Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

    Tack alla snälla!

    Det verkar som att min mamma fick något inbankat i svärmor, för tro det eller ej. Hela hennes släkt osade till toastmadamen igår kväll. I och för sig med "extragästerna", som de fortfarande inte frågat oss om det är okej att ta med, men orka gnata i frågan. Vi kan göra plats, och ekonomin står inte och faller med två personer till.

    Att jag blev ledsen är egentligen inte att de inte kan respektera vår önskan, utan att svärmor säger dels att jag aldrig försökt prata med bröllopet med dem, så hur skulle de veta att man inte fick ta med en dejt, eller att osa var för alla, samt att när hon väl kommit med förslag så har jag sagt nej.

    Det sista är i och för sig sant. Jag tyckte inte det var värt att betala 8000 kr för att ha en man på synthersizer som spelar fanfar när vi kommer till festlokalen, och vi är inte intresserade av att ha någon som står och sjunger under middagen. Det är fullständigt tillräckligt att folk pratar och de hålls tal.

    Jag godkände heller inte tärnklänningen som hon köpte utan min medverkan som både var i fel färg och som fick min lillasyster att se ut som hon var en tant. Hon är 13 år.

    Och vi skickade ut de inbjudningskort vi valde, trots att hon inte tyckte inbjudan såg "så rik ut."

    Tro mig. Jag har försökt prata om bröllopet på alla sätt jag kan tänka mig. Nä, nu ljög jag. jag har inte ställt mig på köksbordet och skrikigt, men annars har jag testat allt.

    Så det som sårar mig, är att hon försöker skylla allt detta på mig. Att jag lämnat dem utanför. Men sedan kröp det fram att de (svärföräldrarna) medvetet bytt samtalsämnen och inte velat komma med råd för att hon känner sig sårad av att jag inte godkänt hennes förslag tidigare.

    Idag mår jag i alla fall bättre och det gör min blivande med. Jag känner att vi har väldigt gott stöd av alla andra, och även av er goingar här på Törget. Så även om det inte blir den mysiga familjeplanering som jag hade hoppats på, så blir det asbra ändå!

    Kram till er alla och hoppas att allt löser sig <3

  • SnartFruSir

     


    Oh, jag har haft en lång ledighet (fre-mån) och känner mig nu som en ny människa :)

    Vi har också beställt blommor och det blir väl ungefär som denna buketten:

    Men utan lila rosor. De lila rosor de hade såg inte alls ut som jag hade tänkt mig, så det blir tre nyanser av rosa. Men det blir nog fint till allt det lila sedan ändå!

    Nu har det snart gått 6 veckor sedan tärnklänningarna beställdes, så de borde väl vara på g snart. Pirrigt värre!
  • SnartFruSir
    Summer loving skrev 2011-06-07 14:00:54 följande:
    och smaka och sedan välja ut vilken det blir. Vad ska ni har för fyllning i er tårta? När vi bestämt oss för tårta spikar vi också 3-rättersmenyn. Vill vänta så att inte tårtan och efterrätten kommer påminna för mycket om varandra.

    Ska ni förresten bygga naglerna eller ha era egna till bröllopet? Jag ska nog ha mina egna eftersom de lätt blir långa och starka. Har faktiskt aldrig byggt mina naglar när jag tänker efter. Däremot funderar jag på att boka besök hos en nageltek. för att göra/måla en fransk manekyr. Skulle någon nagel gå åt skogen (som lika gärna kan hända en påbyggd nagel) tänkte jag ha färdigmålade lösnaglar och lim i handväskan på den stora dagen!
     Vi tänker precis samma :) Vår tårta blir med browniebotten, chokladmousse och hallonmousse, som sprejas med vit choklad. Jag har sagt det förut, men säger det igen: Jag och min blivande hatar marsipan och sugerpaste, så det går bort.

    Jag hade tänkt besöka en nagelsalong. Mina naglar håller sig fina till en viss gräns, och sedan går typ alla av i kör. Men, jag vet inte hur jag ska hinna med det just nu. Får helt enkelt se om jag tar mig, tid, eller hoppas på det bästa på stora dagen... Men smart tips med lösnaglar annars!
  • SnartFruSir
    TheD skrev 2011-06-07 14:44:11 följande:
    Ska beställa dessa skor från England:


    Ser både snygga och sköna ut :)
  • SnartFruSir
    labbalabba skrev 2011-06-07 17:30:53 följande:
    jag har lite tårtpanik.. vi vet precis hurdan tårta vi vill ha, med choklad och hallonmousse! men VEM som ska baka den förbannade tårtan är en annan fråga... antingen tar vi ett säkert kort och köper tårtor för ca 55 kr/bit hos Steinbrenner & Nyberg eller så hittar vi någon som kan fixa tårtor billigare, men jag orkar inte riktigt engagera mig i att hitta nån.. ingen som har ett bra tips på tårtmakare i göteborg????
    Vi var också inne på dem först men Steinbrenner och nyberg gör inte tårtor utanför deras sortiment, så det går inte att få med choklad och hallonmousse. Bara choklad och smultronmousse (men du kanske kan leva med skillanden?). Men efter att ha smakat deras tårta och jämfört den med de bageri i Kungsbacka vi har valt, så måste jag säga att det skiljer en hel del på smaken.

    Steinbrenners smakar typ ingenting (tyckte både jag och m2b), eller har så dov smak att man inte känner vad det är för något. Antar att ni inte orkar åka till Kungsbacka för tårtans skull, men vi köper från Bröd & bakverk i Kungsbacka för 47 kr/biten. Då får vi den exakt som vi vill, och provsmaket bevisade att vi valt rätt ställe :)

     I Göteborg har vi Pour Bon vid Biopalatset gör himla goa moussetårtor, men tror de ligger i samma prisklass som S&N. Har även läst att Le Pain Franchais (stavas det så?? jag har läst tyska i 7 år liksom...) ska ha grymma tårtor och Brogyllen lika så. Hoppas det kan vara till någon hjälp i alla fall :)
  • SnartFruSir
    Ilse skrev 2011-06-07 17:59:10 följande:
    Hur mycket pengar tänker ni satsa på underkläder? jag var och kollade på korsetter, men tyckte att de var så otroligt dyra! har lite dålig hållning själv och sitter ofta framåtlutad så tänkte att en korsett kanske är bra. Men hjälp vilka priser 1700 kr för en korsett! även om den var kanonsnygg
    Jag har köpt axelbandslös BH a la brudversion från Change + hipsterstring och jag betalade 900 kr för allt. Då är jag dock klubbmedlem, så jag fick 20% på köpet, men tror att torsoletten (som var som en korsett) kostade runt 1000 kr.

    Jag sitter också frmaåtlutad, men klänningen är såpass tajt att jag måste sitta spikrak i ryggen ändå. Har ingen mage eller så att hålla in heller, så därför kör jag på en bra axelbandslös bh. Har hyffsat stora bröst, så vill itne lämna det åt slumpen.
  • SnartFruSir

    Idag har jag förhandlat med banken, så jag var nästan tillbaka i verkligheten en stund ;)


    Förövrigt så träffade jag svärmor igår en kortis. Vi var på studentfirande nämligen. Även om hon fortfarande skyller allt på mig så känns det ändå skönt att få ha pratat om det.

    ...och ett kompispar som vi bjöd till bröllopet, men som vi inte trodde skulle kunna komma, kommer. Så idag känns som en bra dag!

  • SnartFruSir
    labbalabba skrev 2011-06-08 16:05:47 följande:
    åh vad bra att du sa det! det kanske absolut kan vara värt att åka till kungsbacka om det är så att de har riktigt goda tårtor, vi får ju ändå skicka något sändebud på bröllopsdagen :) j

    har också varit lite inne på le pain francais (jag läste franska :)) så kanske ska kolla upp det istället.. priset är egentligen inte så himla viktigt bara man får en galet god tårta!

    tack så hemskt mycket för tipsen!
    De e lugnt som man säger här :)

    Ja, det var den godaste tårtan jag nånsin ätit. Saftig, och smälte i munnen, tydliga smaker, men inte övermäktig osv osv... Kom precis på en sak dock, konditorn på bröd och bakverk sa att de kommer ha sommarstängt, och jag undrar om det inte var till 7 augusti..  Men om det inte är kört heter konditorn Lizzy och deras tele är 0300-192 20. Hon är ledig någon dag i veckan, men de har ju andra som jobbar där med. Bageriet ligger precis vid Kungsbacka station, så det är inte svårt att hitta.

    Annars är det väl bara att provsmaka sig fram i vår fina stad <3
  • SnartFruSir
    Helena brud 20 aug skrev 2011-06-08 17:32:52 följande:
    Får man provsmaka på två ställen, blir inte de som man inte beställer av sura då? Eller betalar man för provbitarna?
    Vi betalade... å andra sidan var den specialtillverkad och kostade 35 kr, så det gjorde inget för oss :)
  • SnartFruSir

    Sista osa idag och 60 av 96 har svarat. Men egentligen är det hans farmor + farfar, min släkt på pappas sida som jag träffar imorgon + 2 st vänpar som itne har svarat.

    Att det ska vara så svårt för släkten att fatta att de ska osa... zzzz

    Aja, bara att bita i det sura äpplet och ringa.

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2