Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

    20110820 skrev 2011-07-07 10:47:53 följande:
    SnartFruSir: Vilken soppa!!

    Kan inte din syster spela piano ändå, utan någon som sjunger? Det finns ju massor av fina melodier utan sång. Fruktansvärt egoistiskt av din blivandes syster! För att inte prata om din blivande svärmor, jättebra att hon är vuxen och kan fatta egna beslut, men man kanske inte kan fatta beslut som rör någon annan än en själv, det är hon uppenbarligen inte vuxen nog att förstå...

    Hur står din blivande i allt det här? Har han "valt sida" eller håller han sig bara helt neutral?
    Nej, vi står enade som tur är. Han sa t o m till mig att han funderar allvarligt på om han inte är adopterad.. Han tycker att hans föräldrar har betett sig oförlåtligt dumt åt. Så det är väldigt skönt på ett sätt. Men det är verkligen mest synd om honom. Det kan inte vara kul att aldrig få höra att man duger och inte ens när han gjort något riktigt bra så får han en positiv kommentar.
  • SnartFruSir
    Mirjami skrev 2011-07-07 11:23:38 följande:
    Ja, en verklig soppa.

    När det gäller bröllop förstår jag inte varför folk inte kan acceptera hur brudparet vill ha det, deras önskningar och tycken. Det är ju ändå brudparets fest. Inte konstigt att Las Vegas är så populärt egentligen! Där finns ingen att gnälla!

    Ok att hon vill att gästerna ska få favors, men hon skulle verkligen kollat vad NI ansåg först!

    Och hur tänker någon som drar sig ur så där? Innan det är för sent? Nu mitt i sommartider är det nästintill omöjligt att hitta ersättare oavsett vad det gäller. Jag hade jättetur att till slut få tips via en kompis om hennes pojkvän som är musiker och har en lärling med. De har båda GRYMMA stämmor och ska sjunga och hon som är lärling spelar gitarr och sjunger Kärleksvisan, Båda sjunger When you tell the world you´re mine (Kronprinsessans bröllop du vet) och han sjunger Nothing else matters när vi går ut.

    Jag har tydligt förklarat för alla att det är VÅRT bröllop och vi gör det som VI vill enligt VÅRA drömmar och alla måste respektera att vi inte kan anpassa oss mer efter folk än handikappanpassning och allergi-koll. Då skulle vi behöva en fest per person. Och de flesta accepterar det. Jag vet att det gnälls lite bakom ryggen, men det ÄR MIN DAG, ingen annans. Kan inte folk visa respekt på en så stor dag är de inte mycket värda.

    Jag tycker du ska fråga rätt ut, fast på ett fint sätt, om hon verkligen VILL vara tärna. Säg att du gärna vill det, att det var därför du valde henne, därför du i samråd valde ut kläder och därför ni kom fram till att hon var rätt för solosången i kyrkan. Försök få henne att inse hur mycket denna dag betyder för er, kläm fram lite tårar också. Då slipper du börja om från början och hon kanske fattar galoppen. OM du vill alltså!
    Saken är nog den att allt är mitt "fel". Jag trodde i min enfald att när första barnet gifter sig så fylls man med kärlek och längtan efter att se till att deras stora dag blir så bra den kan vara. Jag har nu förstått att så fungerar inte verkligheten för dem.

    det handlar egnetligen inte om gåvorna, utan jag har tidigare skrivit att jag varit ledsen för att de har 0 engagemang och för att allt vi har gjort är dåligt - eller - inte så de hade gjort i alla fall. Att hon gick ut och köpte detta utan att fråga oss är för att hon visste hur vi skulle reagera och det var precis denna reaktion hon sökte. Kvinnan vill inte hjälpa till om det inte görs precis så som hon vill ha det.

    I deras verklighet så kretsar allt kring dem, deras liv och deras agerande tyder nog rätt så mycket på att hans mamma känner att hon tappar sin makt över sonen. Och vad gör man då? Jo, då utövar man så mycket makt man bara kan på annat sätt. Genom att t.ex. konstruera om verkligheten så att alla ska tycka att vi är fruktansvärda och att det är synd om henne. Genom att lägga om orden i mun och säga att vi sagt att alla polacker (= hennes släktingar) är alkolister, när det jag sa var att vi ville inte ha ett fylleslag under middagen, och därför serveras ingen sprit förän i baren. (För på hennes systers bröllop stod det minsann en flaska sprit på varje bord och det var såå trevligt så, och det är verkligen snålt att bara bjuda på vin till maten. Och nej, ingen blev jätteberusad).

    När det gäller min blivandes syster så känner jag redan att det är riggat för ytterligare en möjlighet att utöva makt. Det känns som att hans mamma letar efter möjligheter till att inte gå på vårt bröllop (för att skämma ut oss inför släkten förmodligen), och på så sätt förstöra vår dag. Så att ställa frågan till henne får förmodligen den konsekvensen - för på den nivån är det.

    Jag tror dessvärre att det enda vi kan göra är att klä oss i emotionell GoreTex, så att inget fastnar. Jag tror på att ignorera dem och inte kommentera något de gör. Skita i det som hänt och gå vidare. De är som de är och det finns tyävrr inget jag eller min blivande kan göra åt saken. Då är det bättre att strunta i dem och fokusera på det som faktiskt är viktigt: Vår stora dag, våra val, och vår kärlek. Och let´s face it: Än så länge har vi klarat oss helt utan deras hjälp, så det gör faktiskt ingen skillnad.

    Men tack så jättemycket för din fina kommentar och jag uppskattar hemskt mycket att du tog dig tid att skriva tillbaka. Hade dessa människor varit friska så hade jag utan tvekan agerat på ett annat vis!
  • SnartFruSir

    Skumboll stor kram till dig med! Macaronsen lät vansinnigt goda. Jag har i och för sig aldrig ätit macarons men jag får väl knalla iväg och köpa ett gäng - bara för att liksom.


    Bumbjörn: Min syster ville bara spela för att vara snäll mot den andra systern. Men jag ska prata med henne och höra om hon vill köra ett pianosolo eller om vi ska tänka om helt. Jag har i alla fall sagt att jag har bråkat med min blivandes syster och efter det ville hon inte sjunga längre. Några fler detaljer är onödiga känner jag.


    Jag har kanske varit extra känslig nu eftersom jag kört helfart på pulver (dvs 480 kcal om dagen) sedan i onsdags förra veckan. Men eftersom min normalätande man också tagit väldigt illa vid sig, och min prässtuderane styvpappa är så förbluffad över deras elakhet att han inte vet hur han ska reagera, kan jag ändå inte tro att detta är en överreaktion. Hur som helst. Nu lämnar vi detta tråkiga och går vidare. Jag har gått ner 3 kg på veckan som gått så viktmålet för bröllopet är nu nått. Så nu väger jag 72 kg till mina 170 cm. För ett år sedan vid denna tiden stod vågen på 89 kg, och det var inte riktigt jag känner jag nu.


    Det är himla kul att läsa om vad alla håller på med. Hur ni finular fram guldkorn till er dag och hur månaders planerande nu sätts i verket. Har ni bilder så vill i alla fall gärna jag se :) Jag slänger in en bild på vår provdukning, som har fel porslin, fel löpare, fel blommor - ja inte mycket rätt helt enkelt. Men jag känner ändå att känslan är rätt :)



    Stor kram till alla brudar här!


  • SnartFruSir
    Skumboll skrev 2011-07-07 22:19:02 följande:
    Då har du verkligen missat något!! Du får köpa dig ett par som cred för att du är så otroligt duktig som gått ner så mycket i vikt!

    Dukningen ser toppen ut! Vad blir det för blommor på borden?

    Okej, kommer nog köra pulver 2 veckor till, men sedan kan inget stoppa mig!


    De jag dukat med här är bara nyponrosor jag snodde utanför balkongen :p Men det kommer vara rosor i de tre nyanser som finns i brudbuketten är tanken. Egentligen hade jag velat ha höga rosor i vaser, men vi kom fram till att det var mer praktiskt att ha låga, så att folk ser varandra. Hur kommer ni att göra? Rosor var väl ingen favorit om jag minns rätt..?


  • SnartFruSir
    Skumboll skrev 2011-07-07 22:37:44 följande:
    Haha, man tager vad man haver! Kommer bli toppenbra med olikfärgade (eller ja, olika nyanser) rosor till den dukningen!

    Vilket minne du har, nej, rosor är ingen favorit. Det var ju tänkt att vi skulle ha pioner men det blev lite väl osäkert eftersom två olika florister är inblandade så nu har jag bestämt mig för en annan bukett som är mer säker. Visserligen lite rosor i men det får gå! Så brudbuketten blir såhär och bordsarrangemangen kommer vara i lite högre glasskålar med samma blommor. 


    Underbar :) Här är det ju inte rosorna som är i centrum, utan bara är en del av helheten. Jättefin, vekrligen.
  • SnartFruSir
    Helena brud 20 aug skrev 2011-07-07 23:42:52 följande:
    Och idag var jag os sömmerska och provade klänningen, ändringarna blir kalasbra! Så nöjd över min klänning! Däremot är jag inte riktigt lika nöjd över skorna jag hittade.. Få se om jag ger mig ut och letar ytterligare ett varv innan jag är nöjd! Vad har ni köpt för skor? Bild?
    Här är mina :) Passar väldigt bra till klänningen måste jag säga, där det är små glaspärlor och pärlor fastsydda i livet. Tyvärr är de ungefär en stolek för stora, men jag räknar med att mina fötter sväller och då lär de passa fin fint Tomte
  • SnartFruSir
    Helena brud 20 aug skrev 2011-07-07 23:41:09 följande:
    Nu så, nu är spriten beställd! Blev vinsajten och ebox delivery.. Borde komma nästa vecka.. Drygt 8000 landade det på med frakt och dricka.. Vi köpte 15 flak öl 2flak cider 1flak av nån slag citron/gin alkoläsk 4 röda boxar vin till maten 4 vita boxar vin till maten 2roseboxar och jag tror det vart fyra boxar vitt vin till edert kvällen, tror de flesta dricker vitt sen En 3 l vodka box 2flaskor baileys 5 flaskor whiskey+ en lite finare flaska whiskey som ska bjudas tillsammans med en cigarr (sambon har bjudit på whiskey och cigarr varje gång vi fått barn, dvs tre gånger, nu blir det färde och sista gången) Sen två flaskor gin till gin o tokig, ska tydligen kunna ge 50 drinkar Och så blir det två andra drinkar, blood and sand och nån med lite vitt vin och fläder och nått mer.. 1 bacardi razz Det BORDE nog räcka och bli över skulle jag tro! Men hellre lite för mycket än för lite.. Vi kommer nog bli 70-75 vuxna.
    Kan du inte hojta till hur det gick. Vi funderar på att köpa lite mer vin men är lite nojiga innan.. Och tror absolut det räcker!
  • SnartFruSir
    Beautiful Disaster skrev 2011-07-08 09:39:53 följande:
    Vi har beställt från vinsajten.com och är supernöjda! Vi provbeställde med tegalog.se först men med deras fraktbolag Locadi tog det två månader att få hem det vi beställt..

    Nu med vinsajten.com valde vi Ebox som fraktbolag, på en och en halv vecka hade alla paket dykt upp Plus att frakten blev 1000kr billigare för oss
    Elliotts änglamamma - lilla-mirakel.blogspot.com
    Okej, vad bra. Att ja gär lite orolig är för det stod på GP.se om att deras sändningar blivit stoppade i tullen och att kunderna nu fick betala extra straffskatt + alkoholskatt på varorna. Jag betalar såklart gärna för att få samma vin som vi köpte i Tyskland, men jag hinner liksom inte vänta på tullen i all evighet heller. Men skönt att höra att det gått så bra för er:) Ska prata med min lille gubbe ikväll! Tusen tack!
  • SnartFruSir
    Mirjami skrev 2011-07-08 09:12:39 följande:
    SnartFruSir: (mfl som gillar skönhetsvård)

    Var försiktig!, Sådan liten kalorimängd kan orsaka svimningsanfall! Och man ökar snabbt i vikt när man slutar om man slutar tvärt. Träning är bättre, då tonas kroppen och risken för slapp hud minskar.

    Jag har gått från 86 till 70/72 själv på 165 cm. En stor skillnad även om det inte låter mycket, men det är från storlek 46/48 till 38! Men jag gjorde det långsamt, via bra kost, träning och genom att sätta onödigt socker till fredagsmys och lördagsgodis endast!

    Dock blev jag tillsagd att inte gå ner mer utav hudterapeuten. Risken fanns att huden i ansiktet skulle börja hänga. Mina överarmar, mage och love-handels har blivit slappa av hud, trots att jag tog det långsamt och kombinerade med träning. Det tvingar mig till Bolero till klänningen tyvärr!
    Skitbra tips:) Riktiga husmorsknep. Jag är normalt rätt så slapp på att smörja in mig och så, men jag har verkligen försökt nu inför bröllopet. Men ansiktsmasken med honung och nötter ska jag testa redan ikväll. Blutsaft köper jag med, men har uppehåll till cambridgekuren är klar.

    Varning för lång text nu:
    När det gäller kalorimängden så är det cambridgedieten jag kör. Så i dessa få kalorier får jag i mig precis det kroppen behöver för att gå in i max fettförbränning (även kalade ketosfas). Socialstyrelsen rekommenderar inte att man kör så här längre än 3 veckor utan läkares inrådan. Men i dessa påsar finns allt kroppen behöver för att klara sig. Jag har alltid tränat men aldrig lyckats gå ner utan stadigt ökat ungefär 2-3 kg/år sedan jag slutade gymnasiet.

    Och när jag tränat 4 dagar i veckan (2 styrka, 2 kondition) + promenader varje dag i 8 månader och ändå inte såg skillnad på vare sig våg eller måttband, de ledsnade jag. Jag har pratat med dietister och de hittar inget fel i min kost. Möjligtvis att jag åt för mycket, så då minskade jag på portionerna. Och fortsatte träna som innan i 4 månader. Ingen skillnad.

    Då ledsnade jag på riktigt. Så då pratade jag med min läkare som kom fram till att jag kunde köra detta i 10 veckor i sträck till hösten (2010). Men man är ju tvungen att träna också, annar förbränner kroppen muskler istället för fett. Jag klarade 6 veckor men sedan fick jag saltbrist, troligtvis av för mycket vatten och träning i kombination. Så då beslöt jag mig för att bryta. Då hade jag gått ner från 89 till 72, men centimetrarna, herre gud, -18 cm i midja, -20 cm höft, -10 cm lår ioch (here it comes) -26 cm på stussen. Sedan gick jag upp 2 kg kg när jag började äta. Inte i ett svep, men sett över två veckor ungefär.

    Jag har fortsatt att träna och äta bra så vikten har hållt sig. Vägt lite mer efter helgen, men tillbaka på samma vikt på fredagarna igen. Men jag har de 3 senaste månaderna inte ätit en glass ens, minskat protionerna och fortsatt med den GI:n jag kört sedan i höstas. Och.. Ingen skillnad. Min kropp vill fasiken inte gå ner i vikt på "rätt sätt". Så därför bestämde jag mig för att köra cambridge en sista gång innan bröllopet.

    Jag kan absolut tänka mig (och vill gärna)  väga mellan 72-75 i resten av livet, men på vår bröllopsdag så vill jag vara i den nedre delen av den skalan. Inte övre. Nu är jag tillbaka på 72 och jag fortsätter dessa två veckor till för att ligga på 72 även efter att jag börjat äta igen.

    Jag vet inte om jag haft bra hud, men inget sladdrar här. Man kan ana musklar på armarna och magen är platt. Däremot har jag fett på ryggen som verkar vara där för att stanna. Svårt att göra situps på mage ;)
    den bieffekt jag råkade ut för var att jag tappade mycket hår i ungefär tre månader, men sedan blev det normalt igen. Eftersom du har gjort allt rätt (i mina ögon) så tycker jag att det är jättekonstigt att din hud blivit lite slapp på sina ställen. Men jag tror du är vacker oavsett vad du har på dig, för skönhet kommer även så mycket inifrån och med tanke på all omtanke och bra tips du delar med dig av, så känner jag hur du strålar hela vägen genom datorskärmen :)

    Kort och gott. Min kropp är konstig, men detta fungerar :) Men det är absolut inget för alla. Man får verkligen stålsätta sig själv för att inte gå och bli sugen på mat och för att inte påverkas av att andra äter. För det räcker ju med att man äter en bar istället för shake, och så är kroppen ute ur ketosfasen igen. Men att ha det så här under en kort tid i livet, det kan jag leva med. Resultatet har varit fantastiskt för mig och min kille.
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2