• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Telis

    Grattis PB, nu är ni verkligen nära! Hoppas att besiktningen går bra också så att huset är i lika fint skick som det ser ut.

    Brr, vilken mardröm att ha köpt men inte kunna sälja!

    Muggles, det låter som en bra plan att kunna dra sig ur om man inte får sålt. När var det ni skulle på visning?

  • Telis

    Själv är jag alldeles förbi av trötthet, det har varit helt galet mycket att göra på jobbet. Hela vitsen med att jobba i juli är ju att det ska vara lugnt så att man kan sitta och pilla sig i magen men så är det ICKE på mitt jobb just nu. Förhoppningsvis blir nästa vecka lite bättre.

    Nej, nu måste jag äta lite och sen packa för nästa weekendtripp.

  • Ore

    Telis: Sånt är inte mitt jobb heller, eftersom jag under semesterperioder förväntas täcka upp för minst två andra personer... Å andra sidan har jag igen det nu, den här veckan får chefen jobba både för sig själv och för sina tre underställda ingenjörer Gissar att han kommer uppskatta väääldigt mycket när vi kommer tillbaka!

  • muggles

    Telis: vi ska prata med mäklaren "i början av aug" när han börjar igen.

  • passionsblomman

    Himmel vad mycket husfunderingar det är nu!

    Jag måste bara hålla med om det där med lekparkstristessen...
    En stark orsak att vi flyttade ut hit på landet var verkligen att jag ville kunna öppna altandörren på morgonen och kunna fixa kaffe medan sonen parvlade ut. Sandlåda hade vi ingen de första åren, inte gunga heller, han lekte ändå vad jag minns, och upptäckte vida världen, som bestod av allt i trädgården.

    Fast nu är jag glad att OM vi får en liten nån mer gång så FINNS det iallafall lekplats att gå till om man vill. Härute finns inte det.

    och trädgård, ja jag instämmer HWELT i att den gör att man får ett större privat space, som även inkluderar ett "utomhus". Man behöver faktiskt inte vara trädgårdsintresserad på odlarvis för att ha glädje av alla de rum man kan göra av en trädgårdsyta.

    Bara tanken att ha en sommarsäng i skuggläge, med myggnät och tak över sådana där värmeböljadagar som nyss var...
    Och grillplats med utekök och syrenberså att äta våfflor i!

  • sweetstreet

    Å PB!!
    Måste GRATULERA!!
    UNDERBART!!!

    Skulle inte du kunna inboxa mig också så jag får se på sagoslottet...???!!

    Jag växte upp i hus och på många vis är det verkligen underbart som barn! Aboslut.
    MEN jag inser att jag inte var så jättegammal när jag ändå hellre ville dra iväg med kompisarna till "skogen" eller "parken" som då var betydligt mer spännande än vår trädgård....
    Så ibland kan det kanske mer handla om miljön där man bor än om man bor i villa eller lägenhet.
    Tror det kanske är mer som vuxen man faktiskt uppskattar det där med trädgård mer.
    vad jag önskar är att ha något ställe att gå ut på och kunna äta lite frukost ute och odla lite kryddor och kunna grilla varma sommarkvällar. Men det måste inte vara en trädgård. Det skulle gå utmärkt med en stor balkong eller terass också...

    Det jag är mest orolig för med hus och mig själv är att så mycket hela tiden måste underhållas och fixas. Och jag är verkligen inte ngn som har varken intresse eller kunskap för det. Inte maken heller. Så vi passar nog bäst i lägenhet...

  • sweetstreet

    Själv har jag bara börjat det här med lekplatser nu.
    En helt ny värld som öppnas, hahaha!

    Men hittills måste jag säga att jag tycekr det är rätt kul för det är ju riktgti socialt att vara på lekplatser ju! :-=
    Jag har redan träffat en massa föräldrar som man pratat med.
    Skoj!

    Men visst, jag inser att i längden är det väl mindre skoj kanske.
    Fast just ni känner jag mer att det handlar om att det inte är så kul att leka de saker lilltjejen kan och vill leka just nu. Snarare än själva lekplatsen. Som Telis sa att bara gunga eller gräva i sandlådan i timtal är inte skoj. Men det tror jag inte rä skoj i ens egen trädgård heller kanske?????
    Och än så länge tror jag det dröjer innan hon kan leka ensam oavsett om det är på allmän lekplats eller i egen trädgård. Så just NU föredrar jag nog lekplatsen ändå eftersom man då iallafall får träffa andra vuxna och kan prata och ha rätt trevligt under tiden.

    Fast vi har ju en jättefin lekplats på vår innergård också så det är ju dessutom annorlunda. Då träffar man samma personer och vissa av dem är ju föräldrarna till lilltjejens dagiskompisar. Och där kan man ju även hänga med en öl om det är en skön kväll och softa och snacka skit medan man "vallar" barnen...

    Men vi är även på mer "allmänna" lekplatser ute på stan också. Och då träffar man ju andra.
    Fast då stannar vi inte så länge utan mer en stund så dottern får gunga lite eller gräva lite i sanden en stund. Sedan fortsätter vi proemnaden.

    Här har de ju dessutom vatten på de flesta lekplatser på sommaren vilket är kul. Då kan barnen leka där. Som en fontän eller vattensprideare ungefär som ungarna brukar älska att springa igenom.
    Vår lilla tjej kan ju inte gå än så det är inte riktigt för henne än, men den på gården kan hon biland vilja "leka" lite med. De har likadant på dagis. Det är verkligen en tröst när det är sommar här eftersom det kan vara ritkigt hett. Och det är ju en bra bit till närmsta strand...

  • sweetstreet

    Lappis,
    trist med makens fot, men hoppas ni snart kan fortsätta er underbara semester!!


    BS,
    kanske går Iris genom ngn utvecklingsfas?!??!
    Hoppas att hon får roligt av sin kompis iallafall!
    Vi har insett att Lilltjejens tidiga dagisstart helt klart gjort att hon har kompisar på dagsi!!! Rdan! Var på ovan nämnda lekplats häromkvällen och hon tycker alltid det är roligt att kolla in andra barn (särskilt äldre barn) men sedan gav hon plötsligt till ett tjut och börja krypa snabbt som en oljad blixt bortåt och när jag kollade så visade sig att det var en av killarna i hennes dagsigrupp som var där!! haha! Hon kände igen honom och ropade hans namn (ja man förstod bara att det var hans namn om man redan vet vad han heter... )

    De är verkligen så söta med det på dagsi. Nu kan alla barnen i hennes grupp varandras namn och när man kommer o lämnar henne på morgnarna brukar de komma fram och ropa hennes namn!
    Så gulligt!

  • snaily

    Ursäkta, är alldeles för rosévinslullig för att kommentera på något vettigt vis

    EA, tack för infon!

    Men Blomman - vilket underbart hus!!! Vill HAAA! Antar att det är för sent att lägga ett skambud?

    Själv är jag för hus, med eller utan barn, även fast jag är sorgligt trädgårds-Ointresserad... Borde jobba på det.

    Telis, vart går nästa weekendtrip?

    Lappis, låter som ni har det härligt på resan, med undantag för foten förstås

    Börjar bli lätt utbränd av att passa vild valp och valprädda barn här... fast haft en ganska skön dag idag med jogging, bad och sol och sen god middag i föräldrafritt sällskap, haft djupa diskussioner med svågern om familjer och föräldrar och livets mening i största allmänhet.

    Sista hela dagen här imorgon Åker hem lördag (om de lagat båtarna...) Ångest!

  • sweetstreet

    Snorkis,
    SKIIIT med tanten!!!!!
    Men det låter ändå bra att du inte har henne i jättemånga dagar ändå. tre dagar låter väldigt skönt! Tror jag ofta har tantbesök mellan 4-6 dagar ungefär...

    Tinga,
    hoppas ni får det skönt nu!!!
    och kan få lite energi!
    Och sedan hoppas jag såklart att ni snart kan få veta lite mer om hur ni kan få slut på kräkandet...

    Telis,
    vart ska ni i helgen då? En weekend tripp låter mysigt.


    MSW,
    skönt att du inte var gravid.
    Låter som en bra plan att du får operationen gjord först. Innan syskonförsöken startar.

    Själv fikade jag idag med en kompis som fick barn för en dryg månad sedan. Hennes son är alltså nästan på dagen 1 år yngre än vår lilla tjej. och tänk man kan inte fatta att vår tjej varit sådär liten! Himmel!!!!!!
    Fast jag ska ärligt säga at jag itne alls längtar tillbaks till den där första tiden. Såå trött man var. Oj! Vi pratade rätt mycekt sömn. Eller snarare brist på sömn haha!
    Och jag är glad tt första året är förbi. Det har varit underbart på många vis, men jag känner verkligen att jag njuter mer och mer nu när hon är äldre!
    Jag är nog ingen riktig "bebisperson".
    Men det är skoj när man kan börja interagera mer med dem!

    Igår var vi förresten lediga några timmar mitt på dagen! SÅÅÅÅÅÅ härligt!!!
    Vi firade vår bröllopsdag och eftersom vi har svårt att få barnvakt här så bestämde vi att ta ledigt mitt på dagen istället medan lilltjejen går på dagis. Så vi gick och såg senaste Harry Potter filmen och efter det åt vi en supergod 3-rätters-lunch!!!!! Med vin!! Så himla mysigt!!!!
    Harry Potterfilmen var dessutom på en IMAX biograf och första 20 minuterna var 3D vilket var skoj!
    Känns som om det kommer bli mer bio och luncher tillsammans såhär i framtiden. Det är detta som är fördelen med ett flexiblet jobb. Man KAN ta ledigt lite på dagen och sedan jobba igen detta på kväll eller helg.

    Fast det kändes lite skumt att gå på bio redan kl 10!!!! Haha lite pesnionärsvarning...
    Å andra sidan efteråt när vi pratade om just detta så kom vi på att vår vigsel startade just kl 16 svensk tid och det motsvarar ju kl 10 här! Så det blev ju riktigt symboliskt fast vi inte alls tänkt på det tidigare, haha!!

    Nä nu måste jag fortsätta jobba.

    Kram på er tjejer!!!!

Svar på tråden Livets stora och små frågor