• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • muggles

    hej, inlägg fr mobilen. Var ute vid hus nr 2 idag igen - vi är skit"på"! Nybyggt dagis o skola 2 min gångväg fr huset, cykelavstånd t havet, bra bussförbindelse t stan. Fint hus, fin tomt, fint område. Vi avbokade den andra visningen, ingen idé kändes det som.

  • Snorkfröken77

    MSW - 11 månader det är då de brukar börja gå va? (jag har verkligen inte koll på sånt här *generad*) Det luktar tant (bildligt talat) lång väg, men vi får väl se.

    Tinga - 600 kr för kläder?! håller med om att man bör göra sin egen kalkyl samt verklige kolla upp driftkostnaderna med befintliga ägare (kan vara svårt om det är nytt) så man inte får en chock över elräkningen.
    Jag håller med om material på väskor, tyg eller läder ska det vara, jag har haft många konstgjorda läderväskor och de ser ofta förj-a ut efter bara några månaders användande, så med tanke på hur många sådana man förbrukar under tiden man skulle ha en skinnväska (om man nu är förståndig och nöjer sig med en )så lönar det sig med en skinnväska. Sen är ju doften av en skinnväska helt oslagbar! Skor i konstläder är inte trevligt att ha på sig och väldigt otrevligt när man väl tar av sig dem

    Telis - Låter som att du haft det toppen!!

    kängu - Man kan väl säga att handväskor är en passion (hobby låter så trist och helylle) Skötväskor finns det många snygga och coola har jag sett på nätet. Vad har du tänkt dig?

    Muggles - Mobilinlägg, coolt Spännande med huset!!! Cykelavstånd till havet! *avundsjuk*

  • kängu

    Telis, låter underbart!!!!

    Snorkis, har kikat en del på Jujube's skötväskor som jag tkr är snygga. Men vill gärna kika på dem "live" så får ta det ngn dag när jag är inne i stan...

    Mugglan, låter ju superspännande med huset!!!

  • BrudSommar2006

    Telis, gud vad skönt att få ligga på stranden! Här har det ju inte direkt varit väder för det mer än en dag då vi var iväg en sväng, fast med Iris blir det ju inget ligga och sola av precis.

    Idag är det kulingvarning här, jösses vad det blåser!

    Tinga, haha, 600 kr kläder, den sista tiden har jag definitivt inte lyckats komma upp i den summan till mig i alla fall för jag hittar inget jag kan ha! Jag hittade inte mitt enda par shorts jag kommer i nu innan vi åkte på semester så det har jag inga, jag har två par trekvartsbyxor jag kommer i men båda är av samma modell och har en knapp precis vid naveln som jag nu fått utslag av. Sedan har jag flera par långbyxor, jag var ju inte gravid över sommaren förra gången. Som tur är har jag en bikini jag kommer i i alla fall. Har letat i affärerna men inte hittat någonting att köpa och har letat lite på nätet också.

  • BrudSommar2006

    Muggles, ert hur nr två hittar jag inte på hemnet på det lilla jag har att gå på, kan du skicka länken eller ge något mer tips på hur jag hittar det?

    Vad det gäller handväskor hittar jag nästan aldrig något jag vill ha för jag vill ha lång axelrem så att jag får armarna fria men det är ju inte modernt längre!

    Vår skötväska har vi använt hur mycket som helst och använder fortfarande, de är en fantastisk uppfinning!

  • BrudSommar2006

    Det är något galet med Iris, men vad! I tre dagar har hon gråtit för minsta lilla, allt är det fel på, hon slänger sig så hon gör illa sig och hon är på så uselt humör att hon inte orkar med sig själv. Hon är väldigt lös i magen, inte så att hon bajsar oftare än vanligt, bara någon gång om dagen som hon brukar, men hon har diarré när det väl kommer, oftast så att byxorna eller tröjan får bytas. Annars har hon ingen feber och inga andra tecken på att vara dålig. Hon går och lägger sig samma tid som vanligt, äter ungefär som vanligt, sover eftermiddag, fast hon vaknar väldigt tidigt, hon som brukar vakna vid sju vaknar före sex på morgonen, gäsp. Vi vet ine hur vi ska sysselsätta henne för det är fel på allt, hela tiden, hela dagarna. Jag undrar så vad som är galet!

  • sweetstreet

    Hahahahaaaaa!

    Tinga!
    Måste bara sticka in med en liten notis efter ditt mycket kloka inlägg ang pengar och ekonomi.
    Just ang det där m klädkontot...
    Hm, i mitt fall så iner jag att jag säääällan köpter just kläder. Så 600 i månande för kläder kommer jag väldigt sällan upp i. Å andra sidan när jag väl handlar behöver jag oftast väldigt mycket (eftersom det ibland kan ha gått 6-12 månader (!) sedan jag sist handlade, så då blir det klart emr pengar än 600 Men jag tror ändå inte det skulle bli ett snitt på 600 i månaden för min del. Det skulle vara ca 7200 på ett år och det tror jag aldrig i lvet jag handlar kläder för....

    Hm, plötsligt känner jag mig som en riktig sopsäck! En baglady utan bags...

    Men kläder intresserar ig verkligen inte alls....
    Eller jo, till vss del såklart, men jag tycker oftast det är aaaastrist att t ex shoppa. Jag kan kolla runt lite, men att sedan börja prova, näe DET orkar jag sällan.
    Oftast hittar jag ändå aldrg ngt som jag tycker är värt de pengarna iallafall.

    Vet faktiskt inte riktigt vad jag spenderar mina pengar på för det är inte klädr, men inte har jag särksilt mycket över varje månad ändå..

  • sweetstreet

    BS,
    oj! Kanske ngn ny utvecklingsfas eller så på gång???
    Våra nätter är fortfarande inte sårskilt bra med tanke på att Lilltjejen sover så dåligt.
    Men men. Jag hoppas verkligen det ska bli bättre när hon väl lärt sig att gå.

    Men lite trött blir man ju...

  • sweetstreet

    Muggles,
    hoppas verkligen ni kan få det andra huset! Låter verkligen super!!!

    Är själv absolut ingen husperson.... heller....
    Haha, Om vi flyttar tillbaks tll Sverige igen så vill nog både amken och jag helst ha en bra lägenhet nära centrum. Helst i men det blir nog för dyrt...
    Annars skulle jag kunna tänka mig typ radhus eller så för att få en lite trädgård eftersom jag gillar att påta lite, MEN absolut inen stor trädgård!!! hu! Så mycket trädgårdsarbete glar jag inte!

    Tror egentligen att jag gillar tanken på att leva o bo i hus, men inte har tillräcklig kunskap eller intresse för att sköta och underhålla ett sådant. Och det har inte maken heller....
    Så näe, hus känns inte som ngt som står så högt på vår lista.
    Vilket jag vet att många tycker är jätteunderligt! För HUS är ju det ENDA man ska bo i med barn!!!!!!!! Enligt de flesta svenskar....
    Annars får man kriminella barn.....

Svar på tråden Livets stora och små frågor