =)
    Åh, vad roligt! Har du bild ? :)
  • SnartFruSir
    Summer loving skrev 2011-05-01 21:23:05 följande:
    Att fixa ringar står överst på vår lista just nu. Vad härligt att ni hittat ring, av reaktionerna att döma hittade ni helt rätt förstår jag.

    Här har vi äntligen blivit färdiga med inbjudningskorten. Det tog sin lilla tid när man tillverkat dem helt på egen hand. De sändes iväg i tisdags i förra i allafall så nu har alla fått dem.
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
    Ja, det känns jättebra. Vigselringen har samma skena som förlovningsringen, så de passar jättefint ihop. Jag har ju varit inne på att smälta ner min mormors ringar för att skapa en egen, men jag fick så många olika besked om priser och guldmängd, och garanti att samma guld användes och bla bla bla, så jag blev helt överlycklig när vi sprang på den här.

    Vad kul med inbjudningskorten! Har ni hunnit få några reaktioner ännu? :)
    Helena brud 20 aug skrev 2011-04-26 20:17:49 följande:
    Min ring kommer vara i vitguld, har lite ångest bara om jag ska ha en el två ringar... Är ju helt klart en prisfråga oxå... Hur mycket pengar lägger ni på ringarna?
    Fullpris hade varit ca 17 000 för mina ringar och 9 500 för min blivandes. Men tack vare trevliga rabatter, bonusar osv så tror jag vi betalat 17 000 allt som allt.
  • SnartFruSir
    Summer loving skrev 2011-05-02 19:36:17 följande:
    Vilka vackra ringar. Det är en vigselring i precis den stilen jag själv letar efter. Har ni beställt via någon lokal guldsmed eller kan du tipsa mig om var???

    Ja, reaktioner har börjat trilla in. Alla tycker såklart det är jätte kul att vi ska gifta oss och PÅ TIDEN....eftersom vi hängt ihop i 8 år nu och har två barn tillsammans! Har fått jätte fina kommentarer gällande inbjudningskorten också. Så här ser de ut:
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
    Jättefina injudningskort! Verkligen :) Och vad roligt med kommentarer. Här tror jag det varit 3 av 90 gäster som kommenterat att det var kul... Men då visste i och för sig de flesta om det.

    Nej, ingen lokal guldsmed alls, utan på Albrekts guld faktiskt. Den kostade runt 8 000 (8200? 8600?) och stenen är 0,2 ct. På förlovningsringen är stenarna 0,07 ct, så 0,2 blev precis lagom stor till. De flesta kedjor har ju enstensringar, men jag ville ha en ring där skenan var likadan hela vägen runt. De flesta smalnar ju liksom av på toppen, eller vad man ska säga.
  • SnartFruSir
    Biscuit skrev 2011-05-03 21:36:46 följande:
    Vilka fina klänningar vart hittade du dem o vad kostade de?
    Jag har hittat dem på e-bay.  Säljaren kallar sig för Hoitou. Betalade 160 GPB för båda klänningarna inkl frakt, så det motsvarar ungefär 1600 kr totalt.

    Sedan tillkommer ju förmodligen moms och tull, men oavsett, så blev det mycket billigare än hemma. Var kan man hitta måttbeställda klänningar i den stil för det priset liksom?
  • SnartFruSir
    TheD skrev 2011-05-04 14:42:59 följande:
    Det är iofs upp till er så klart :) Men personligen tycker jag det ska synas att det är brudparet på tårtan dvs, om ni båda är blonda så ska dekorationen vara detsamma osv.... :)
    Håller med :) det är ju det som gör det lite kul. men, vill man vara anonym, så kan man ju köra på nallebjörnar, eller tecken istället :)
  • SnartFruSir
    Humlan66 skrev 2011-05-05 09:50:19 följande:
    Tack för svaret och nää det va inte mkt till hjälp *S*
     Vi har ju en bit mellan kyrkan och festlokalen. Vi funderar på att hyra en buss som alla gästerna får plats i så folk slipper krångla med bilar etc, och dessutom spar vi tid. festen kommer ju att komma igång så sent annars :-s

    Nån mer som hyrt buss att förflytta gästerna i ?
    Yes! Man får anmäla om man vill åka med bara, och den går bara från kyrkan till lokalen. Hem får folk ta sig själva, eftersom vi kan ha lokalen hela natten. Då kändes det lite dumt att på förväg bestämma när det ska vara slutdansat.
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-05-05 15:25:22 följande:
    Nu närmar det sig. :)
    Nu har snart alla gäster OSA:t.
    Återstår två par som inte hört av sig. Ett av dem är min kusin och hennes man. De ska ha barn veckan innan så jag förstår att de har svårt att ge ett svar.
    Det andra paret är en väninna till mig. Inte jättenära längre, men jag var på deras bröllop för två år sen. Har inte hört något från dem alls. Känns lite dåligt.

    Idag ska vi kolla på alliansringen igen. det är tredje gången vi är inne och bara tittar på den. Den är så fin. Vi känner guldsmeden coh det är tur att han kan ge oss ett bra pris för jag tycker det är lite otäckt att gå omkring med jättedyra ringar på fingret.

    Förlovningsringarna fick vi för 16 000:- de kostade egentligen 28 000. Den ringen jag vill ha som alliansring kostar egentligen 18 000. Vi vet inte än vad det slutliga priset blir.

    Sen närmar det sig snart träff med vår vigselförrättare. de skulle höra av sig i maj. Spännande :)

    I övrigt så känns så mycket som att det redan är klart... fast jag vet att det återstår en massa. Men vi kan inte göra så mycket mer nu. 114 dagar kvar idag :) Lääängtar.
    Vad kul att folk har hört av sig. Hos oss har 11 av 90 svarat. Då är vi 2 av dem.. Men, det löser sig väl! Vi har osa 10 juni så mycket kan ju hända. Och min bästa vännina har anmält en + 1, men det står bara hennes namn på kuverten. Men, till saken hör ju att hon var singel när inbjudan gick ut, så hade de varit tillsammans så hade jag nog frågat henne om hon ville vi skulle bjuda honom eller inte. Har aldrig tärffat killen och de har varit ihop typ 2 månader nu. Men ändå, känns lite snopet, fast det är lika bra att släppa det och lägga krutet på annat :)
  • SnartFruSir
    Beautiful Disaster skrev 2011-05-04 23:23:52 följande:
    Allting går utför och jag har varit på väg att avskriva hela bröllopet ikväll.
    Lokalen vi bokat har vi båda besökt förut så vi var övertygade om att vi skulle rymmas.
    Ikväll åkte vi dit för att mäta borden.. Vilken katastrof!

    Hur jag än tänker, planerar och gör om får jag inte alla till att rymmas!
    Vad fan ska jag göra nu? Hoppas att fok tackar nej?
    Eller åka tillbaka och provmöblera?

    HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! 
    Har ni måtten på borden och stolarna och på lokalen? Sätt er ner med penna och papper och rita på det. Vi fick trixa fram och tillbaka många gånger, men tillslut så gick det. Tänk vad roligt att man fick användning för lite area tillslut...
    Ni kan ju köra e-bord, eller lösa långbord så får ni plats med folk på kortändorna, eller sätt ihop borden till kuber osv osv osv. Hoppas det löser sig!
  • SnartFruSir
    Fröken T skrev 2011-05-06 06:57:38 följande:
    Haha, det hände oss också. Min sambos kompis, tillika vår toastmaster, OSA:ade en flickvän trots att inbjudan bara gått ut till honom. Naturligtvis hade hon blivit bjuden om vi vetat om det men jag visste inte ens att han träffade nån och sambon visste inte att de var ett officiellt par. Klart han hade fått ta med henne om han frågat, blev så paff bara när jag kollade OSA-listan och han anmält henne.
    (de osar via ett formulär på vår sajt)
    ah, okej. Här var det vår toastmadame som ringde oss och frågade om vi visste vem denna person var, då han inte är med på gästlistan... Hon har koll på etiketten hon, så jag blev väldigt glad att hon kollade med oss :) Då vet man verkligen att man valt rätt tjej för jobbet.
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2