• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • muggles

    Passion: nej inte tant! Hoppas på att resten går i lås ändå!


    BrudSommar2006 skrev 2009-07-18 20:30:20 följande:
    Muggles, nej men vad synd att ni inte tänker bjuda på huset!
    Bjuda kan vi väl alltid göra men inte säkert vi kan betala det sedan! Synd att man inte är rikare...

    Ore: du är inboxad!

    Vi har haft en effektiv förmiddag med städning, röjning av kylskåp (hur ofta gör man det?!) mm. Sedan ska vi ta en sväng och kolla på huset så att maken får se.

    BS: har tyvärr ingen aning om hur man får bort sådan lukt. AM kanske har ngt husmorstips?
  • muggles

    Tinga: tack för Telis huslänkar! Tyvärr var huset redan borta så det hann jag aldrig se. Jag förmodar att det inte var Telis som köpte det...

  • Ore

    Usch... Vi hade också bensin som läckte i bilen (bagaget), men eftersom det inte är en kombibil så luktade det mest bara i bagaget. Dessutom var det i makens bil, inte min

    Vet inte riktigt vad som hjälper. Om det finns något utöver plastmattan som behövs tvättas så skulle jag nog kört en trestegstaktik. Först få bort så mycket som möjligt direkt, sedan tvätta med två olika grejer, dels något som löser polära och något som löser opolära. Dvs något fettlösande och någon alkoholrengöring. Luktar den kemiska bensinen som man kan köpa i affären lika mycket? Den skulle kanske funka att tvätta med annars... Annars någon form av sprit... Men detta är helt otestat!

    I vår bil så tog det tyvärr några månader innan lukten la sig, men vi hade aldrig möjlighet att låta det stå öppet och vädra ur under någon längre period...

  • Ore

    Muggles: Riktigt läckert hus!!! Litet för "vitt" för min personliga smak, i både badrummen och i köket. Men härligt ljust och luftigt!

  • passionsblomman
    BrudSommar2006 skrev 2009-07-19 12:50:23 följande:
    Passionsblomman förreste, jag håller tummarna för hus och jobb nu, vilket skräp att det inte blev något plus, det lät ju lovande. Sekundär barnlöshet är verkligen otroligt obegripligt. Blir det fler inseminationer?
    Jodå, det blir iallafall en till.

    Pratade om det där med M på kliniken senast och hon sa att åtminstone 6 st inte alls är ngt konstigt eller oanligt, så vi kör på det.
  • Vännerfan

    Muggles, Förstår att du är rädd för att förköpa dig. Men det är ju alltid bra att gå på visning och se vad man får för olika summor. Och så kan man sno en idé här och en där i det hus man väl köper sen (om man köper nåt).

    BS, Jag tror jag fick papprena för att jag tackade nej till att komma på ett samtal om kost, tobak och alkohol. Det kändes så onödigt. Däremot fick jag argumentera som sjutton (inte min starkaste sida) för att få tid till ett tidigt ul. Så det är verkligen olika på olika ställen.

    Vad jobbigt med den läckande tanken! Och bensin som luktar så himla äckligt! Hoppas ni får bukt med det. Själva hade vi en flaska koncentrerad fläderblomssaft som exploderade i bilen för några år sen. Den luktade ju inte, men vad kladdigt allt var i månader efteråt. Man torkade och torkade...

    PB, Fasen vad trist med tant!! Håller tummarna för resten dock... Och för nästa insemination!

    Ore, Förstår hur du menar efter besöket. Vi har haft väldigt många besök sedan vi flyttade, vilket vi är väldigt glada för. Ofta har det varit 2 familjer åt gången med 1-2 barn i varje familj. Då är man rätt trött efteråt med allt fixande innan och under tiden... Men som sagt, vi är väldigt glada över att det är så många som faktiskt kan tänka sig att åka ända hit, så att vi kunnat hålla kontakten med i stort sett alla våra gamla vänner. Och så får vi ju komma till dem också.

    Vi ska åka till Köpenhamn rätt snart (skriver inte på öppet forum exakt när vi åker eller hur länge vi blir borta... ) och jag funderar på hur vi ska mörka min graviditet. Vi åker med makens släkt och vår svåger frågar och kommenterar jämt om jag är gravid eller om det inte är dags för en till snart eller att han förstår varför vi bara vill ha ett barn osv och då blir det ju en sport att mörka nu (plus att den släkten inte är känd för att kunna hålla tyst heller). När de var här på spontanbesök och grillade hade vi som tur var alkoholfri öl hemma som maken hällde över i en annan burk till mig, men nu kommer vi ju inte vara hemma. Inte vet jag vilka restauranger vi kommer hamna på heller. Men jag tar med en flaska alkoholfritt vin med skruvkork som jag hoppas få användning för. Tror sushi kan funka också, för de tror säkert fortfarande att man inte kan äta det som gravid. Så om jag tjatar om det och helst även äter det också och de dessutom ser mig dricka vin kan jag nog avstå helt från alkohol någon kväll också utan att bli misstänkt. Har ni fler förslag? Migrän/medicin kommer inte funka. Det genomskådar han direkt. Vi kanske får sitta och byta glas med varann så maken får dricka för oss båda i värsta fall.

  • BrudSommar2006

    Vänner, vad trevlig med Köpenhamn men knepigt att mörka! Själv kan jag ju aldrig hålla tyst utan har berättat på en gång båda gångerna men så har jag ju mått så risigt också så det har inte gått att dölja. Hur var det, du mådde bra förra graviditeten väl?

    Imorgon börjar vecka 15 och idag har jag kräkts tre gånger hittills, f-n vad jag hatar att vara gravid. Fast att det här är sista gången och att jag slipper efter det här håller mig uppe. Jag mår mycket sämre den här gången än sist, undrar vad det innebär. Kanske skulle jag ligga döendes vid en tredje graviditet...

    Vänner igen, har ni speciella samtal om kost, alkohol och tobak, där ser man. Kost har jag för mig var ett gruppsamtal man fick frivilligt anmäla sig till förra gången, har inte hört något om det den här gången men jag gissar att det är skillnad om det är första barnet eller inte. Det andra var man ju tvungen att fylla i ett papper om och prata om vid inskrivningen.

  • BrudSommar2006

    Muggles, jag vill verkligen bo i huset ni ska på visning på!

  • muggles

    BS: Vänner mådde ganska illa med prinsen förra gången, tror det började i v7 och höll på till v12(?).

    Jag ringde om inskrivning dagen efter att jag plussat och pratade med en barnmorska och hon kunde ge mig en tid först efter semestrarna egentligen, vilket passade mig utmärkt. Men hon var lite bekymrad över det här samtalet om alkohol etc. Men jag sa att eftersom jag varit gravid förut så visste jag redan allt det där (ärligt talat orkar jag inte höra deras tjat en gång till). Och hon replikerade tveksamt "jaa om du känner dig välinformerad kring alkohol och kost så..." HA! Jag menar, hur svårt är det? Drick inte alkohol, rök inte, ät inte rå mat. Ungefär. (Lite fler tillägg men de har jag i huvudet.)

    Vi körde förbi huset som vissa av er sett (och jag förstår att det är för vitt för vissa men för oss skulle det ha passat super). Sedan körde vi runt i lite olika områden och råkade visst hitta ett annat hus som "bara" går loss på strax under 4 mille. Det var en jättefin blandad gräs/klipptomt (perfekt för oss som inte vill ha stor tomt!) och där ingår planläggning av uppfart, och tomt. Vilket jag inte tror det gör i det första huset. Så nu är vi sugna på det istället. Det är mest maken som vill köra på - han tycker det är trist att behöva gå ut till en lekplats varje gång Moa vill ut. Han vill kunna släppa ut henne på tomten bara så får hon greja lite där.

  • muggles

    Men ärligt talat - det är hemska pengar det rör sig om.

    Jag räknade lite på en ränta på 5% (inte alls orimligt!) och då skulle det första huset kosta 25 000 kr/mån innan skattereduktion (19 000 kr efter). !!! Och helst ska man ju räkna på 7%... Kanske inte att den ligger kvar jättelänge på det men vad vet man, kortare perioder får man nog räkna med det iaf. I höstas var den ju uppe och vände på över 6% och det kändes för oss iom att den ena var föräldraledig. Och då har vi just nu utgifter som motsvarar ca en 3-miljonersvilla (bara). Jag fattar eg inte hur "alla" har råd att köpa dessa 4,8 - 5,3 miljoners villor (vi har bekanta som gjort just detta). El har de det?

Svar på tråden Livets stora och små frågor