Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

    Mirjami skrev 2011-06-16 11:55:43 följande:
    Bara en kvar att OSA för vårt bröllop, och det är en jag inte tror kommer OSA alls utan bara dyka upp. Matriarken på min m2bs sida nämligen!
    Jag har dock meddelat att vi måste veta om han kommer eller inte för annars räknar vi inte med honom. Vi vill ju veta då slutbeställningar och bordsplacering görs.
    Tror han dock skiter totalt i mina önskningar, men för att poängtera hur det är kommer jag inte ta med honom i planeringen mer än att han kan få en extrastol på hörnet av ett bord och att serveringspersonalen får duka när han satt sig.
    Han har aldrig någonsin varit trevlig mot mig och vi bjöd honom enbart för att han är min m2bs morfar! Visar inte han respekt, varför ska jag fortsätta med det. Har gjort det i 13 år så nu är det hans tur att visa lite välvilja. Gör han inte det så blir det som jag bestämmer!

    Det är inte mycket kvar nu, bara de "stora posterna". Som att göra kontrakten klara med alla och betala det sista. Sen är allt fixat. Kanske man kan slappna av i simmar... Ha ha ha, vilken önskedröm va? Nej, slappa för man göra efteråt!!!
    Skulle det hända oss, att någon av de 3 som inte svarat, dyker upp. Då hade jag sagt att tyvärr, ni får inte plats på middagen men ni kan få komma tillbaka vid xx då vi ätit klart och vara med och dansa i sådant fall. Man får höra av sig innan om man vill ha en stol på vårt bröllop. Men tror såklart att din lösning är bättre än min (vår), sett till relationerna. 
  • SnartFruSir
    Nu tusan ska jag bli fru skrev 2011-06-17 12:04:32 följande:
    Vi viger oss den 6 augusti och vår församling har ännu inte bestämt sig för hur semesterschemat ser ut så vi kan få veta vilken präst vi kommer få och få boka ett möte och planera utformningen av vigseln. Jag börjar känna mig stressad och lite lätt irriterad över detta. . .

    Ni andra som viger er i augusti  - har ni fått kontakt med er präst?
    Vi träffar prästen på söndag, men då har vi redan setts 2 ggr innan. 1 gång i september när vi bokade honom och 1 gång i april. Men nu på söndag är det det "riktiga" vigselsamtalet. Vi skulle ju gift oss 27 augusti, men han meddelade oss att då hade han semester och föreslog 20 aug istället, så så blev det.

    Men kan ni inte lika gärna träffa båda prästerna då, så spelar det ingen roll vem som tjänstgör sedan? Så kanske ni kan känna er mindre stressade och ringa den prästen som det blir när ni vet. Bara en tanke!
  • SnartFruSir
    Uppsalabrud 2011 skrev 2011-06-18 10:58:06 följande:

    @SnartFruSir: din blogg är jättefin. fortsätt blogga!


    @Helena Brud 20 aug: det har du helt rätt i, jag börjar bli lite orolig att det inte blir en hippa.sån antiklimax!!


     


    Åh tack, vad glad jag blev nu! :) Ska uppdatera den med helgens eskapader om en stund :)
  • SnartFruSir
    Helena brud 20 aug skrev 2011-06-17 21:23:36 följande:
    Men ringer ni inte upp de som inte osat, eller skickar litet mail? Beror ju iof på vad man har för relation, men samtidigt så bjuder man väl mest folk man vill ska komma? Eller dras ni med såna måstebjudas personer? Om några inte osat till oss kommer jag kontakta dom på ett el annat sätt...
    Här har ni varit aktiva som tusan! Så man får backa flera sidor för att hänga med i svängarna. HÄRLIGT :)

    Vi har både ringt, ringt släktingar som står nämre, mailat och sms:at, allt beroende på hur nära vi står varandra. Vi har några måstebjudas, vara en inte svarat. Men det struntar jag faktiskt i. Vi har meddelat den som krävde att hon skulle bjudas in, att personen inte har svarat och att vi tolkar det som ett nej. Det gjorde de med..

    men totalt så har vi 3 av 96 som inte har återkopplat ännu. Varav 1 är måstebjuden (bra ord:), en är en kompis jag glömde bjuda (hjärnsläpp, så där får man ju förstå att de behöver fundera en del) och den sista är vår toastmadames pojkvän... De har haft de lite slitigt så där vill jag inte pressa på för mycket, men hon vet ju vad som gäller och är involverad i planeringen till max.
  • SnartFruSir
    labbalabba skrev 2011-06-19 18:25:21 följande:
    vi gifter oss 20e augusti och har osa den 1e juli, har inte riktigt koll på hur många som har svarat eftersom de svarar till min pappa och till min svärmor, men jag skulle tro att kanske 40 pers har svarat av totalt 62 bjudna.. dock tror jag att i princip alla kommer att komma eftersom de har vetat om datumet ganska så länge.. hoppas iaf!

    jag har precis upptäckt att jag är gravid (har försökt så länge att jag inte alls trodde att det skulle gå...) så nu måste vi tänka om lite känns det som..  måste framför allt hitta goda alkoholfria drycker :) å så kan jag nog inte så in min klänning så mkt som jag hade tänkt.. jag kommer vara ungefär i 14e veckan när vi gifter oss, är det någon som har koll på ungefär hur mkt magen växer tills dess?? det är första barnet... o ska man räkna med att brösten växer också?? får väl säga hejdå till min fina gördel som jag har köpt ;)
    Vad underbart för er! Grattis!!!
    Min mamma, som för övrigt hejar på som tusan för att få bli mormor, har sagt att "men det är ingen fara om du skulle bli gravid nu, det är först efter 3:e månaden det börjar märkas ordentligt". Men det är ju så individuellt, med barn som ligger långt fram eller bak (bästa kompisen fick just barn så lite insatt är man väl). Om du har snörning i klänningen så är det nog inga problem, men gå till en sömmerska annars och hör dig för. Du är garanterat inte den första som haft detta angenäma problem. :) Grattis igen!
  • SnartFruSir

    Vi provvigdes igår. Var jättemysigt :] Vi skulle egentligen bara ha vigselsamtalet igår, men prästen tyckte vi kunde köra allt när vi ändå höll på. Det pirrade inte lite i magen vill jag lova!

    Kan också rapportera att alla problem med svärföräldrar är lösta. De är med på banan och överaktiva just nu... Även min pappa (har alltså skilda föräldrar) överträffade sig själv och var jätteengagerad, bjöd på god mat och kom med många nyttiga tips. Så nu har alla föräldrar träffats och det känns jättebra.

  • SnartFruSir
    Pinkgrape skrev 2011-06-20 13:28:43 följande:
    Vårt OSA gick ut igår (19/6) och nu är det

    33 som kommer
    10 som inte kommer
    2 som betalar in kuvertavgiften i slutet av månaden
    27 som inte svarat alls

    Så just nu ser det ut att bli 35 personer av 72 inbjudna som kommer.
    Ja, plus jag, min blivande och vår dotter.

    Ikväll sammanställs en lista över de som inte svarat alls, så får vår toastmaster börja ringa runt under veckan. Jag orkar inte med att göra det själv. Jag tycker det är ganska respektlöst att inte höra av sig alls, får man tycka det?
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Klart du får tycka det. Det är ganska respektlöst att inte svara på en inbjudan. Okej om man inte kollar facebook varje dag (det gör inte jag) men det är rätt svårt att missa ett brev i lådan...
  • SnartFruSir
    Skumboll skrev 2011-06-20 13:41:49 följande:
    Kul att det är sånt liv i tråden!

    Snartfrusir; Vi stod vid altaret förra måndagen och höll i ringarna och "tränade" på löftena tillsammans med prästen. Jag blev lagom fnittrig...
    Ja, det var jättekul. Vi fick öva på att vända oss åt rätt håll och så vidare med. Sedan sa vår präst men nu tar vi väl och bärnner av en liten puss här också. Så det blir puss i kyrkan för vår del Vi svävade verkligen på moln igår, och då var det inte ens på riktigt!

    När det gäller löftena så valde vi att upprepa efter prästen, vad valde ni?
  • SnartFruSir

    Vi träffade kantorn igår. En riktigt flummig liten tant som pratade för sig själv, spelade i högklackat och brände av truddelutt på truddelutt. Men det kändes faktiskt jättebra, så nu är faktiskt hela vigselprogrammet färdigt. Skickar det till tryckeriet imorgon, härligt!

    Vi var även i vår festlokal och provmöblerade igår. Tur var väl det för sätt 1, 2 och 3 fungerade inte. Tillslut hittade vi sätt nr 4 och då föll alla bitar på plats.

    Tror det var Skumboll och jag som pratade lite drinkar, men jag har totalt glömt bort att säga vad vi valde:
    Rasberry Daiquiri
    Appletini
    Mojito
    Rom & Cola
    Gin & Tonic

    Kan också tillägga att jag skjutit upp min mens med både Celeste 28 och Yasmin 28 och det har funkat fint varje gång - och då har jag gjort det ett 20-tal gånger under de 10 år jag ätit p-piller. Ser dokc väldigt mycket fram emot att sluta med p-piller efter bröllopsresan :)

  • SnartFruSir
    labbalabba skrev 2011-06-22 11:07:11 följande:
    vi har också funderat en massa på drinkar, ska ni ha en professionell bartender? vi känner att det behöver vara ganska så enkla drinkar eftersom det är min kompis lillasyster som ska stå i baren och det kommer troligtvis inte finnas tillgång på allt för mkt plats.... du har inte lust att dela med dig av recepten på drinkarna??? inte rom o cola eller gin o tonic då såklart men de andra :)

    vi har också funderat på en galet god drink med vodka, malibu och ananasjuice, vet inte vad den heter men den är väldigt lätt och väldigt god iaf :)
    Självklart :D Jag är allergisk mot ananas och kiwi, så därför är det inget åt det hållet med på vår lista. Vi ska ha 2 bartendrar som båda är utbildade. Annars hade mojiton rykt, men daiqurin är inte speciellt svår:

    Rasberry daiquri: Ljus rom (4 eller 6 cl beroende på styrka), 1 tsk sockerlag, 1 dl frysta hallon (eller 15 tinade + 5 isbitar) och 1 pressad lime. Kör allt i en mixer och servera antingen i martiniglas eller "ölglas".

    Mojito: Ljus rom (4 el 6 cl beroende på styrka), Två kvistar färsk mynta (10-12 blad), 2 tsk rörsocker alt 2 tsk sockerlag, 1/2 pressad lime och sprite/sodavatten som ni fyller upp restan av glaset med ("ölglas eller annat högre glas), isbitar. Använd en mortel till att muddla myntan och klyftad lime. Häll i socker + rom. Fyll upp ett högt glas med sodavatten och lägg i isbitar.

    Appletini: Vodka (2 el 4 cl beroende på styrka), 2 cl äpplejuice,  1 tsk sockerlag (behövs bara om man har färskpressad eller surare äpplejuice), 1/2 pressad lime. Det går ju att öka med en enhet på alla ingredienser, beroende på glasen, men annars är det bara att blanda allt i en shaker och häll upp i ett martiniglas.

    Sedan vet jag inte om bartendrarna har något superknep, men detta är så vi själva gör :)
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2