Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

    Beautiful Disaster skrev 2011-06-22 15:33:47 följande:
    Köpte Clear Blues graviditetstest på Apoteket, det visade negativt!
    Känner mig hemskt, men jag pustar ut, känns skönt.
    Vore för tidigt med ett plus nu, knappt ett halvår efter min lillprins <3 
    Elliotts änglamamma - lilla-mirakel.blogspot.com
    Jag brukade läsa mamma melissas blogg innan hon valde att avsluta den. Där kom ju lillebror rätt så tidigt efter flickorna. Så det är kanske rätt vanligt med ett syskon ganska snabbt ändå. Hur som helst så är jag glad för din skull att det var ett minus och så hoppas jag på ett plus när ni känner att det är mer "rätt" med ett syskon <3
  • SnartFruSir

    Jag måste bara säga hur mycket jag tycker om alla ni Augustibrudar. Ni är så öppna och vågar prata om sådant som både är svårt och alldeles underbart. Jag känner värme och kärlek över denna lilla tråd och ni som är med och skriver i den och är jätteglad att just ni är med och kvittrar om den stora dagen och allt runtomkring.

    Dagens stora nyhet från min sida är att tärnklänningarna jag köpt på e-bay verkar vara framme i Göteborg. Tror knappast DHL är snabba nog att hinna räkna tull och moms innan dagen är slut, men då borde jag ha klänningarna här i nästa vecka i alla fall! :)

    Jag har även defintivtbokat tårtan och gjort upp logistiken runt den, meddelat frisören hur många vi blir som ska göras i ordning och slutligen meddelat sminktjejen hur många vi blir där med.

    Nu sitter jag och filar på vigselprogrammet som är i det närmsta färdigt och på söndag tar jag om min blivande båten till Kiel - och sedan kan vi bocka av alkoholinköp på vår lista.

    Jag lär skriva mer idag, men stor Midsommarkram till er alla!

  • SnartFruSir
    labbalabba skrev 2011-06-23 11:04:11 följande:
    shit vad ni ligger i! =) vi har som alltid massor kvar att göra men igår beställde vi ringarna iaf! jag ska göra om min förlovningsring eftersom den är lite bred o så ska guldsmeden tillverka en annan som kommer att passa ihop med min vigselring som kommer vara en enstensring med min mammas diamant! känns hur bra som helst! ska hämta förlovningsringen om en vecka och vigselringen en vecka innan bröllopet..
    Åh, låter som att ringen/-arna kommer bli helt underbara. Ja, förstår att jag (vi) kanske uppfattas som aningen speedade, men vi tar inte semester fören 15 augusti, och då får vi försöka göra så mycket som möjligt på helger och kvällar. Hela juli är väl typ redan uppbokat för vår del, så det är lite nu eller aldrig helt enkelt.. :)
  • SnartFruSir

    DHL kom precis med tärnklänningarna. Har bara hunnit kolla som hastigast. Det är en liten fläck på det nedre sidenbandet på den ena klänningen, och en liten fläck på chiffongen under bältet på den andra. Vissa av pärlorna ser ut att sitta lite löst och jag har inte fått att tyget går från lila till vitt.

    Men vet ni vad, de blev jättefina ändå :) Helheten är perfekt. Färgen ville jag skulle vara varm och vara mellan det lila och rosa hållet, och det tycker jag absolut att jag har fått. Nu hoppas jag bara att de sytt efter rätt mått, då kommer de att vara så nära perfekt som det bara går...

    Bild på original:


    Thérese på jobbet var snäll och provade en. Låter henne dock få vara lite anonym här.. :)

  • SnartFruSir
    Skumboll skrev 2011-06-23 14:38:13 följande:
    Wow, vad fin klänningen var! Färgen ser kanon ut!

    Vilken ny fin avatarbild på er förresten! 
    Tack :) Den är från provfotgraferingen när vi testade lite olika platser. Glad midsommar!
  • SnartFruSir
    20110820 skrev 2011-06-23 20:38:22 följande:
    Vi träffade vår präst idag, nybliven präst kanske ska tilläggas. Vi fick svårt att få igenom att vi skulle ha två solosånger. Han menade att en vigsel består av tre psalmer där man kan byta ut max en. Vi hade ju tänkt att ha två solosånger och två psalmer. Han meddelade att han var tvungen att kolla med sin kyrkoherde om man kunde göra så men tack och lov fattade han ett eget beslut och vi får våra två solosånger. Vi har sedan tidigare träffat kantorn och meddelat låtar och han sa ingenting om att vi inte skulle få ha två solosånger.

    Hur kommer ni att ha det? Fick ni problem med prästen angående detta?
    Vår präst sa antingen 2 solo + 2 psalmer eller 3 psalmer + 1 solo. Vi fick betämma helt var allting som gäller musiken skulle vara, men han kom med förslag och råd som var jättebra och väl genomtänkta, så vi gick faktiskt helt på hans linje.

    Den nya prästen ville väl helt enkelt inte lova mer än vad han visste att han kunde hålla och det kanske var första gången som han ens fick den frågan. Eller jag hoppas verkligen på det, så att det inte ligger någon form av maktmissbruk bakom...
  • SnartFruSir
    labbalabba skrev 2011-06-25 17:31:26 följande:
    ja vi ska ha 3 solosånger och 2 psalmer och det tyckte vår präst bara var trevligt! ju mer musik desto bättre tycker jag! :) 

    vi fick också bestämma själva var vi ska ha sångerna men hon tipsade om var det kunde passa osv.. har inte gjort färdigt vårt vigselprogram helt än för vi kan inte riktigt bestämma oss för i vilken ordning vi ska ha solosångerna.. Vi ska ha "Miraklet - Tomas Di Leva", "Utan dina andetag - Kent" och "Evighet - Tomas Andersson Wij" (annan version av Carolas låt). Vi hade först tänkt ha dom i ovanstående ordning men prästen tyckte att det kunde vara fint att ha den låten som betyder mest för oss direkt efter vigselakten och det är Evighet, den är liksom mest "vår" låt... vad tycker ni??? Vad ska ni ha för låtar???? 
    Vi har också kärleksvisan. Sedan har vi valt Nu är det morgon (psalm 181), På bröllopsdagen ber vi ( efter tips här i tråden, alltså den blomstertid nu kommer men med annan text, psalm 199) och I denna ljuva sommartid (psalm 200).

    Vi har även funderat på Utan dina andetag och Annie´s song, men de har spelats på våra vänners bröllop, så därför blev det bara kärleksvisan.
  • SnartFruSir

    Färsk rapport om tärnklänningarna: Min syster provade sin i fredags och den satt helt perfekt! Hon fick en fantastisk midja och såg väldigt smal ut i den. Hon är väldigt bred över ryggen, så inga kläningar ute i butikerna har passat. Men denna satt som ett smäck! Hon var jättenöjd med, men jag undrar om hon inte blir lite väl snygg i den.. Hon fyller 14 i november, och tycker inte hon skall ha massa friare efter sig riktigt ännu ;)



    Förlåt för stora bilder, men denna datorn vill inte riktigt göra som jag vill idag...

  • SnartFruSir
    labbalabba skrev 2011-06-26 12:35:57 följande:
    Vi kommer också att ha "En vänlig grönska" och "På bröllopsdagen ber vi", tror starkt på att ha psalmer som folk faktiskt kan sjunga med i! Vi var på bröllop för två veckor sedan och då hade de en psalm som ingen hängde med i och det blir ju bara tråkigt.... 
    Exakt så tänker vi också! Känner man åtminstone igen melodin så kanske man kan vara med på ett hörne i alla fall..
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-06-26 17:55:14 följande:
    45 Knoppalakan inhandlade idag. Nu återstår bara 30. Orkade inte bära fler idag. Sen ska jag inhandla cylindervaser på IKEA också. :) Har bara inte bestämt mig för vilka jag ska ha än.  
    Saker börjar falla på plats.

    Vad tycker ni är snyggast???
    Ska ha röda rosor flytandes i den innersta höga vasen och flytljus i vatten i den yttre lägre vasen och sen eventuellt lite murgräna runt om.
    Jag håller med, första versionen tycker jag ser bäst ut. Men det blir nog superfint, vad du än väljer!
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2