• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Snorkfröken77

    muggles - Jag säger prova! Man kan inte veta förrän man provat och ångrar ni er så kan ni sälja.

  • muggles

    Snorkis: men tänk om vi inte får ngn vinst el tom förlust när vi säljer? Inte så enkelt... Och vi bor så himla bra nu, inte enkelt att hitta en sådan lägenhet igen sedan. Det blir säkert hus men jag har inte vant mig vid tanken än. Känner mig allmänt irriterad och har tappat fotfästet lite.

    Tror jag ska prata lite med Piggelin som hade liknande tankar...

  • Snorkfröken77

    muggles - du får fundera ett tag på det så kommer du säkert fram till något bra Det är ju inget beslut som bör forceras fram.

  • muggles

    Idag är det faktiskt - kors i taket! - sol. Ska bli 19 gr så får se om det blir bad (beror på blåsten) men vi ska ut till stugan och ha det gött iaf. Vi ska äta sommarsoppa och pannkakor - tradition!

    Jag är inte speciellt vinsugen nu vilket är skönt, det var värre när vädret var så fint. En annan sak - jag är inte ett dugg godissugen vilket är väldigt olikt mig! OCh jag är sugen på grönsaker så enl AMs teorier (som jag tyvärr inte tror på ) borde det väl bli en pojke?

  • MSW

    Godmorgon!

    Mugglan: Fick samma problem som telis med länken!

    Ang mitt minus testande så var det inte ett dugg ledsamt, utan hade nästan varit ledsammare med ett plus (åtminstone väldigt mycket mer krångligt) Så detta resultat var precis det vi hade hoppats på (vilket jag knappt vill/vågar skriva här inne)..

    Ore: Jag har sökt ett par utbildningar, men vet inte om jag kommer in.. Så du har hel koll!

    Nenne: Roligt att se dig har tänkt på dig!

    Här är A förkyld! Mest snorig vad det verkar! Men igår kväll och i natt grät han helt förtvivlat när han vaknade till, så både jag och maken blev riktigt oroliga! Men idag är det samma fart på honom som vanligt, förutom snoret!
    Förövrigt är vi lagom trötta på att byta blöja på honom! Han är still lagom länge för att man hinner ta av blöjan (högst) sen är det full fart därifrån som gäller, kiss blöjor går väl an... Ingen som hört om ngn som blivit pottränad/blöjfri vid 11 månader??

    Nahe, nu är det nog nässpray och fm-sömn som gäller!
    puss puss

  • BrudSommar2006

    Muggles, vi gav 4 350 000 kr för vårt hus. Vi trivs jättebra men hade behövt lite större egentligen. Jag tycker absolut att ni ska prova bo i hus, jag tror att ni kommer att trivas jättebra! Inte tror jag att ni kommer att trivas så illa att ni inte kan bo kvar ett par år i alla fall och vänta på rätt tillfälle att sälja. Slå till!

    Jag är förresten inte heller ett dugg godissugen, mest för att bara tanken på godis får mig att må riktigt illa. Har ätit choklad men inget annat godis sedan jag blev gravid. Glass gillar jag i och för sig. Tror dessvärre inte heller på de där pojke/flicka-teorierna, och i vilket fall har jag symptom som lutar åt båda hållen. Ska skaffa det där testet efter semestern när vi är hemma igen, bara på kul, sedan hoppas jag att det går att se på stora UL i augusti. Annars gör vi som sist och bokar ett senare UL privat.

  • BrudSommar2006

    MSW, är din mens jättesen eftersom du gått runt och trott att du kan vara gravid? Annars är det väl för tidigt att testa i alla fall? När får du veta om du kommer in på något av utbildningarna?

  • BrudSommar2006

    Jag fick just ett nyhetsbrev från Growingpeople. Där står det att alla gravida kvinnor i Sverige erbjuds HIV-testning. Över 90 procent accepterar detta erbjudande. Är det någon här som faktiskt har fått det som ett erbjudande och inte blivit tvungna att göra testet? Jag hade i och för sig inte tänkt tacka nej i alla fall om jag blivit erbjuden det men varken på förra MVC eller nu har jag haft något val i provtagningen vad jag vet.

  • BrudSommar2006

    Man verkar avråda från alltför mycket resande med barn just nu:

    blogg.alltombarn.se/barnlakaren/

    Själv är till och med jag sugen på en solresa just nu när vädret varit så uselt hela semestern, men det kommer så klart inte att bli något för innerst inne så vill jag nog inte när jag mår så här.

Svar på tråden Livets stora och små frågor