• Sussi08

    Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?

    Jag tänkte gå ner så snabbt som möjligt innan vårt bröllop i juli genom att träna och äta så rätt som möjligt dvs ingen kur el liknande. någon fler? Ska vi hjälpas åt? Jag är inne på max 15 kg men vi får se :)

  • Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?
  • varelse
    källerudd skrev 2010-01-27 20:09:17 följande:
    Nej jag vet..men jag tänkte att våfflor kan jag styra själv hur många + att jag inte behöver ta grädde, glass, sylt och socker på..men nästa gång får det bli något ännu bättre =)Tack för peppningen...Tränat 30 min idag oxå *stolt* snart väg och mätdag hoppas måtten visar positivt är ganska säker på att det inte hänt jätte mycket på vikten..
    Så sant, så sant!! Vi var på indisk restaurang igår. Varje portion var gigantisk! Jag orkade inte äta upp allt, men sen var det jättejobbigt att låta bli att fortsätta äta (fastän jag redan var mätt) bara för att det var så himla gott! Hade man köpt med sig hem hade man ju kunnat ställa in det i kylen och äta som lunch dagen efter istället... Men jag höll emot!

    Superbra med träning idag med!! Jag tog min dagliga promenad idag. Det var en DUM idé. Det är inte plogat på en enda trottoar, så den ordinarie 35min-rundan blev 45min istället för jag fick vada genom snövallar hela vägen. Var inte ett dugg bitter när jag kom hem, jag looooovar!
  • sun moon

    Min lägsta notering på vågen idag 74,6
    Tyvärr har jag en förkylning på gång (som jag tackar min BM för ) så jag får se hur det blir med min planerade träning resten av veckan, simma ikväll och core på fredag.
    Tränade skivstång i tisdags och har fruktandsvärd träningsvärk :-P så det gjorde nytta iaf..

  • källerudd
    varelse skrev 2010-01-28 09:47:04 följande:
    Önskar någon kunde tala om för mig varför jag får så hiskeligt ont i huvudet efter att ha utfört övningar på golvet... Men hittills har ingen lyckats. Jag har provat alla knep folk kunnat komma på för att försöka utröna vad det är, men än så länge ingen lycka. Jag är väl helt enkelt lite konstig eller nåt.
    Men det där lider jag oxå av..fast det går lite i parioder..Just nu kan jag göra planka och magrull utan att få ont i huvudet men ibland fungerar det inte alls...Men jag har kommit på en anledning och det är att när jag kör planka så räknar jag typ till 10 och då håller jag dessutom andan...Jätte fånigt jag vet, men jag måste verkligen tänka på att andas när jag gör sånna övningar..kanske kan vara något sådan???

    Fast det är inte hela lösningen, men det har blivit bättre.
  • varelse
    källerudd skrev 2010-01-28 12:25:14 följande:
    Men det där lider jag oxå av..fast det går lite i parioder..Just nu kan jag göra planka och magrull utan att få ont i huvudet men ibland fungerar det inte alls...Men jag har kommit på en anledning och det är att när jag kör planka så räknar jag typ till 10 och då håller jag dessutom andan...Jätte fånigt jag vet, men jag måste verkligen tänka på att andas när jag gör sånna övningar..kanske kan vara något sådan???Fast det är inte hela lösningen, men det har blivit bättre.
    Jo, jag fick tips av min syster att verkligen tänka på att andas genom att andas ut när man spänner musklerna och in igen när man "slappnar av" inför nästa "spänning" samt att "tappa hakan" lite så att man inte spänner käkarna. Och att försöka hålla nacken rak. Jag har verkligen tänkt jättemycket på alla de där sakerna, men det blir ändå huvudvärk. :( Vet inte vem man ska gå till för att få svar på vad det är och därmed kunna få hjälp. Väldans irriterande!
  • varelse

    sun moon skrev 2010-01-28 10:48:43 följande:


    Min lägsta notering på vågen idag 74,6 Tyvärr har jag en förkylning på gång (som jag tackar min BM för ) så jag får se hur det blir med min planerade träning resten av veckan, simma ikväll och core på fredag.Tränade skivstång i tisdags och har fruktandsvärd träningsvärk :-P så det gjorde nytta iaf..
    Yaaay! Vad bra!! Jag lääääntar till den dagen då min våg står på mindre än 80kg, men dit är det nog långt kvar. I söndags stod den på 85,9. Får se vad den står på nu på söndag. Förhoppningsvis går det åt rätt håll i alla fall.

    Hoppas du håller dig frisk och att det bara är en känning, inte nåt som blommar ut, så att säga! *håller tummen*
  • källerudd
    varelse skrev 2010-01-28 19:22:26 följande:
    Jo, jag fick tips av min syster att verkligen tänka på att andas genom att andas ut när man spänner musklerna och in igen när man "slappnar av" inför nästa "spänning" samt att "tappa hakan" lite så att man inte spänner käkarna. Och att försöka hålla nacken rak. Jag har verkligen tänkt jättemycket på alla de där sakerna, men det blir ändå huvudvärk. :( Vet inte vem man ska gå till för att få svar på vad det är och därmed kunna få hjälp. Väldans irriterande!
    Konstigt och irriterande, mitt blir bättre när jag kommer ihåg att andas...men inte helt bra

    I morgon förlorar jag ett tränings pass :( Jag börjar vanligtvis kl 9 på fredagar och brukar då träna innan jobbet...men i morgon är det kompetensutveckling och vi börjar kl 8..är inte så sugen på att träna på fredagskvällen...kanske kan ta ett pass på lördag.

    Sen har det nästan blivit lite lättare träning idag oxå..har fått pulsa med hunden i knähög snö både på morgon och kvälls promenad...det kändes. Kanske kör lite weel och planka ikväll för att kompensera

    Mät och väg dag i morgon, spännande =)
  • varelse
    källerudd skrev 2010-01-28 19:32:03 följande:
    Konstigt och irriterande, mitt blir bättre när jag kommer ihåg att andas...men inte helt braI morgon förlorar jag ett tränings pass :( Jag börjar vanligtvis kl 9 på fredagar och brukar då träna innan jobbet...men i morgon är det kompetensutveckling och vi börjar kl 8..är inte så sugen på att träna på fredagskvällen...kanske kan ta ett pass på lördag. Sen har det nästan blivit lite lättare träning idag oxå..har fått pulsa med hunden i knähög snö både på morgon och kvälls promenad...det kändes. Kanske kör lite weel och planka ikväll för att kompenseraMät och väg dag i morgon, spännande =)
    Ja, jag håller med. Konstigt och irriterande! Man undrar ju vad det är för fel liksom.

    Bläh för kompetensutveckling som kommer i vägen för träning! Hoppas det iaf är värt det, så det blir en bra kompetensutvecklingsdag!

    Jotack, jag var ute imorse och gick min vanliga runda. Ingenting alls var plogat. Jo, bilvägarna, men inga trottoarer. Alls. Det tog bara 5-10min längre att gå än vanligt, men det var ungefär dubbelt så jobbigt. Hade jag inte haft vilja och jävlar anamma så hade jag lagt mig ner och tagit en tupplur halvvägs. Puh.

    Ja, hoppas det går bra för dig imorn! Det är min tur på söndag. Idag har jag fuskat lite med 155g naturgodis och potatis till lunchen. Men middag blev det på Max och åt då Lowcarb-burgaren med bönsallad till och så Ramlösa granatäpple.
  • källerudd
    varelse skrev 2010-01-28 19:40:46 följande:
    Ja, jag håller med. Konstigt och irriterande! Man undrar ju vad det är för fel liksom.Bläh för kompetensutveckling som kommer i vägen för träning! Hoppas det iaf är värt det, så det blir en bra kompetensutvecklingsdag!Jotack, jag var ute imorse och gick min vanliga runda. Ingenting alls var plogat. Jo, bilvägarna, men inga trottoarer. Alls. Det tog bara 5-10min längre att gå än vanligt, men det var ungefär dubbelt så jobbigt. Hade jag inte haft vilja och jävlar anamma så hade jag lagt mig ner och tagit en tupplur halvvägs. Puh. Ja, hoppas det går bra för dig imorn! Det är min tur på söndag. Idag har jag fuskat lite med 155g naturgodis och potatis till lunchen. Men middag blev det på Max och åt då Lowcarb-burgaren med bönsallad till och så Ramlösa granatäpple.
    Nä precis det tar ju inte så mycket längre tid men det är väldigt mycket jobbigare..

    tyvärr tror jag inte kompetensutvecklingsdagen är värt det :S Brukar tycka de är ganska trista faktiskt...

    Kommer inte ihåg, men kör du någon specifikmetod..tänkte på potatisen som fusk...Jag hade ju tänkt köra LCHF, men får jag inte stödet från sambon så går inte det...Så nu kör jag bara lite mindre portioner, mer frukt och sen försöker jag undvika godis och kakor och annat sånt onyttigt. Det räknar jag som fusk...
  • machup

    Är lite nervös inför morgondagens vägning, är rädd för att jag tappar motivationen om vågen inte visar minus!

  • machup

    Vad trött jag blir!!!
    Vikt januari: 67,3kg
    Mål: 63kg
    Idag:65,7
    Viktnedgång: -0,2kg (ett skämt)
    Fusk: inget
    Träning: 2xsimning, 2xstyrketräning

    Nån som har nått bra tips för att få fart på viktnedgången, för jag ger snart upp!

Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?