• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Lapinette

    Telis - maken tog en hel del kort på kapybarorna och på alla andra djur så klart! Efter 4 timmar bland alla djur och barn så var vi så trötta att vi struntade i hörnan med kängrur. Vi gick ut, åkte hem och la oss vid poolen.

    Sweet - grattis på bröllopsdagen och smart att sticka iväg mitt på dagen när skruttan är på dagis.

    Annars verkar det ha varit otroligt lugnt här inne idag. Inte mycket att läsa ikapp.

  • MSW

    Godmorgon!

    *vinkar till sweet* Var HP bra? vi har lite funderingar på att gå och se den.. Fast det blir sällan av, även fast vi vill (och detta var redan innan vi fick A).. Men läser gärna en recension iaf..

    Nu är jag också förkyld! Bara högg till igår kväll och så fick jag ont i halsen, blev "förkyldtrött" iögonen och lite snorig... Allt har hållit i sig (eller blivit värre) under natten! Så tråkigt! Fast A verkar vara frisk igen (pretty much iaf)så hoppas att det inte håller i sig så länge på mig heller!

    Idag är vi bjudna på lunch hos min mormor, sen ska vi "Hänga" med A's farmor, farfar och faster med familj! Och ikväll ska vi till några kompisar! Alla roliga saker, men hade gärna sett att de var på tre olika dagar ist!

    Och det är FREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG!!!!!!

    Trevlig helg, om jag inte hamnar här inne mer under dagen!

  • muggles

    Sweet: det är ju inte lekplatsen i sig jag har ngt emot utan just att behöva gräva i sanden. Att stå och gunga Moa är väl ingen jätteuppoffring (men det har hon tröttnat på) men att vara med och gräva och göra sandkakor - SNARK! Och det är klart att det är ok att gå till lekplats när man träffar andra föräldrar vilket man gör på helgen men när man är f-ledig och där på vardagarna så kan det vara rätt tomt eftersom "alla andra" barn är på dagis.

    Ibland går jag tillsammans med en annan mamma och så står vi och pratar medan ungarna röjer - det är betydligt trevligare

  • Snorkfröken77

    Jaaaaaa freeedag! Äntligen! Gud vad skönt det ska bli med helg!

    Trevlig helg till alla om jag inte slinker in nåt här under helgen!

  • Telis

    Jag ska åka till staden där Izzie bor.

    Trevlig helg på er allihop, vi ses nästa vecka!

    P&K!

  • Fru E

    Hej hopp!

    Freeeeeeeeeeeeeeeeeeedag!!!!
    Och ikväll ska vi till Helsingborgsfestivalen, kul!

    Så nu har vi äntligen fått huset för oss själva igen, puh! Hade varit lite skönt att bara få "vara" någon dag på semestern med men det kommer väl snart.

    Maken är nere och meckar med den nya hojen och jag förbereder fika till när makens bror med sambo kommer

    De som var nere nu har en dotter sen tidigare (4 1/2 år) och tjabbar nu om de ska ha en tvåa eller ej. Men då berättar J (min väninna) att de i februari fick misfall (hon blev gravid trots piller) och det var ju tråkigt så klart. Men sen är saken den att R (hennes man) inte vill ha ett barn till nu eller alls och då säger J till mig att hon har "medvetet" slarvat med pillerna sen missfallet och nu tror att hon är gravid i v 6 för att hon inte vill vänta med att få syskon längre .
    Tyckte det var lite "hemskt" att göra så när båda inte vill....

    EGO-nu är ÄL antagligen över, dag 19 idag, så antar att det bara är att vänta tråkigt nog. Men skönt är att spottingsarna har hållt sig borta hela månaden . Det skumma är att brösten har börjat ömma redan nu, det brukar de inte göra förrän ett par dagar innan tant. Vet inte om tanten fått spel så att den kommer om ett par dagar men det borde den inte göra utan först om en vecka kanske.
    Jaja den som lever får se!

    Trevlig Helg på er!

  • passionsblomman

    EA&MJ skrev 2009-07-24 13:30:04 följande:


    Men då berättar J (min väninna) att de i februari fick misfall (hon blev gravid trots piller) och det var ju tråkigt så klart. Men sen är saken den att R (hennes man) inte vill ha ett barn till nu eller alls och då säger J till mig att hon har "medvetet" slarvat med pillerna sen missfallet och nu tror att hon är gravid i v 6 för att hon inte vill vänta med att få syskon längre .Tyckte det var lite "hemskt" att göra så när båda inte vill....
    Nejmen va!?! Så skulle jag INTE kunna göra! De första åren när vi fått vår son ville sambon inte alls ha fler. Han var jättenöjd som det var. I början var jag skitledsen, för jag hade alltid sett "två täta" framför mig, men jag fick ju acceptera att det inte kunde bli så.

    Däremot de senaste fem åren så har han varit med på att det vore väl kul, men då blir det visst inget istället. Det hade han nog inte riktigt räknat med eller tagit in i skallen, att det kan bli så.
  • Ore

    EA: Är helt inne på din linje, skulle aldrig få för mig att slarva med pillren medvetet för att bli med barn mot partnens vilja. Tycker också det är ganska hemskt att göra så... Hoppas det blir någon "slapp" dag för er snart Och jag håller tummarna för att brist på spottings och tidigt ömma bröst betyder något riktigt plussitivt... Och skulle det inte vara det, så kanske akun får ordning på kroppen på något sätt, eftersom spottings minskat/försvunnit...

    Sweet: Bio mitt på dagen låter trevligt. Litet ovanligt kanske, men som småbarnsförälder är det väl superbra att kunna göra sådant på dagtid!

    MSW: Förkylning låter inte skoj, krya på dig!

    Ego: Igår sparkade pyret så att det syntes på magen (och så att maken kunde känna!) Han var dock litet skeptisk - "är det säkert att du inte gör något med magmusklerna?". Han tyckte det var väldigt tydliga sparkar...

    Idag har jag kollat igenom sjuttioelva tapetkataloger. Har dock tre med mig hem, så några framsteg har jag nog gjort

    Nu är det väl snart läge att fira fredag, ska bara polera det nyoljade bordet så att jag har någonstans att sitta

    TREVLIG HELG!

  • Lapinette

    Är det fredag idag? Har totalt tappat bort dagarna men har stenkoll på när det är dags att åka till nästa stad.

    Trevlig helg på er!

  • Piggelin1

    hej alla!
    Kom hem ikväll från en dryg veckas tur till Sala & Sthlm, underbara dagar!
    Har precis läst ikapp de senaste dagarnas babbel - vad skönt att det är semestertider - det var bara drygt 20 sidor att läsa ikapp

    Har en massa jag tänkt kommentera, men tror jag sparar det mesta tills imorgon, men vill bara fråga Passionsblommman efter länken till ditt sagoslott innan den försvinner från nätet!! Kan inte du inboxa den till mig, jag är supernyfiken!

    Sitter för övrigt med min sprillans nya laptop, blev med minidator (tiotumsskärm) när vi var i Sthlm - bara "råkade" springa på den UNDERBART, jag har varit urless på min gamla laptop (nästan fem år på nacken), som låter som ett tröskverk, är långsam & stup i kvarten blir överhettad så att man får lägga en bok eller liknande under, så att det komme rinte luft... Fast inte ens detta räckte alltid till Så nu är jag jätteglad!! PLus att de inte är speciellt dyra heller, betalde 3600 riksdaler.

    Ok, nu ska jag logga av & återkomma igen imorgon! Kram på er allihopa!

Svar på tråden Livets stora och små frågor