• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • BrudSommar2006

    Tinga, skönt att ni fått en läkartid i alla fall!

    Iris drämde precis en legobit i min läpp så att jag fick jordens fläskläpp och jag kunde inte hjälpa det, tårarna bara sprutade, vilket resulterade i att Iris blev så ledsen så hon blev helt hysterisk. Nu sitter hon i sin saccosäck med flaska vatten och täcke och tittar på Teletubbies, stackarn.

  • kängu

    Godmorgon!!

    Lappis, skönt att ni har en bra semester! Tråkigt med makens fot!!

    MSW- Jobbigt med en jobbig natt, men skönt att det bara har varit den enda!

    Ego- Nu har vi nog äntligen kommit på vad Ru's magknip bestått i- helt enkelt blivit matad för ofta, och med för lite mat/gång. Efter vi lagt om matningarna så har vi haft två underbara dagar med en väldigt nöjd liten gosse så vi hoppas att det håller i sig. Återigen, jag är så tacksam att jag har en mor som jobbar med spädbarn- på BVC sa de bara att han ska få äta så ofta han vill och att allt är normalt.. Alltså han har ju absolut inte vait jättemkt ledsen innan heller, men jäkligt skönt är det att vi nu verkar slippa det värsta magknipet...
    För övrigt fyllde Ru 1 månad igår, och blir allt mer bedårande för varje dag som går!!

    Tinga, hoppas ni får en underbar resa till Berlin, jag älskar den staden!!!

    Passion, huset är verkligen fantastiskt, jag och maken satt o dreglade över bilderna tidigare imorse!! GRATTIS!!!

  • muggles

    Passion: vad spännande! Verkar bli ett bra pris men det har väl legat ute ett tag va (tänkte på snön på bilderna)? Så de kanske får nöja sig med ert pris?

    Tinga: ja ångest är rätt ord. Just nu funderar jag på om jag inte blir ganska isolerad ute i förorten med två barn - inget enkelt att slänga in dem i bilen och ge sig in till stan för att se lite folk. Här vi bor nu är det ju bara att gå utanför dörren. Maken vill hellre släppa ut dem på tomten än att vara tvungen att gå till lekplatsen varje dag (ganska tråkigt på vardagar när ingen annan är där för att alla andra barn är på dagis). Men jag undrar om inte Moa kommer att tröttna på den lilla tomten ganska snabbt och så får man ta sig till en lekplats iaf? Mkt tankar är det... Och inte ens om jag bestämmer mig för att vi kör är det säkert att det blir av - det beror ju på vad vi får för vår lägenhet.

  • muggles

    Tinga: skönt med läkartid och ha det så bra på resan! Vad gött att han kräks mindre nu iaf.

    Lappis: trist med läkarbesök på semestern, inte det man vill ägna tiden åt...

  • kängu

    Muggles, förstår att du har ångest att flytta från stan. Hur stor är er lägenhet som ni har nu? Skulle ni ha plats för det kommande pyret eller skulle ni bli tvungna att byta i vilket fall? Kan inte du inboxa länken till mig?

  • muggles

    Kängu: försökte skicka länken igen, vet inte vad som är fel på den(?). Vi har tillräckligt stort för att bo kvar, vi har en fyra på 96kvm med 3 sovrum. Vi tänkte (innan vi började titta på hus) knö in barnen i samma rum i några år. Vi känner rätt många som har sina två barn i samma rum (i samma säng tom). Det verkar som om barnen tycker om att bo ihop och vissa sover tom bättre då. Det är ju inte förrän de blir större som de kräver eget rum, så det kändes inte som ngt problem. Jag var inställd på att hus blir det (om det blir övht) tidigast om några år. Så jag är lite tagen på sängen... Maken som brukar vara så velig är helt bestämd nu, konstigt (och irriterande ).

  • kängu

    Nu funkade länken! Visst funkar det att ha barnen i samma rum i några år! Svårt... min make var också bestämd i att vi skulle flytta ut på vischan, så jag lät faktiskt honom bestämma då jag velade. Men det är ju lite skillnad, vi köpte ju inte vår lägenhet!!

  • passionsblomman

    muggles:jo precis så är det nog. Jag tror faktiskt att vi har hamnat på en nivå där både vi och de kan vara nöjda och känna att vi gjort en vettig affär.

    Usch vad jag känner igen allt funderande och "å ena sidan och å andra sidan" som du äär i nu. Så har jag hållit på i olika faser i nio år nu. Det känns faktiskt skönt att väöja och bestämma sig och konstatera att "ej nu är det dags."

  • BrudSommar2006

    Jag trivdes aldrig i lägenheten sedan vi fått Iris, ett jäkla bök in och ut ur portar och hiss. Nu kan vi sitta ute medan Iris springer omkring, det är så skönt, jag älskar vårt hus! Fast det klart att man inte bara kan vara på tomten, inte om man inte ordnar med gunga och sandlåda i alla fall men det kan man ju lätt göra. Vi har lekplatsen precis utanför huset, den hör till vår samfällighet på fem hus och vi är de enda med småbarn så Iris har i princip sin egen lekplats.

    Kängu, ja mest synd var det nog om Iris!

Svar på tråden Livets stora och små frågor