• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Tinga

    Telis ? vilken härlig minisemester ni verkar ha haft. Och perfekt timing med vädret med.

    Snorkis ? allt emellan 9 och 18 månader är en normal ålder för att börja gå, så spannet är verkligen enormt. Jag menar, vid 18 månader är man ju trots allt dubbel så gammal som vid 9!

    BS ? vad trist att Iris är så kinkig och inte mår bra, nu när ni har semester. Har tyvärr ingen aning om vad som kan hjälpa, men jag kan skriva under på att det är jättejobbigt när ens barn mår dåligt och man inte har en j-a aning om vad det beror på och hur man ska kunna få dem att må bättre.

    Sweet ? du åker väl till en outlet och storshoppar en massa snorbilliga snygga kläder, då är det ju lätt att hålla klädkontot nere. Nä, man har ju olika intressen, men jag kan säga att 600 i månaden kommer i alla fall inte jag långt på.

    Muggles ? verkligen ett coolt hus! Förstår att ni känner er på, för det verkar väldigt bra planerat och ser jättesnyggt ut. Att det sen ligger nära dagis, skola, hav och har bra busskomunikationer är ju super.

    Passion ? ?ert? hus är ju bara helt otroligt; verkligen ett sagoslott! Trots att jag tycker att Muggles hus är coolt tycker jag äver att ert är det. (Jag vet; jag är lite schizofren. ) Tänk vilken massa plats ni kommer att få. Det är onekligen ett helt annat prisläge utanför storstadsområdena. Har man bara chans att få jobb kan man ju verkligen få en bra tillvaro, när man inte behöver lägga en jätteandel av sin inkomst på boendet. Håller tummarna för att allt faller på plats för er! Hur går det med jobbet din sambo har på g?

  • BrudSommar2006

    Snorkis, vilken dag är du på nu igen? Vad gott med smultron, jag grämer mig lite över att våra är klara nu när vi inte är hemma. Jordgubbarna verkar det inte bli något med i år.

  • BrudSommar2006

    Hej Tinga, har ni hört från gastroläkaren än? Hur har det gått med kräkningarna, är allt som vanligt eller har de minskat något?

  • passionsblomman

    Tinga, de har just börjat titta på ansökningarna. Men han har låååång erfarenhet och goda referenser så han BORDE ligga bra till, med tanke på att de också söker rätt många.

  • Tinga

    Hej BS! Gastroläkaren har vi inte hört något ifrån än, men hon jobbade ju sin första dag efter semestern idag, så vi har räknat med att det ska ta någon dag till innan vi hör något ifrån henne. Vi tycker nog att Piff generellt har kräkt lite mindre de senaste dagarna; runt 5 ggr per dag har det legat på i några dagar nu. Det är ju fortfarande för mycket för att det ska vara OK, men det är lite lättare att hantera. Dessutom har vi blivit väldigt duktiga på att se när det är en kräkning på gång, så oftast hinner vi fånga dem i en handduk, så blir det mindre kladd och färre klädbyten. Febern kommer och går; vissa dagar är han feberfri, medan han andra dagar ligger runt 38.5. Fast enligt neodoktorn är feber hos så pass små barn ett svårtolkat symptom. Någon bakterieinfektion har han ju bevisligen inte.

  • BrudSommar2006

    Tinga, jag hoppas verkligen att den där läkaren hör av sig snarast då, det där kan ju bara inte vara normalt!

  • MSW

    PB: My god! Vilket hus!! Skulle också gärna ha ett liknande hus! Vill ha ett annorlunda osymmetriskt hus, precis som det ni kollat på!
    Håller tummarna!!

    Bs: Hur är det med Iris idag? Verkar juh lite mystiskt, men det är kanske bara utvecklingsfas?

    Tinga: Skönt att kräkningarna blir mindre åtminstone! Hoppas läkaren hör av sig så fort som möjligt!

    Sweet: Här handlas heller inte särskilt mycket kläder.. Är inte tillräckligt intresserad att jag "tar mig råd"..

    Jag testade idag klockan fem (A ville inte sova) och det var negativt som jag (egentligen) "visste" även om jag blev lite nervös ett tag, så nu har jag skrämt iväg spökena för gott (för den här gången)! Bara att "se fram emot" operationen! Börja bli riktigt nervös!

    Igår "råkade" jag läsa en förlossningsberättelse, som i vissa delar liknade vår förlossning, så att jag började gråta! Trodde att jag hade bearbetat förlossningen bättre än så..

    Nahe, nu var det nog inget mer...

  • Snorkfröken77

    BS - Dag 24 idag, min cykel är på 26-28 dagar. Smultron är så fantastiskt gott, har glömt att kolla om våra smultron bakom tomten är mogna, får nog kolla idag efter jobbet!

    Idag ska vi hälsa på lillkissen igen, enligt nuvarande ägaren så har han precis upptäckt sin egen och hans syskons svansar vilket tydligen är otroligt underhållande! Sen har han även lärt sig att ligga still och spinna, så mysigt!

    MSW - Vad är det för operation du ska göra, jag är säker på att jag borde veta det, men minnet är helt uruselt. Jobbigt med förlossningsberättelsen, var det något som inte blev som du tänkt dig under din förlossning?

  • MSW

    SNorkis: Jag ska operera bort mjälten med titthåls operation under hösten.. (pga att det förhoppningsvis ska hjälpa upp mina låga trombocyter/blodplättar)
    Förlossningen gick jättebra fram till att moderkakan inte lossnade och jag blev sövd och aldrig hann gosa med sonen och maken, och beundra det stora vi just gått igenom! Då i situationen hade jag inte ont av det, men efter ett tag bubblade det upp "vad jag hade missat"..
    Smultron lät inte helt fel för övrigt!

  • Snorkfröken77

    MSW - Aha, har googlat på mjälte nu och min fråga blir genast hur blir ditt immunförsvar efter det? blir det någon skillnad?
    Det verkar vara vanligt att man känner sig snuvad på konfekten om man missar de där första minuterna, jobbigt *kram*

Svar på tråden Livets stora och små frågor