Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

    Nu är Tysklandsresan gjord och all alkohol inhandlad.. Känns skitbra!

  • SnartFruSir
    fru2011kanske skrev 2011-06-29 10:56:19 följande:
    SnartFruSir, hur mycket räknade ni på? Vi ska ner nästa vecka och tar gärna emot tips
    Jag är väldigt nojig över att folk ska bli fulla redan under middagen, så vi kommer inte ha vin som flödar. Vi har serveringspersonla som fyller på, men i regel innan glasen blir tomma. Vår tanke är egentligen max 1,5 glas per måltid, så det kan ni ha i åtanke:

    Till maten räknade vi med  84 gäster varav 70 är alkoholmogna och först serveras en alkoholfri bål och lite tilltugg innan vi kommer, men sedan har vi köpt:
    24 flaskor mousserande vin - en flaska räcker till  drygt 5 personer  =  15 cl/glas = 120 glas.
    24 flaskor vit vin (förrätt) - en flaska räcker till 4 personer = 18- 20 cl/glas = ca 96 glas
    24 flaskor rött vin (huvudrätt) - en flaska räcker till 4 personer = 15 cl/ = 96 glas
    16 flaskor porlande vin (alltså väldigt lätt kolsyrat och sötare, men inte lika sött som t.ex. Asti, till efterrätt) - en flaska räcker till drygt 7 personer = 10 cl/glas = 112 glas

    Vi har även köpt 2 flaskor whisky (2x1 liter) och 1 flaska Xanté (1 liter) till avecen lite senare. För de som dricker alkohol, men inte vin, har vi köpt Staropramen på flaska (48 st)

    Sedan har vi köpt alkohol till vår bar också, men känner att detta blir lite långt, så säg till om du vill ha den informationen också :)
  • SnartFruSir
    Pinkgrape skrev 2011-06-29 15:10:17 följande:
    Fick min efterlängtade TREDJE klänning idag. Passar inte alls. Bad om snörning, dubbel och trippelkollade med säljaren så jag skulle få det. Icket, den kom idag, med dragkedja.

    Jag har ingen klänning till bröllopet. Jättekul.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Nej, vad tråkigt! Kan du inte skicka tillbaka den då? Eller den som din syster hade på sig på bilderna, går det inte att sätta snörning i den då? Min mamma har sagt att i värsta fall så får vi sätta snörning i min, för jag tycker den är lite för tajt som den är nu. (Går att stänga dock).
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-06-29 15:05:25 följande:
    Snart är festprogrammet klart också. Men väntar in i det sista med att skriva ut det eftersom bordsplaceringen är med i den och den kommer säkert att ändras in i det sista. Vi har några vänner som är höggravida i slutet av augusti och man vet ju aldrig vad som sker där. Tänkte skriva ut festprogrammen onsdagen innan bröllopet.
    Jag skulle vilja göra likadant. Men vårt program skall tryckas hos ett tryckeri, så jag antar att vi behöver lite mer tid på oss än så. Däremot så kanske man kan trycka allt i förväg och kompletteringsskriva ut den sidan som blivit fel.. aja, får lura vidare på det.

    Vi har lågsäsong på jobbet nu= BT, e-bay och resor tar upp en hel del tid:=)
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-06-29 15:40:21 följande:
    Jepp, lågsäsong här med. Så BT, In Design, E-bay tar upp min tid. :)
    Oh, fick InDesign av en kollega idag, så ska installera det ikväll. Har ingen aning om hur det fungerar men hur svårt kan det vara? Tacka youtube ibland, där finns ju intruktioner till allt!
  • SnartFruSir
    bruden skrev 2011-06-29 16:01:58 följande:
    InDesign är det bästa och då tillsammans med Illustrator
    Tror jag fått båda, för det var på 8 gb.. *hoppas*
    Våra vigselprogram är helt färdiga, men kanske ska se vad man kan åstadkomma i dessa program istället :D
  • SnartFruSir
    Skumboll skrev 2011-06-29 17:12:29 följande:
    SnartFruSir: Indesign fixar du! Det är inte så svårt som man kan tro! Jag använder i princip aldrig word eller liknande längre, gör allt i indesign, mer lättjobbat tycker jag. 
    Jag är ju grym på paintTungan ute Och har jobbat lite i PS så det löser sig nog. Nu med regn på ingång, så har jag väl hela helgen på mig. Tror dock inte jag kommer upp på din nivå... har ju sett bild på dina trycksaker :D
    bruden skrev 2011-06-29 16:53:18 följande:
    De är ganska enkla men grymt bra. Finns inget bättre om man ska göra något snyggt (säger jag som är grafiker...)
    det låter ju onekligen väldigt hoppfullt :) Jag får väl hojta till om det är något jag inte förstår helt enkelt!
  • SnartFruSir
    fru2011kanske skrev 2011-06-29 22:27:27 följande:

    Tack!! Vi kommer inte bar, utan kommer bara servera öl, vin, alkoholfritt och ev cider.


    Men nu har jag något att utgå ifrån!


    Min blivande har nu deklarerat att vi måste köpa mer rödvin i alla fall. Han har ångrat "oss", så säg 32 flaskor istället...

    Han har även ångest över att de 25 liter sprit vi köpt in inte kommer att räcka, (det blir 500 drinkar) eftersom hans släktingar oftast dricker ren sprit. Jag har försökt förklara att detta inte är ett kalas utan ett bröllop. Men om det är så han känner så får vi väl köpa mer då. Även om jag tror att hans oro är obefogad så vill jag inte att vårt bröllop skall bli ihågkommet som det där alkoholen tog slut.

    Min mamma flyger till London på fredag så hon kan kanske konka hem lite mer. Sicka besvär man kan ha...
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-06-30 08:21:21 följande:
    Förstår ert dilemma. Det där är svårt. Vi har faktiskt gjort så att vi bjuder på dryck till maten och sen har stället en bar öppen i lokalen där gästerna får köpa mer efter middagen.
    Anledningen är att jag har sett bröllopsfester med öppen bar spåra ur totalt. Halv urdruckna glas som stått överallt och folk som blivit stupfulla. Att hålla med en egen bar orkade vi inte så därför gör vi på detta sätt. Nu kommer det inte vara hutlösa priser i baren så de som vill dricka mycket kommer att göra det ändå, men då bekostar de det iallafall själva. Jag har faktiskt inte lust att betala för någons dyngfylla.
    bumbibjörn skrev 2011-06-30 09:00:43 följande:
    Vi tänker precis lika...bjuder på dryck till maten o så får man köpa öl/vin till självkostnadspris i baren. Vill inte ha ngn 'fyllefest' o blir väldigt dyrt om vi skulle bekosta all dricka hela kvällen! detta känns som ett jättebra upplägg för oss. Min svåger har varit i Tyskland o va snäll o handla alkoholen, men toksvårt att veta hur mycket man skulle handla. F
    bruden skrev 2011-06-30 09:07:12 följande:
    Vi bjuder också på dryck till maten och sen får gästerna köpa i barne om de vill.
    Tar er all på en gång, för det hänger ju ihop. Jag har bara varit på bröllop med fri bar, och det har som tur var inte spårat ur. Alla har dock haft bartender, så den är inte "fri" på det sättet. Våra vänner är de samma, och min släkt har jag koll på. Min blivandes släkt är polacker och tjecker och de är väl vana att dricka mer rent, men de klarar av det på ett annat sätt också. Jag minns det första barnkalaset jag var med på när min blivandes mormor drog tre 8:or med vodka på en kvart. Sedan ville hon i och för sig inte ha mer, men om hon blev berusad så märktes det över huvudtaget inte.

    Vi har ju valt att bjuda på all alkohol hela kvällen, men jag tror ändå det blir bra när det finns nyktra bartendrar som har koll. De vet ju om att de ska ta det lite lugnt om någon skulle bli rätt full, så jag hoppas att det ordnar sig. Det är ingen som vi känner som brukar spåra ur, utan alla dricker till de känner att de nått sin gräns, och oftast står vi ju och dansar merparten av timmarna, så jag får väl hoppas och lita på släkt och vänner att de uppför sig här också.
  • SnartFruSir
    labbalabba skrev 2011-06-30 09:58:58 följande:
    SnartFruSir: Vad köpte ni för vin??? Det tycker jag är det största problemet... Man måste ju vara säker på att man köper nåt gott vin och det är ju inte riktigt så att man kan provsmaka hemma o sen åka o handla lite mer... Vi (jag) vill ha en ganska fyllig Chardonnay till huvudrätten men hur sjutton ska man veta vilken man ska köpa?? Vilken affär handlade ni i???
    Jag har inte namnen i huvudet just nu, men kan kolla på det ikväll och skriva det här. Vi var på Citty i Kiel och vi provsmakade de viner vi funderade på (utan dessertvinet). Men vi började med att gå till systembolaget och fråga efter tips och råd där. Sedan letade vi efter liknande vin i Tyskland, och man känner ju igen smaken när det börjar gå åt rätt håll. Man får dock bara provsmaka sådant som de har erbjudande på, men det räckte för vår del.

    Det mousserande vinet fick vi hjälp med där. Jag gillar inte för torra eller söta mousserande, så vi letade efter en halvtorr och fick tips om ett försiktigt fruktigt mousserande, med väldigt kort eftersmak så den blev det.
    Vi har räkbakelse med rökt lax till förrätt. Där blev det en Souvignon Blanc. Vi fick tips on Stoneleigh på systemet, men den vi hittade i Tyskland smakade nästan exakt samma.
    Huvudrätten är oxfilé tournedos med whiskybearnaise till. Där sa systemettjejen att det behövdes ett vin som dels trängde igenom köttet men även balanserade det feta i såsen. Då valde vi ett vin som var gjort på Negrodruva, men i tyskland blev det en Riserva istället. De smakade samma, så det blir nog bra.
    Jag visste sedan innan att jag ville ha ett porlande vin till efterrätten så därför letade vi bara efter moscato d´ asti. De hade bara en sort, så den fick det bli.
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2