• ingenjörsbruden

    I vått o torrt, stiltje, orkan o snart snöstormar...

    Då fortsätter vi vårt umgänge o stöttning genom livets alla bra o dåliga dagar!
    Tillsammans är vi starka!

    ...förra tråden:
    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3516167.html

    Du som läser här gör det på egen risk, ty här räds vi icke sjukhus, kroppsvätskor eller prat om sexlivet.
    Gemensam faktor har varit längtan efter barn. Såhär flera långa trådar senare är det vänskap som förenar, minst lika mycket!

  • Svar på tråden I vått o torrt, stiltje, orkan o snart snöstormar...
  • Ankan80

    Tjingeling

    Var hos bm idag och lyssnade på hjärtljuden.
    Det lät bra. Slagen var regelbundna med 140 slag/min, men hoppade över typ vart 6-7 slag?!

    Hon trodde inte det var några problem och att det skulle rätta till sig. Det var något med att signalerna inte var tillräckligt utvecklade iom jag var så pass tidig graviditet.

    Ev. så får jag ett ul till i v. 24. Skall få reda på det i morgon.

    "Du behöver inte oroa dig" sa hon....nä, visst!

  • passionsblomman

    Lanovia, jag vet inte riktkigt hur det känns. Det enda jag verkligen känner idag är min-huvudvärk-! precis som du eskriver din känns det ju och jag är så less på att den kommer och går. Jag kan inte kosta på mig hur många massager som helst heller, det blir ju snordyrt och dessutom är det jul snart.

    Vilket påminner mig om att jag måste komma ihåg att posta papper till a-kassa och f-kassa så jag får de olika ersättningarna innnan jul helst...

  • passionsblomman

    Jo, jag vet iallafall att jag tänker ta läkarens extra blodprovsanalys som noggrannhet och att få koll, så man inte bara sätter igång en process där det kanske skulle kunna vara hinder ivägen som gör canserna mikroskopiska.
    Det tar en månad att få den provanalysen, så jag får väl ta det som det är till dess och när vi vet mer om våra förutsätttningar får vi fatta beslut.

    Läget nu är väl att jag är mest orolig för att få höra att det inte ens är någon idé. Dvs få konstaterat att man har passerat den fruktsamma tiden i livet och inte ens behöver hoppas längre. Det vore tungt.

    Medan min sambo säger att det han oroar sig för ar hormonbehandlingarna. Vilket jag tolkar som att han är rädd att jag ska bli ett galet vrak till människa. Och det i sin tur sårar mig ganska mycket för jag vet att det har med min tidigare depression att göra, då jag verkligen var dålig i perioder och jag vill helst kunna få komma vidare från det och ha det helt bakom oss.
    Han förknippar graviditet och allt sådant väldigt mycket med saker som jag helst vill tillskriva depressionen.

  • Leksi

    Ankan, vad jobbigt! Men om allt såg bra ut med hjärtat på UL är det nog ingen fara. Var det p.g.a detta som ni eventuellt ska få göra ett nytt UL?

    Hoppas Blommis och Lanovias huvudvärk försvinner bums!

  • Fjällbruttan

    Hej tjejer!!

    Jag hittade allt åt er
    Min plånbok vrider sig nui dödsånggest och kontona ekar tomma, men vi har haft en underbar helg i Umeå!
    Bara ett enda problem, det finns inte långkalsonger i äldsta dotterns strl, så jag får beställa på nätet
    Vi har ätit gott, träffat vänner och fikat, ätit middag och brunch i olika omgångar, myst på rummet och i söndags åt jag våffla till fukost!
    Enda smolket var att lill-puffen inte hörde av sig på 3 dygn... och jag började stressa upp mig men i lördags kväll smällde h*n till mig igen En puff om dagen och jag är nöjd!

    Hoppas att allas huvudvärk försvinner NU och att alla provresultat är toppen!!!

    Ska se om jag hinner läsa ikapp gamla tråden sen...phu!

  • Fjällbruttan

    Jo, en sak till!!

    Fru bygg, sist jag låg på BB så kom det in en tjej som just fött tvillingar (hon hann inte till BB utan det blev sjukstugan i Vilhelmina), dagen efter kom hon till matsalen i sina JEANS!!! Kan tala om att vi höll på att stena henne
    En månad är ingenting, och man ska INTE banta då man ammar! Äta nyttig, ja!! Men glöm inte fettet, för annars kan inte kroppen utvinna vitaminer ur många grönsaker och mjölken kan bli som ett blask=inte bra för bebis!
    Dessutom så när man bränner bort fett via bantning så utsöndras också allt skrot som ligger lagrat i fettet (typ tungmetaller och dyl) och det vill bebis inte heller ha!

    Ät bra hederlig husmanskost med nyttigt fett, promenera och gympa med bebis, då mår ni toppen ihop
    gamla mormor kan dra nåt gammalt över sig!

    Kramen från hon som faktiskt en gång läst näringslära... men inte praktiserar det

  • Sonja68
    Fjällbruttan skrev 2009-11-17 13:43:56 följande:
    Jo, en sak till!!Fru bygg, sist jag låg på BB så kom det in en tjej som just fött tvillingar (hon hann inte till BB utan det blev sjukstugan i Vilhelmina), dagen efter kom hon till matsalen i sina JEANS!!! Kan tala om att vi höll på att stena henne En månad är ingenting, och man ska INTE banta då man ammar! Äta nyttig, ja!! Men glöm inte fettet, för annars kan inte kroppen utvinna vitaminer ur många grönsaker och mjölken kan bli som ett blask=inte bra för bebis!Dessutom så när man bränner bort fett via bantning så utsöndras också allt skrot som ligger lagrat i fettet (typ tungmetaller och dyl) och det vill bebis inte heller ha!Ät bra hederlig husmanskost med nyttigt fett, promenera och gympa med bebis, då mår ni toppen ihop gamla mormor kan dra nåt gammalt över sig!Kramen från hon som faktiskt en gång läst näringslära... men inte praktiserar det
    HÄRLIGT att ha dig tillbaka Bruttan
  • lanovia 08

    Hej Bruttan! Låter som ni har haft en trevlig helg! Ohh våffla! mums!
    Vilken tur att Lill-puff gav sig till känna igen. De tar visst vila vissa dagar dessa små. De är förståndigare än oss.

    Denna hemska huvudvärk sitter i ännu. Jag önskar jag bara kunde gå hem o sätta mig i soffan ikväll. Men få åtminstonde fixa middag först så männen kan jobba i badrummet. Vi måste ju bli klara tills på måndag när kakelsättaren kommer.
    Som krydda på moset har jag enorma sammandragningar. hade det i går em och har det nu. Sitter helst ner för så fort jag reser mig drar allting ihop sig och krampar rejält.

    Idag är nog min stora klagodag.

    Ankan, vad jobbigt att bli så orolig. Men tror att du kan lite på BM, inget att oroa sig för. Vet att de inte brukar vilja låta en lyssna på hjärtljud för tidigt för att det finns risk att det bara oroar.

  • lanovia 08

    Jag får verkligen inget gjort idag.
    Har ialla fall lyckats få tag på bil och flyttat massagen tills på måndag. Hurra!

    Och fått bekräftat från chefen att jag inte behöver jobba efter jul. Utan får vara hemma 2v med lön. Dvs OM de inte behöver ringa in mig till kontoret någon enstaka dag. Hurra hurra! Börjar längta efter ledighet nu.

  • Fjällbruttan

    Lanovia, låter jobbigt med sammandragningar, du kanske gjorde för mycket i helgen i alla fall?+ förlåt men jag har faktiskt glömt, när tänker du leverera din underbara bebis??

    Skönt att få vara hemma efter jul

    Och du, hört talas om de där hamburgerkejorna där man köpa med sig mat hem?
    Eller pizzor klara i en kartong, man kan tom äta på kartongen

Svar på tråden I vått o torrt, stiltje, orkan o snart snöstormar...