• Sussi08

    Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?

    Jag tänkte gå ner så snabbt som möjligt innan vårt bröllop i juli genom att träna och äta så rätt som möjligt dvs ingen kur el liknande. någon fler? Ska vi hjälpas åt? Jag är inne på max 15 kg men vi får se :)

  • Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?
  • varelse
    källerudd skrev 2010-02-09 11:23:01 följande:
    Känns inget bra det här...Hade ju ont i halsen ett par dagar förra veckan så blev lite si och så med träningen...men sen gick det över och jag fick ihop mina träningspass..men idag är jag hemma sjuk och denna gången ordentligt...finns ingen chans till träning =(Dessutom blir jag så sugen på onyttigheter när jag är hemma... =( Hur ska jag klara dessa dagar :S kladdkake deg mmmm måste klara det här ju
    Alla behöver ju såklart komma underfund med vad som fungerar för dem, men för mig är det GI som gäller. Det funkar jättebra för mig. Visst händer det att jag unnar mig något ibland, men inte alls som förut! Förut kunde jag dricka 2L cola om dagen och äta massvis med onyttigheter (bullar, godis, chips etc), men nu är jag knappt sugen på det längre sedan jag började med GI.

    I övrigt försöker jag dricka mycket vatten och äta en frukt om jag blir sugen istället för att äta onyttigt. Nu tycker jag inte ens att cola och godis etc är lika gott längre! Det är ju helt klart ett plus som gör det lättare att avstå också. :)

    Och du, du klarar det här!! Du måste bara fortsätta tänka att du klarar det, så kommer du göra det! Ett snedsteg här och var ÄR inte hela världen, om man inte gör dem till en vana. Och vissa sorters träning kan man göra även om man har lite ont i halsen, som tex att ta en promenad i lagom tempo i ca 40-50min i sträck. Det hjälper det med, även om man inte tar ut sig så man är genomsvettig! :)
  • vimset

    Jag var verkligen motiverad när jag startade, gick ner första veckan och allting, kändes bra helt enkelt.
    Så upptäckte jag att vågen visar 2kg för lite. Så jag väger alltså 2kg mer än vad jag trodde.
    Jag har ju vägt de kilona hela tiden, och det är väl inte hela världen, men jag tappade motivationen helt.
    Det som tidigare känts helt realistiskt kändes plötsligt helt omöjligt...
    Nu måste jag verkligen ta mig i kragen! Usch, känns jobbigt... Men ingen kommer ju att göra det åt mig, så jag ska försöka komma igång nu igen.
    Varit på gymmet idag till en början iaf, 25min crosstrainer och 10 min rodd.

    Vad duktiga ni andra härinne är!

  • källerudd
    varelse skrev 2010-02-09 19:28:30 följande:
    Alla behöver ju såklart komma underfund med vad som fungerar för dem, men för mig är det GI som gäller. Det funkar jättebra för mig. Visst händer det att jag unnar mig något ibland, men inte alls som förut! Förut kunde jag dricka 2L cola om dagen och äta massvis med onyttigheter (bullar, godis, chips etc), men nu är jag knappt sugen på det längre sedan jag började med GI.I övrigt försöker jag dricka mycket vatten och äta en frukt om jag blir sugen istället för att äta onyttigt. Nu tycker jag inte ens att cola och godis etc är lika gott längre! Det är ju helt klart ett plus som gör det lättare att avstå också. :)Och du, du klarar det här!! Du måste bara fortsätta tänka att du klarar det, så kommer du göra det! Ett snedsteg här och var ÄR inte hela världen, om man inte gör dem till en vana. Och vissa sorters träning kan man göra även om man har lite ont i halsen, som tex att ta en promenad i lagom tempo i ca 40-50min i sträck. Det hjälper det med, även om man inte tar ut sig så man är genomsvettig! :)
    Klarade mig bra idag...ingen kladdkake deg med andra ord. Men en promenad på 40-50 min det orkar jag inte nu, blev helt slut av att dammsuga lägenheten, fick göra det i två omgångar =( Hoppas på att kunna jobba på torsdag så kanske jag kan ta en promenad i morgon för att känna av läget lite.
  • varelse
    källerudd skrev 2010-02-09 21:36:09 följande:
    Klarade mig bra idag...ingen kladdkake deg med andra ord. Men en promenad på 40-50 min det orkar jag inte nu, blev helt slut av att dammsuga lägenheten, fick göra det i två omgångar =( Hoppas på att kunna jobba på torsdag så kanske jag kan ta en promenad i morgon för att känna av läget lite.
    Oj!

    Det låter som om du fått en riktig släng av någon elak basilusk. Hoppas verkligen att du mår bättre snart! Och massa massa cred till dig som klarade att hålla dig borta från kladdkakedegen!
  • sun moon

    Ny lägsta notering på vågen idag 73,9kg. Känns bra att det går lite åt rätt håll iaf. Går väldigt trögt detta med ca 0,4 kg ner per vecka men jag vill kunna leva ganska normalt och så som jag vill leva efter jag har nått min målvikt på 65kg.

    Hur jag gör är träna på F&S helst 3 gånger i veckan, skippa "syndande" på vardagar och tänka lite på vad och hur mkt mat jag äter.

  • varelse

    sun moon skrev 2010-02-10 12:59:00 följande:


    Ny lägsta notering på vågen idag 73,9kg. Känns bra att det går lite åt rätt håll iaf. Går väldigt trögt detta med ca 0,4 kg ner per vecka men jag vill kunna leva ganska normalt och så som jag vill leva efter jag har nått min målvikt på 65kg. Hur jag gör är träna på F&S helst 3 gånger i veckan, skippa "syndande" på vardagar och tänka lite på vad och hur mkt mat jag äter.
    Jag tycker att du har en sund inställning till din viktminskning! Dels gör ju detta, precis som du säger, att du kommer kunna fortsätta leva som du gör nu även när du nått din målvikt. Det kommer inte bli lika svårt att hålla den när du når dit. Dessutom är det inte hälsosamt att gå ner mer än 0,5-1kg per vecka, för att kroppen hinner så att säga inte riktigt med då.

    Lycka till!

    Själv kämpar jag vidare, men har slarvat en hel del i början av den här veckan, så vi får väl se vad våg och måttband har att säga på söndag... *redan nervös*
  • källerudd

    sun moon skrev 2010-02-10 12:59:00 följande:


    Ny lägsta notering på vågen idag 73,9kg. Känns bra att det går lite åt rätt håll iaf. Går väldigt trögt detta med ca 0,4 kg ner per vecka men jag vill kunna leva ganska normalt och så som jag vill leva efter jag har nått min målvikt på 65kg. Hur jag gör är träna på F&S helst 3 gånger i veckan, skippa "syndande" på vardagar och tänka lite på vad och hur mkt mat jag äter.
    Tycker det låter väldigt klock...Gör ungefär samma sak, men tränar själv hemma, dock vore det trevligt om det gick lite fortare =) Vardags fusket är svårt att skippa nu när jag är hemma sjuk :S

    varelse: tack för fina ord
  • machup

    Det är så jobbigt på jobbet med alla dessa bakverk, men jag är stolt över mig själv att jag har lyckats avstå. Hoppas det håller i sig, men tycker ändå att det skall bli pirrigt med invägning på fredag men har även börjat mäta mig.
    Lycka till med träningen allesammans!!!!!!!
    Jag skall strax iväg till min crawl-skola

  • varelse

    Usch, jag har redan ångest för min vägning och mätning på söndag... unnade mig alldeles för mycket i början på veckan.

    Just nu känner jag mig mest uppgiven faktiskt. :/ Att det kan pendla så? Men det är så frustrerande att det tar såååå lång tid och jag märker ju ingen som helst skillnad själv varken i spegeln eller i kläder även om vikt och mått sakta sakta krymper.. Blä!

  • källerudd

    Rapporteringsdags!

    Startvikt i januari: 74,9kg
    Mål:68 (gärna lite mer men måste vara realist)
    Väger nu: 72,3kg
    Denna veckans viktnedgång: -1,1kg (totalt -2,6kg)
    Mått: nån cm minus på mage och lår
    Fusk: Har fuskat en del nu när jag varit hemma sjuk, ätit det som jag tycker är gott
    Träning: Skidåkning i lördags sen inget, har legat deckad mån-tor. Någon kortare runda med vovven. Kanske kan få till lite längdåkning i helgen

    Hel nöjd med vikt nedgången denna veckan. Fusket och träningen får det bli bättring på. Men nu är jag frisk så det ska nog gå!

    hur har det gått för er andra??

Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?