• Sussi08

    Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?

    Jag tänkte gå ner så snabbt som möjligt innan vårt bröllop i juli genom att träna och äta så rätt som möjligt dvs ingen kur el liknande. någon fler? Ska vi hjälpas åt? Jag är inne på max 15 kg men vi får se :)

  • Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?
  • varelse
    scarborough81 skrev 2010-02-27 20:25:37 följande:
    Varför känns det så svårt att komma igång? Har två månader på mig att komma in i klänningen och det går tungt just nu...
    Jag vet inte varför det är så svårt, men jag har ofta samma problem. För min del gäller det helt enkelt att bara bestämma sig. Det är det enda som fungerar. Och att ha en motivation till det hela. Det är svårast i början. Sen när man väl kommit igång så går allting mycket lättare!

    Och en annan grej är att inte klanka ner på sig själv så fort man unnar sig något. Man måste kunna unna sig något ibland, även om man försöker komma i form, annars kommer det aldrig hålla i längden (märk väl att nu pratar jag utifrån hur jag själv är som person, väl medveten om att det kan vara helt annorlunda för andra). Huvudsaken är att man inte unnar sig saker i väldigt stora mängder alt. i små mängder men väldigt väldigt ofta.
  • ProjectX

    Jag skulle gärna vilja vara med. Ska visserligen inte gifta mig detta år, men skulle vara trevligt att komma i form tills i sommar.

    Jag är 177 cm lång och väger 77,1 kg idag.

    Skulle vara trevligt att nå 65 kg, men jag skulle vara nöjd bara jag kommer under 70.

    Jag och sambon tränar på gym mån, ons, fre. Han styrketränar, jag kör kondition + gruppträning.

    På lördagar spelar vi en timme badminton (vi är väldigt jämnduktiga, så vi brukar flåsa rejält efter det).

    Nu har vi även planerat att börja med pilates 1-2 ggr/veckan.

    Mitt problem är inte att komma iväg och träna, det är att låta bli sötsakerna och sluta ta för stora portioner, så jag hoppas kunna få lite inspiration och pepp här.

  • scarborough81

    Jo det gäller för mig med....
    Det är bara att bestämma sig att nu j##lar är det dags..NU..NU..NU inte imorgon.. utan NU.


    varelse skrev 2010-02-28 09:22:31 följande:
    Jag vet inte varför det är så svårt, men jag har ofta samma problem. För min del gäller det helt enkelt att bara bestämma sig. Det är det enda som fungerar. Och att ha en motivation till det hela. Det är svårast i början. Sen när man väl kommit igång så går allting mycket lättare! Och en annan grej är att inte klanka ner på sig själv så fort man unnar sig något. Man måste kunna unna sig något ibland, även om man försöker komma i form, annars kommer det aldrig hålla i längden (märk väl att nu pratar jag utifrån hur jag själv är som person, väl medveten om att det kan vara helt annorlunda för andra). Huvudsaken är att man inte unnar sig saker i väldigt stora mängder alt. i små mängder men väldigt väldigt ofta.
  • varelse
    scarborough81 skrev 2010-02-28 20:31:38 följande:
    Jo det gäller för mig med....Det är bara att bestämma sig att nu j##lar är det dags..NU..NU..NU inte imorgon.. utan NU.
    Precis!! Så måste jag göra. Annars går det inte. Det är alldeles för lätt att bli "lat" och tänka att "Nä, men jag börjar imorn istället". För min del var det skitjobbigt första dagarna/veckan (jag äter GI) men efter det har mitt sötsug blivit extremt mycket mindre än vad det var innan. Helt otroligt, trodde inte det var möjligt med tanke på vilken godisråtta jag alltid har varit.

    Och nu ska jag och M2B börja gå på gym tillsammans också, så jag hoppas att det ger ytterligare resultat med tiden. Och där kommer vi in på nästa sak som gör att jag tycker det är svårt/jobbigt ibland: det är såååå frustrerande att det tar sådan tid innan det märks någon ordentlig skillnad. Även fast jag vet att det är mest hälsosamt när det får ta den tid det tar, så sitter jag ändå där med min lilla impulsstyrda hjärna och tycker att det tar alldeles för lång tid!
  • Äntligen2010

    Önska mig lycka till, börjar äta efter gi:s rivstart idag! Men problemet är att jag är vegetarian och inte äter ägg (som man ju skall äta till förannelse) förutom i pannkaka och kakor, vilket hjälper föga nu. Planerar att komma igång med träningen på allvar också, men inte idag då jag har ryggskott...
    Målet är minst 10kg till mitten på juni.

  • varelse
    ProjectX skrev 2010-02-28 20:05:43 följande:
    Jag skulle gärna vilja vara med. Ska visserligen inte gifta mig detta år, men skulle vara trevligt att komma i form tills i sommar.
    Mitt problem är inte att komma iväg och träna, det är att låta bli sötsakerna och sluta ta för stora portioner, så jag hoppas kunna få lite inspiration och pepp här.
    Nej, du har verkligen inga problem med träningen och redan där tycker jag att du har kommit en bra bit på väg!

    Det här med för stora portioner och att låta bli sötsaker... För min del handlar det mycket om att ha lite j*vlar anamma och bara bestämma sig, men vi är ju alla olika. Jag började med GI, vilket fungerar jättebra för mig. Första dagarna/veckan var ganska jobbigt, men nu är jag inte alls lika sötsugen, vilket är helt otroligt med tanke på vilken godisråtta jag alltid varit. Nu kan jag "tvinga" mig själv att dricka lite smaksatt Loka och ta en frukt istället och sen känna mig nöjd med att jag lyckades motstå sötsuget de dagar det är riktigt illa.

    Stora portioner kan man nog äta ändå, för det beror ju på vad man äter också, inte bara hur mycket. Men om du vill minska, så börja inte att äta jättesmå portioner på en gång utan minska lite grann i taget så det inte blir så stor skillnad på en gång. Det skulle göra det lättare för mig, men som sagt, alla är vi olika. Lycka till!
  • ProjectX

    varelse skrev 2010-03-01 07:32:21 följande:


    Jag började med GI, vilket fungerar jättebra för mig. Första dagarna/veckan var ganska jobbigt, men nu är jag inte alls lika sötsugen, vilket är helt otroligt med tanke på vilken godisråtta jag alltid varit. Stora portioner kan man nog äta ändå, för det beror ju på vad man äter också, inte bara hur mycket. Men om du vill minska, så börja inte att äta jättesmå portioner på en gång utan minska lite grann i taget så det inte blir så stor skillnad på en gång. Det skulle göra det lättare för mig, men som sagt, alla är vi olika. Lycka till!
    Ja, det är här jag har problem.

    Både jag och sambon är rätt lata när det kommer till mat, och gör oftast saker som vi redan kan och som inte tar så mycket tid, så det blir en del spaghetti m. köttfärssås och korv m. makaroner. Och eftersom jag älskar pasta så blir det väldigt mycket kolhydrater och lite för lite protein.

    Dock gör vi alltid veckomatlistor så vi köper praktiskt taget aldrig snabbmat, vilket jag tycker ska räknas till vår fördel.

    Jag har hört att GI ska vara bra, sambons morsa med man har börjat med det och har utan att träna gått ner ca 10-20 kg per person. Men de hade lite att ta ifrån fån början. (Nej usch nu var jag elak. Förlåt.)

    Jaja, får kolla vad man kan göra med GI, och se om man mår bättre av det.
  • Äntligen2010

    Ville bara berätta att detta med gi kommer fungera fint för mig...
    Provade frukosten idag, naturell yoghurt med linfrön och kanel. Urk...fick bara i mig en tugga. På detta sätt kommer man ju gå ned hur mycket som helst, om man inte äter alls.
    Allvarligt talat, någon som har bra frukosttips för rivstarten, dvs när man inte får äta gröt, bröd osv.

  • källerudd

    Hänt mycket även här...Pepp från mig, behöver lyckas peppa mig själv oxå dock :S

    Rapporteringsdags! (utgår från fredagaen då jag har min vägdag, inte hunnit rapportera bara)

    Startvikt i januari: 74,9kg
    Mål:68 (gärna lite mer men måste vara realist)
    Väger nu: 72,9 kg (i fredags :( idag vägde jag dock 72,4)
    Denna veckans viktnedgång: +0,8kg (totalt -2,0kg)
    Mått: Måtten står still
    Fusk: ätit bättre denna veckan.
    Träning: Riktigt dåligt med träning så får helt klart skylla mig själv att det inte gått neråt. Men är sååå omotiverad just nu..Vad hände :S

    Eftersom vikten gått uppåt i förra veckan, har jag försökt tänka mer i helgen...Lite gott i lördagskväll..men inga efträtter el gott varje dag...Så har alltså gott ner 0,5kg i helgen...vet att det kanske bara skiljer men känns ändå bättre
    Blev några timmar i skidbacken igår kväll..känns idag. Skönt!!

  • CeKe

    startvikt jan: 66,5
    mål: 62 kg
    väger nu: 63,5 kg
    denna veckas viktnedgång: 0,5 kg
    Fusk: Massor med mat & en del godis. En pizzabit i fredags.
    Träning: Crosstraining, styrketräning, simmning, promenader, längdskidåkning.

    Har tränat som en tok de senaste veckorna och det känns bra. Har dock glömt bort att samtidigt äta mer... Denna vecka har jag varit så ofantligt hungrig och har givit efter för det. Det verkar dock ha varit ett bra drag då jag både fått igång på magen, känner mig piggare och faktiskt även gått ner i vikt! Börjar tro att jag helt enkelt har svultit min kropp lite den senaste tiden med för hård träning och lite mat och därför inte heller gått ner i vikt...

Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?