• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Oupsie

    Muggels
    Du har en hel del att fundera på Men jag tycker också att ni ska testa. I värsta fall får ni flytta igen.

    Passionsblomman
    Håller tummarna för att allt går vägen med huset!

    Snorkis
    Är du säker på att det var mens du hade

    Lappinette
    Hoppas att det löser sig med makens fot och att ni får en fortsatt trevlig semester.

    Det var nog något mer jag skulle kommentera men jag är lite okoncentrerad. Vi ska iväg på en liten minisemester och träffa lite släktingar och det är alltid en del som ska fixas innan man kommer iväg.

    Trevlig helg på er allihopa!

  • BrudSommar2006

    Aaah, har skickat iväg mina föräldrar på utflykt själva, Iris och jag tittar på Emil i Lönneberga för tjugonde gången den här veckan eller - "Titta pojken och pojkens pappa som är arg"...

  • muggles

    Telis: vår plan är att prata med mäklaren och se vad de har för klausul att hoppa av köpet om vår lägenhet inte blir såld till ett pris som är acceptabelt för oss. Vi kan tänka oss att betala en "bokningsavgift" på 10-15000 och att vi blir av med den om vi avbryter köpet men vi kan inte tänka oss att vi måste ut med kontantinsatsen och att vi blir av med den i så fall. Går mäklaren inte med på dessa villkor så har vi just nu sagt att då blir det inget köp alls. Huset verkar ha legat ute en tid (de har tom sänkt priset) så de kanske är intresserade av oss ändå. Det är ju ingen ovanlig sits heller i dessa dagar.

    Det första steget är ju att ta kontakt med några mäklare och se vad de värderar lägenheten till. Det sjuka är priserna på nya lägenheter just nu - har sett flera på hemnet som ligger på ett pris på 2,7 mille osv. Och då är de lika stora som vår, har nästan lika hög avgift och ligger i sämre områden. Visst, då är de helt nya men vår är ju bara 2 år gammal. Samtidigt hoppas jag inte alls på att vi får så mkt men jag fattar inte riktigt hur de kan lägga priserna så högt.

  • Ore

    Muggles: Trädgården blir ju litet som ett "extra rum" där man ändå kan hålla bra koll på barn, så jag tror att ni kommer slippa lekplatspassning snabbare än ni skulle gjort annars... Såvida alternativet inte är lägenhet i markplan med lekplats på innergården I övrigt så tror jag att det ändå är en period som ni kommer behöva vara med när barnen leker, men Moa kommer ju kunna hjälpa till att hålla uppsikt över sitt yngre syskon. Så visst kommer ni nog nästnästa sommar kunna låta dem plaska omkring i en grund uppblåsbar pool i trädgården, eller leka i sandlåda, och själv greja med något annat (eller sitta bredvid med något att läsa). Och inte gå till lekplatsen lika ofta.

    Hoppas det går bra med köp och försäljning av lägenhet... Låter som att du har bestämt dig för att köra på det alternativet, såvida allt klaffar, förstås.

    Angående trädgård rent allmänt så kommer jag nog aldrig uppskatta att vara ute i trädgården och greja, det kommer nog alltid vara mer av ett "nödvändigt ont" än något jag gör för nöjes skull. Däremot vill jag ju ha en trädgård. Dels för att den utökar den "privata sfären" runt huset, och gör det mer privat helt enkelt. Även om man bara sitter på verandan/altanen så har man inte folk precis bredvid. Jämfört med en balkong, det var nästan så jag kunde se vad brorsans granne fyllde i för ord på sitt korsord när jag igår var på hans balkong i lägenheten. Inte samma känsla...

    Snorkis: Jag har ganska ofta tre dagars intensiv mens, men det brukar då vara litet småblödning dagen innan för att varna, och litet i eftersläpande dagen efter. (Så pass litet att trosskydd räcker alldeles utmärkt). Detta oavsett om jag haft pillermens eller vanlig mens.

    Oupsie: Hoppas det blir en trevlig minisemester!

    Passionsblomman: Hjälp vad spännande, får hålla tummarna för dig och hoppas att de skriver på

    Ego: Snart klar med dagens stora projekt: Slipning och inoljning av köksbordet. Borde vara dags att torka av överflödig olja alldeles strax, och sedan är det bara torktid och litet polering kvar Känner mig duktig nu

  • Lapinette

    Vad alla renoverar och tittar på hus. Låg igår och läste vad ni skrivit de senaste dagarna. Har inte sett något plus . Makens fot är ok bara så typiskt att han ska åka på något när vi är på semester istället för när vi är hemma.

    Telis - jag har skriver om resan på restråden men kan givetvis ge dig/er extra med tips för jag orkar inte skriva allt.

    Passionsblomman - är nyfiken på ert blivande hus. Har förstått att det ska vara ett drömhus. Om du vill och kan inboxa mig länken ... om den finns kvar så jag får drömma lite härifrån innan jag går och lägger mig ikväll. Nu är det dags för frukost och sen San Diego Zoo.

  • Lapinette

    Det där med att köpa eller sälja först är verkligen tricky. Makens kollega har köpt och ska flytta in i ny lägenhet i september men får inte sin lägenhet såld. Svettigt värre!

  • passionsblomman

    NU har vi skrivit under alla papper i köpehandlingarna och postat dem till säljaren. Har vi nu tur så får de dem imorgon och gör de som vi vill då, så skriver de också under och sänder det i sin tur till mäklaren. TÄNK vad gött det hade varit nu innan helgen!

    Sedan blir det överlåtelsebesiktning och energibesiktning den 10/8 och DÅ vet vi sedan om allt verkligen är i det skick vi just nu väntar oss. Är det inte det utan det finns stora saker att anmärka på så har vi rätt att frånträda köpet alternativt omförhandla priset.

    När detta är klart och vi vet att det är ok, DÅ blir det champange.

  • Lapinette

    Mer skumpa till folket!!! Vad härligt blomman. Ska kolla in ditt hus ikväll.

  • Telis

    Ha en härlig dag i soliga Kalifornien Lappis, och missa inte mina favoritdjur, kapybarorna!

Svar på tråden Livets stora och små frågor