• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • passionsblomman

    Ja det är ju det man måste...få se nu; liten rucklig stuga på 38 kvm med guldläge men inga bygglov och inget jobb så vi inte får lånen...

    eller sagohus och pengar emellan att stoppa in så det inte blir så värst hemska lån alls...

    Jag väljer: Sagoslott.


    BrudSommar2006 skrev 2009-07-22 19:05:45 följande:
    Passionsblomman, jäklar i min låda, jag kommer på besök!!! Jag är så avundsjuk så jag håller på att svimma men är samtidigt så otroligt glad för er skull. Det är ju bara att inse att jag inte vill flytta från Stockholmstrakten så någonstans måste man ju välja.
  • BrudSommar2006

    Ja och så maken som troligtvis får jobb där och du som kan jobba lite var som helst, det känns ju som att det inte är ett svårt val!

  • passionsblomman

    Nej det är det inte. Inte när sonen jblande skrek "tjoho vi ska flytta" när han fattade läget imorse.
    Jag har själv bytt skola så många ggr när jag växte upp att jag får ont i magen av tanken på att utsätta min pojke för det där...att komma helt ny och inte känna någon. Men nu känns det som att han är full av förväntan.


    BrudSommar2006 skrev 2009-07-22 19:11:23 följande:
    Ja och så maken som troligtvis får jobb där och du som kan jobba lite var som helst, det känns ju som att det inte är ett svårt val!
  • BrudSommar2006

    Han behöver åtminstone bara byta en gång. Lite trist är det väl att han måste byta mitt i terminen i och för sig men det får väl gå. Jag förstår att han också vill bo i det där huset och förhoppningsvis kan väl hans kompisar komma och hälsa på också.

  • passionsblomman

    Jo, skolan börjar visserligen den 19/8 därnere, så det blir ju mer att han hinner säga hejdå och så här innan det är dags att åka ner. Det är nog iofs bra, eftersom vi inte alls hade några flyttplaner när han gick på sommmarlov, så det vore ju väldigt rumphugget om han bara inte kom tillbaka efter lovet.

    Och mer än en gång ska det då inte vara fråga om så länge jag kan styra det.

    Jag tänker tvinga hans kompisar att hälsa på!


    BrudSommar2006 skrev 2009-07-22 19:28:35 följande:
    Han behöver åtminstone bara byta en gång. Lite trist är det väl att han måste byta mitt i terminen i och för sig men det får väl gå. Jag förstår att han också vill bo i det där huset och förhoppningsvis kan väl hans kompisar komma och hälsa på också.
  • MSW

    PB: ÅÅååååååååååååååååh vad jag håller tummarna att ingen kommer emellan, men sån otur kan man bara inte ha!!! *puss och kram på er*

    Åh.. kom helt av mig, vet inte vad jag ska kommentera nu..

    Jo, nu säger jag vänligt men bestämt, jag är inte med barn, anledningen att jag trodde det var att jag fick lite spöken i hjärnan, kände mig tjock och lite andra "symptom". Och jag äter piller, så det är absolut inte tänkt att vi ska bli med barn heller! Att jag överhuvudtaget nämnde det här itråden var för att IFALL jag hade testat plus (vilket jag egentligen inte trodde, men blev lite orolig för pga hjärnspöken) så hade jag inte velat gå in och lixom "i förbifarten" och berätta. Nu tycker jag att vi pratar om något annat!

    Ore: Vi har inte ens ngn potta ännu, men kanske borde inhandla det, kan juh vara värt ett försök, fast har fått för mig att pojkar oftast är lite senare med potträning.. Men det ä rjuh inte säkert A vet!

    Vi har blivit med en bil till! Så nu har jag och A tillgång till bil på dagarna, skönt, men egentligen skulle jag inte vilja ha någon bil, rent ekonomiskt iaf.. Men ska vi bo ute i buschen så får man väl ta det... Och nu uppenbarade sig ett väldigt bra tillfälle, så någon billigare bil hade vi inte kunnat få tag på!

    Nu ska jag krypa ner i soffan och titta på stilakuten!

    Sov gott!

  • Tinga

    Snorkis ? trist med tant, men skönt att du redan verkar ha ?repat? dig. Kram!

    Muggles ? det hör till att ha lite ångest inför husköp. Det är ju den största affären de flesta gör i sitt liv, så det är ju inte så konstigt. Sen är det ju faktiskt möjligt att sälja igen, om ni inte trivs. Jag trivdes inte alls i vårt första hus ? två månader efter att vi flyttat in var jag i full gång med att kolla på Hemnet igen. Sen flyttade vi till lägenheten vi bor i nu och här har vi trivts bättre än i något annat boende vi haft, så det kan bli bättre också sen.

    Telis ? vad gullig du är som erbjuder dig att ta hand om vår tvätt. Vi har laddat med lite Y3 i väskan, så om det kniper kan vi tvätta upp en del för hand.

    Passion ? åh, då är det verkligen nära nu! *håller tummarna*

    Åååååhhhh, visst är det typiskt! Nu har vi gått och drällt i flera dagar och börjat känna oss rastlösa här hemma, så igår kväll bokade vi hotell i Berlin och färjetransporten dit, med avfärd tidigt imorgon bitti. Vad händer då idag på förmiddagen; jo, de ringer från sjukhuset och undrar om vi kan träffa gastroläkaren imorgon på eftermiddagen. Tyvärr hade de ingen möjlighet att träffa oss idag, men nu har vi en tid bokad på onsdag i nästa vecka, vilket är dagen efter vi kommer hem från Berlin-trippen, så det blev inte så illa ändå. Så imorgon drar vi alltså iväg några dagar, så sen hörs vi igen i mitten på nästa vecka. Ha det gott och kram till alla.

  • Lapinette

    Vad ni verkar vara trötta eftersom jag blir den första att skriva här idag . Själv ska jag snart sova.

    Passionsblomman - spännande med huset!

    Nej att bli sjuk utomlands är inte kul. Vi har både igår och idag suttit på akuten pga en grej med makens fot. Igår tog det bara 1 timme men idag satt vi i 4 timmar . Nu hoppas jag vi slipper fler besök.

    Tinga - ha det så himla härligt i Berlin. Vi ska dit i höst!

    Annars har vi det superbra! Kram på er!

  • BrudSommar2006

    Lapinette, åh nej, vad har maken lyckats göra med foten! Vad trist, hoppas att det går bra resten av semestern i alla fall.

    Vi har sagt att vi ska vara kvar här tills på fredag, idag kommer maken tillbaka hemifrån, men jag börjar bli jäkligt trött på att sitta här, funderar på om vi kan åka tidigare eller om mina föräldrar blir ledsna på oss då.

  • MSW

    Godmorgon!

    Lappis: Tråkigt med akutbesök! Hoppas ni fortsätter att ha det superbra!

    Tinga: Typiskt med läkartiden! Men ni får ha det super bra på er semester och sedan ska jag hålla tummarna att läkaren hittar något "lätt" fel på piff, så att han snabbt blir pigg!!

    Jag och maken kom på igår att förra natten nog var den värsta vi haft med A, när han skrek pga förkyldningen (täppt, är vår gissning) och det var inte särskilt illa alls, men allt andra nätter om han har vaknat, har det bara varit att mata så har han somnat! Snacka om att vi har haft "tur"! Vi hade inte tänkt på att uppskatta det innan!

Svar på tråden Livets stora och små frågor