• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • muggles

    Jag blir så less på vädret, här är kallt (16 gr) och regnigt. Vi hade ju en plan att göra Moa blöjfri (iaf på dagen) i sommar genom att låta henne springa näck men det går ju inte nu, det är för kallt. Kanske att det blir bättre till helgen... *hoppas*

  • MSW

    Muggles: Ja, det var bara bra att det var minus! Vi har väl kanske tänkt sätta igång att försöka få syskon någon gång nästa vår! Och jag vill definitivt få operation gjord nu. Dels för att jag haft det i huvudet så länge, dels innan ett ev syskon! (för jag ska juh bli "frisk" sen..)

    Snorkis: Jävla skit! Trösta dig med kissen och väskorna nu! (och maken kanske.. )

    Snaily: hoppas det får fart på ÄL då!

    Ikväll blir det våfflor!! *mums*

  • MSW

    Mugglan: tar också gärna titt på huset! Och hjälpa idg i ditt velande kan jag inte då jag själv är expert på att vela!

  • BrudSommar2006

    Muggles, vi hade också tänkt försöka få Iris att gå på pottan i sommar och tänkte att det skulle vara lite lättare om hon kunde springa runt ute utan kläder men icke i det här vädret. Dessutom vägrar hon gå i närheten av pottan som det är just nu.

    Om ni inte trivs i huset får ni väl flytta tillbaka till stan, tycker absolut att ni ska slå till och testa några år! Vad bra att det går att dela av då, det låter jättebra.

    Jo, det är nog tvåårstrots men det här är värre än jag kunnat föreställa mig!

  • BrudSommar2006

    I morse träffade Iris på en potentiell lekkamrat, en flicka som är född i januari 2007 och som alltså är ett halvår äldre än Iris. Iris har ju inte riktigt börjat leka med andra barn än men jag gissar att det kommer när som helst. De ska i alla fall ha tvillingar i december, själv är jag glad att vi bara ska ha en!

  • Ore

    Snorkis: Skit med tanten...

    MSW: Grattis till A:s första steg. Skönt att minuset inte var så ledsamt, med operationen och allt. Och jag har väl inte drömt att du tänkt börja plugga, eller är jag helt ute och cyklar nu???

    Muggles: Husvånda, alltså... Du kan inte skicka länken med det andra huset till mig också? *nyfiken* I frågan hus kontra lägenhet är jag nog partisk, är klart husinriktad. Enda "dispyten" jag och maken hade var huruvida vi skulle ha ett hus mer avskilt ute på vischan eller i ett bostadsområde... (Här höll vi båda på det alternativ vi själva var uppvuxna med). Vischan vann, bl.a. för att det var så jäkla snygg utsikt från den tomten...

    BS: Låter jobbigt med Iris just nu, har tyvärr inga bra råd... Hoppas att kompisen kan distrahera henne litet och muntra upp henne. Kanske om du gör något på egen hand någon dag får henne att "tvingas" vara mindre mammig?

    Har nu glömt hälften av allt jag tänkte kommentera, men är ändå ego nog att passa på att fråga om länkarna där man kunde se massa tapeter. Lyckas inte googla fram något bra och de sparade länkarna låg dels på min gamla dator med kraschad hårddisk och dels på jobbdatorn, som jag inte tänkt besöka på hela semestern...

    Nä, nu ska jag och det voltande/sparkande pyret se om vi kan åstadkomma något i matväg, vi är hungriga

  • BrudSommar2006

    Snorkis, trist med tanten men du verkar ändå ha rätt kort cykel? Vilket försök i ordningen var det ni var inne på nu igen? Påminn mig, har du testat med stickor så att du vet vilken dag ÄL är på? Hur lång lutealfas har du i så fall? Mindre än 10 ska ju försvåra för barnskaffningen har jag fått lära mig. Själv låg jag nämligen precis på 10 rätt ofta.

  • BrudSommar2006

    Ore, det ordnar sig väl med Iris men just den närmsta tiden har ingen tid att ha henne en hel dag så att jag kan göra något annat, vet inte heller vad jag skulle hitta på här, det får bli efter semestern, fast då är hon ju på dagis hela dagarna igen så då löser det sig ju med automatik.

  • nennesjuttioåtta

    hej i den sköna, svenska sommaren!

    Åååh Lapinettisen!! Hoppas ni har det fett gött i staterna!!

    Grattis VÄNNER!!!

    Kramar och fittilurkuk till er som inte plussat den här månaden heller, här är en te!

    BS
    Stackars dig som fortfarande mår som en jäst räka. Hoppas, hoppas att illamåendet snart ger med sig!!!! Kanske en kille den här gången?

    Jag vill också se alla drömhus!!! *lång underläpp* Inboxa mig med!!! Hoppas ni får dem!

    Sweetie
    Jag tror inte er darling blir kriminell i lägenhet eftersom hennes namn inte slutar på Y. Det är den avgörande faktorn som gör att ni klarar er.

    Vickan
    ha det gott i skogen, men hörru - ska du inte överväga att prova illamåendetabletter ändå??? Hur känner du i övrigt, vill du eller vill du inte vara gravid? För man skulle kunna tolka det som att du känner att så länge du mår illa så har du något annat att klaga på än själva graviditeten (som är det du egentligen vill gnälla över (men inte vågar). Du är free to speak här. Men det är klart att jag kan ha fel och ber om ursäkt i så fall.

    Ni andra, hoppas ni har det skönt oavsett semeszter, jobb eller barnledighet!!!!

    har haft det gött i sälen med cykling på stigar och träsk med resultat: en krigskada på vaden - värsta bautablåmärket efter en vurpa i en stenig nedförsbacke (jag är ju nybörjare), för det mesta var det roligt men fick några psykbryt på mannen eftersom jag blev så trött och kände mig dålig och sämst (varför händer det bara när han är med??? När jag och den andra tjejen åkte själva så log jag även när hjulet fastnade i myrgegga)så då blev det lite lille skutt-grin fast mest en massa fula ord som börjar på F. Vi hälsade på älgar både i och utanför älgparken i Rörbäcksnäs och mest av allt drack vi en massa öl/vin, åt god mat och bastade.

    Det bästa av allt var nog att vi inte tänkte barntanke en endaste gång utan bara var som vanligt och skrattade, kelade, tjoade, älskade, pratade... Och därav tänkte jag inte logga in här heller på ett tag men...

    Nu: gräsänka med fix i trädgård (leta fram stenläggningen under gräsmatta och gräva upp det där never ending kvickrotslandet)och huspyssel. Mensen är väl här i morgon igen... Nåja, det blir nog bra så att vi kan göra det där andra försöket någon gång. Ifall det inte blivit mf så hade vi denna vecka varit på the big telling-turnén men det får väl vänta till... jul eller något annat år.

    DOH! Nu var jag där igen!

    Nej, nu ska jag ut och hamra i garaget. Eller kanske rota lite djupare i godispåsen och slå igång dumburken. Eller sy de där hissgardinerna som jag tänkt göra i 3 månader...? Fan, vi kan väl ta det lite lugnt, vi har ju semester....

    Hahaha jäklar vilket långt inlägg!!

Svar på tråden Livets stora och små frågor