Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

    Nu har vi bestämt nya solosånger. Vi stryker pslam "nu är det morgon" och ersätter den med solosången Morning has broken (same same, but different med andra ord). Sedan kastar jag ut kärleksvisan (som min älskvärda blivande svägerska fått mig att hysa agg mot) (dock bara när hon framför den) och ersätter den med Everything I do, I do it for you.

    Jag fick köpa noterna till Everything I do på nätet. Om nu någon skulle vilja ha pianonoter och text till denna så kan ni säga till så mailar jag över! Man fick bara skriva ut den en gång, men hallå. Det finns scanner... ;)

    Jag pratade även med tryckeriet idag och det räcker med att vi skickar in allt nästa fredag. Så nu har vi lite respit igen. Jag har även beslutat mig för att ta min blivandes namn ändå. Vi väljer inte våra föräldrar men vi väljer den vi vill gifta oss med. Skiter det sig så får jag väl byta tillbaka... Men nu satsar vi på ett "leva lyckligt i resten av våra liv" istället! 


  • SnartFruSir
    bruden skrev 2011-07-29 07:49:34 följande:
    Eller montera in bilderna i InDesign och exportera som PDF
    Man fick noterna genom ett speciellt program där man inte kunde ladda ner filerna, utan endast skriva ut en gång... Men jag scannade in sidorna och klickade hela tiden på "skanna en sida till" så allt blev en enda pdf ändå. Men tack för tispet!
  • SnartFruSir
    fru2011kanske skrev 2011-07-29 08:10:05 följande:

    SnartFruSir: Vad roligt att läsa om namnet, jag tänkte på det när du skrev att du inte skulle ta hans namn, att det är ju inte hans mamma du gifter dig med, men jag förstod ändå hur du tänkt, att det inte är så lockande att dela namn med någon man inte gillar.. Men du ska se att det kommer bättre tider med svärföräldrarna! Och det viktiga är ju du och din mans förhållande!


    Vi har speciella efternamn båda två. Och att mitt ena efternamn kommer försvinna nu om inte min lillasyster hittar en man som vill ta hennes namn gjorde inte saken lättare. Jajjemän, jag heter redan mellannamn efternamn då mina föräldrar separerade när jag var 1 år gammal (syster heter bara efternamn).

    För mig har alltid efternamnet betytt jättemycket särskilt eftersom mitt förnamn är lite speciellt så har liksom efternamnet normaliserat det hela. Svårt att förklara. Men det ligger lite mer bakom än att min blivandes familj talar illa om mig. Sen vet jag ju att det de säger inte är sant, och jag hatar folk som ljuger, men det är bara ytterligare en aspekt.

    Det känns ungefär som att jag nör jag byter namn´, tar livet av min mormor och morfar (även fast båda är döda) och att med namnet så försvinner de lite mer.

    Komplicerat som sagt.
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-07-30 10:11:21 följande:
    Hej, sitter med vigselprogrammet. Vi tänkte inte att min tärna ska läsa en bibeltext utan en text ur en film. Någon som har förslag på vad jag kan skriva i vigselprogrammet då?
    Det kanske räcker med textläsning? eller typ scen/text ur Prince of thieves kanske (fast med rätt film såklart).
    Beautiful Disaster skrev 2011-07-30 15:44:41 följande:
    Lyckan är total idag! Inte nog med att allt inför bröllopet börjar bli klart så blev jag HIPPAD igårkväll! Jag som var så besviken på mina systrars lama hippa.. Tyvärr kunde inte mina systrar närvara igår och flera andra kunde inte heller. Så det blev jag, min kusin, min bästa vän och min ena svägerska :) Min kusin kom och kidnappade mig på sin motorcykel, fick ha hjälm med spetsgardin på ;) Efter vägen stod de andra två och hade vätskekontroll. Jag fick lite snacks hos min kusin och fick sedan ögonbindel, en bil hämtade oss och sedan fick jag gå utvur bilen och balansera ut på något. En båtmotor startade, efter ett tag blev det tyst. Hörde någon ro en båt och sedan fick jag ta av mig ögonbindel. Där satt vi fyra tjejer vid ett fulldukat bord på en flotte mitt ute på en spegelblank sjö med solen skinandes från en nästan molnfri himmel :D Vi åt och drack, sedan kom en motorbåt stylande förbi. Kvällens uppgift var att åka vattenskidor, jag var mer under vattnet än på ;) Helt plötsligt från ingenstans kom ösregnet, så vi blev bogserade in till land och fortsatte kvällen i en grillkoja :) En helt underbar kväll med många skratt, roliga bilder och massa annat. Fick veta sedan att mina systrar planerat detta tillsammans med min kusin! Idag mår jag som förtjänar, bakis som bara den men lycklig till tusen!
    Elliotts änglamamma - lilla-mirakel.blogspot.com
     Vad roligt för dig! Det verkar som ni haft en toppenkväll. Allt det du fick göra hade jag gärna också gjort :)
    labbalabba skrev 2011-07-30 16:10:23 följande:
    åh vad härligt! vilken tur att du blev överraskad och att det blev något mer än den andra "hippan" som du var så besviken över...

    jag blev hippad förra helgen! vi var 12 st plus jag och vi hade det hur mysigt och roligt som helst.. fick först skämma ut mig lite grann på avenyn på morgonen men sen åkte vi ut i skogen och red islandshäst och sen hade vi en härlig middag allihopa på kvällen.. jag berättade dessutom för alla att jag är gravid vilket blev som ett litet extra tillskott :)

    annars går det åtminstone lite framåt med planeringen.. provsmakade och beställde tårtor igår, det blir hallon och passionsfruktsmousse på browniebotten, galet gott! och så har vi spikat menyn med vår kock också, till förätt blir det skaldjurssallad med "västerbotten-breadsticks", till huvudrätt pommes anna med palsternacka, halstrad hälleflunda, kantareller och rödvinssky och till dessert blir det créme brûlée med bärkompott....

    nu är det mest stressande att få tag på vår organist som verkar vara helt onåbar.. kände oss tvungna att trycka upp vigselprogrammet utan att hon har sagt okej om alla grejer men hon svarar verkligen inte i telefon så jag vet inte riktigt vad vi ska göra...
     Din hippa låter också hur kul som helts och menyn helt fantastisk. Jag hade mer än gärna ätit den i alla fall :)

    Idag kidnappade de min blivande som har fått svida om till Stålmannen dräkt. Vad jag kan se på facebook så verkar han ha det bra med mycket öl och skratt. Jag vet att de kört 5-kamp på Liseberg och nu tror jag de skulle äta 3-rätters på kasinot och sedan få en guidad 5-kamp även där inne. Kvällen slutar förmodligen på Hard rock:)
    Själv har jag spenderat dagen på en solig klippa tillsammans med min granne som jag misstänker är starkt involverad i min egen hippa. Eftersom ingen kom och tog mig idag, så tror jag starkt på nästa helg. :)
  • SnartFruSir
    fru2011kanske skrev 2011-07-29 18:55:41 följande:
    Mm, förstår vad du menar! Jag har haft mycket liknande tankar, men nu känns det lite som att det faktiskt är dags att våga ta steget fullt ut, vi har ju redan bildat en ny familj och den familjen tillhör mig och BM, inte våra släktingar!
    Jag tror att själva namnbytet är betydligt enklare än funderingar man har innan..

    Så utan att känna till din historia i detalj ville jag bara säga att jag tror att du gjort helt rätt val som tänker framåt, på dig och din BM som Familjen med stort F.
    Tack fina du för de värmande orden :) Jag uppskattar det verkligen!

     
  • SnartFruSir

    Förra sommaren had ejag heller ingen semester men när jag arbetade så var det hur lugnt som helst. Så därför hade jag nästan räknat med att kunna sitta några minuter med planeringen varje dag. Så har det inte varit. Sedan midsommar så har det varit värre än högsäsong, med undantag för någon extremt fin dag. Och det gör ju att vi int eorkar sitta med så mycket när vi kommer hem från jobbet heller.

    Nu börjar jag nästan också känna mig stressad. Men jag tror ändå vi har läget under hyffsad kontroll. Skulle det hända något, då sitter vi lite mer i skiten. Jag fick installerat indesign igår, och jag tror jag börjar fatta så smått hur det fungerar. Nu gäller det bara att få skriva in allt också...

    Tror min hippa blir i helgen med, men jag har lite grejer inbokade också. Ska på ansiktsbehandling med min mamma och sedan köpa tyg till tärnklänningen som ska sys om. Men min blivande hämtade de inte fören kl 12 så jag vet inte hur de tänker när det gäller mig.

    åh stress stress stress


  • SnartFruSir
    Skumboll skrev 2011-08-04 12:16:56 följande:
    Samma här! Nio dagar kvar alltså.... men ingen stress här.
    Ser inte ut att bli så bra väder på vår dag... synd!

    Igår lämnade vi in ringarna för gravering, efter typ ett halvår kom vi äntligen på vad det skulle stå.
    Var in till nagelstället för en lite konsultation också, valde silke nu framför géle och akryl... tyvärr blir det ingen permanent lack då men jag hoppas det blir bra ändå. Ska ni andra bara ha en enkel fransk eller några dekorationer? 
    Jag har ju akryl, men det blir klassisk fransk. Funderar på någon sten eller små blommor, men det blir nog för lite "mig" att ha det. Tånaglarna målar jag dock själv i någon pastellfärg. Ska försöka hitta ett snyggt lila, men där är ju det en risk att det ser ut som klämnda naglar istället..:/
  • SnartFruSir
    Summer loving skrev 2011-08-07 19:17:43 följande:


    Nu är jag FRU och hela dagen igår var MAGISK!! Hjärta
    Både dagen, kvällen, natten och morgonen har varit helt fantastisk och underbar från början till slut!
    Återkommer med foton och en berättelse längre fram.
    Nu ska jag bara fortsätta njuta av lyckoruset som fortfarande omsvärmar oss så här dagen efter bröllopet!
    Ett stort LYCKA TILL till er som har den stora dagen framför er!

    Vi hade stor tur med vädret hela dagen och solen den sken. Regnet kom först på kvällen, vilket faktiskt gav en riktig myskänsla när man stod ute på den stora altanen med tak på gården och då tvingades vi snabbt ut av gästerna under den bara mörka himlen för en kärlekskyss så att jag skulle få lite regn i håret så att lyckan ska följa oss i alla år! Hjärta
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
    Grattis och åter grattis :) Ser jättemycket fram emot bilder och alla detaljer! Stor kram
  • SnartFruSir

    Jag blev också hippad i lördags. Klockan 7 vaknar jag av att ett underbart gäng tjejer står och hoppar på mig i sängen. Sedan körs jag iväg med ögonbindel till Danmarksbåten - vi skulle till the Reef i Fredrikshamn.. På båten fick jag även sälja kakor, svara på frågor om min blivande och intervju gifta par angående recept på ett lyckat äktenskap. Sedan blev det äventyrsbad i 3 timmar och sedan båten tillbaka. Därefter picnic i en park och sedan middag, bowling och dans. Hade så otroligt roligt, så nu ser jag fram emot att gifta mig igen:)


  • SnartFruSir

    Vi fick färdigt festprogram med borsplacering och det omskrivna vigselprogrammet i slutet av förra veckan. Nu är allt skickat till tryckeriet. Kvar att göra för vår del är:
    Lämna in ringarna för gravyr och puts (gör jag idag)
    Köpa den alkoholfria drycken
    Måla champagneglasen till gästerna
    Montera festprogram och vigselprogram när de väl kommer

    10 dagar.. Minns när jag skrev i denna tråd för sisådär 9 månader sedan...

    Och ni som redan haft er stora dag, dela gärna med er av bilder! Självklart kommer det från oss med när det väl är dags. kramar till er!


  • SnartFruSir
    jeami174 skrev 2011-08-09 13:58:57 följande:




    Här kommer två bilder från vår dag i lördags, det är ej fotografen som fotat utan min vän. Fotografens bilder får vi vänta lite på :)
    wow! jag blir alldeles tårögd här borta. Otroligt fina bilder! Kan inte vänta till vår stora dag nu... :)
  • SnartFruSir
    labbalabba skrev 2011-08-10 11:15:23 följande:
    å så fint för er som har gift er! verkar som att allt har gått bra! och riktigt fina kort! gillade din brudbukett skarpt jeami174!
    jag har knappt ens varit inne i forumet på sista tiden för jag är galet stressad och vill knappt se hur mkt alla andra har hunnit med :p dessutom har jag jobbat så mkt att jag knappt ens orkar tänka på bröllop och varenda människa frågar ju om man är färdig med allt snart och det blir ju inte direkt mindre stressigt av det... idag kommer iaf min kompis hit så ska vi sy ihop vigselprogrammen sen ska vi försöka lösa festprogrammet också men vi får väl se.. pratade iaf men hon som ska vara ansvarig för serveringen igår så det känns bra men nu är det största problemet hur vi ska lösa all logistik på bröllopsdagen.. vem ska hämta blommor, ljudsystem, tårta, alkohol m.m m.m????? vi kommer bara ha en nyckel till festlokalen också så vete faxen hur vi ska fixa det... men men men... allt löser väl sig hoppas jag! jobbar iaf bara två dagar till sen blir det semester så att vi kan fixa det sista... någon som har tips på bra alkoholfritt vin förresten?????
    Jag pratade med de på systemet om det alkoholfria vinet, så de tog fram flaskor baserat på meny. Så inget mer tips än det. :)
  • SnartFruSir
    Helena brud 20 aug skrev 2011-08-11 22:30:37 följande:
    Ja på tal om väder håller jag på att bli tokig.. Kollar alla vädersiter med långtidsprognoser, och dels så ändras de ju från dag till dag, men idag vart jag lute brydd, en sida visar fint väder den tjugonde augusti och en sida visar regn hela dagen??? Alltså, jag vet att man inte kan lite för mycket på dom så här långt innan, men eftersom vi ska ha en utomhusvigsel så är man ju liiite nervös för regn!!! Just nu är jag mest rädd för att vi ska glömma nått viktigt, typ tårtspadarna eller nått annat.. :) Och så är jag lte sur över att vi börjat dra över budgeten rätt ordentligt nu mot slutet, shit vad dyrt det börjar bli... Hur mycket kommer ert bröllop gå på? Och vad kommer själva festen kosta, om man bortser från ringar och kläder? Dvs mat,dryck, fotograf, dj, pynt, serveringspersonal lokal mm... Och hur många gäster har ni? Nåna, har börjat göra listor, lite skönare än att ha allt i huvudet iallafall... :)
    Jag ber helt seriöst till gud om att det ska bli fint väder den 20:e. Det är helt okej att det är molnigt så länge det inte regnar... Det skulle v e r k l i g e n underlätta så sjukt mycket om det inte regnade!
    Vi är under budget. Men det verkar som att jag tagit i på en del ställen. Hela bröllopet går nog på runt 95 000 kr för 85 gäster. Räknar man bort våra kläder (+ brudfölje), naglar, hår osv så går nog "festen" på runt 80 000 kr.

    Lycka till nu alla 13-augusti-brudar. Glöm inte bilderna här sedan! :D
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-08-12 13:50:46 följande:
    Framsidan utskriven på festhäftena. :)
    Kan inte skriva ut det andra än. För dels är vi inte helt hundra klara med gästbeskrivningarna och sen vågar jag inte riktigt än. Ifall det skulle bli sena ändringar i bordsplaceringen.

    Vill få klart vigselprogrammet också, men allt e inte hundra klart.
    Känns som det blir mycket att fixa sista dagarna. Hmmmm
    Mm, vet hur det känns. Vi fick ett avbok igår, men som tur var kunde vi ta det på korret från tryckeriet. Nu får vi hoppas på att resten kommer, men i värsta fall får det väl vara lite förändringar jämfört med bordplaceringen i häftet.

    Wohoo! Jag går på semester om inte mindre än 2 timmar och 57 minuter! Känns verkligen på tiden.. Vet inte heller hur vi ska hinna med allt. Blir till att måla champagneglas hela helgen i alla fall... :)
  • SnartFruSir

    Jag vaknade 07:07 av att solen strålade in genom fönstret. Det satte prägeln för hela dagen. Jag kan fortfarande inte förstå att det är sant. Har det verkligen hänt? Är jag fru nu? Var det inte bara en dröm?

    Är fortfarande så lyckligt berusad av all kärlek att jag nog måste smälta dagen innan jag kan skriva om den. Men den var helt fantastisk! Hittade denna bilden hos min frisör, så den får duga så länge... :)



     
  • SnartFruSir
    fru2011kanske skrev 2011-08-22 11:25:39 följande:

    Nu är jag Fru! Vigseln var i det närmaste magisk! Det var så mycket känslor att prästen nästan började gråta när hon såg oss.


    Vi har haft en väldigt omtumlande helg då svärmor avled direkt efter vigseln på bröllopet. Så vi försöker nu landa i alla känslor, sorg, glädje, tacksamhet, samhörighet.


    Vi fick en fin kväll med alla underbara människor som finns runt om oss och det bestämdes snabbt att löfterna ska förnyas om ett år och då blir det fest med alla som var med.


    Åh fina fina fru 2011. Mina varmaste gratulationer till bröllopet och mina varmaste tankar till dig och din man och alla som kände din svärmor. En stor kram skickas till er båda!
  • SnartFruSir

    Nu är vi hemma... Vi åkte till New York den 23 aug och välkomnades med jordbävning (inget vi märkte). Sedan skulle vi flugit hem den 28:e men då kom ju orkanen Irene och vårt plan ställdes in. Så i lördags fick vi sätta oss på planet hem. 26 timmar senare var vi hemma.

    Bortsett från att vi fick sova på golvet i ett skyddsrum under orkanens värsta timmar och att allt var stängt överallt i 2 dagar med anledning av den, så var resan jättebra. Mycket shopping, flugit helikopter, varit på museum, god mat, Broadway, ja, allt möjligt.

    Vi har börjat få se lite av bilderna från fotografen och han har lagt upp ett gäng på sin hemsida om ni vill se:
    www.ettbrollopsfoto.se/andreasrosanna.php

    Här är ett litet smakprov annars


Svar på tråden Augusti 2011 - del 2