• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Ore

    BS: Jag hade nog inte heller något val angånde HIV-test, vad jag vet. Det togs ett blodprov, och sedan vet jag inte vad de testade med det men de hittade inget fel i alla fall Det enda testet som varit valfritt var ett "bakterieprov" (gojsa runt med en bomullspinne uppe i det heligaste och smeta av på en provplatta, typ). Men det var för en forskningsstudie också...

    MSW: Jag kommer inte ihåg exakt när det var, men min kollegas barn har varit blöjfria någon gång mellan 1-1,5 års ålder... De har då fått sitta på pottan litet i samband med varje blöjbyte, fått massa beröm om de gjort något, och sedan har det gått rätt så snabbt med att bli helt blöjfria.

    Muggles: Nej, länken säger att "Du har blivit utloggad"...

    Ego: Den lilla rackaren i magen når nu fram till mina revben på ett ganska obehagligt sätt... Gjorde litet väl ont igår när jag skulle sova, så maken tyckte att "men du får inte vara arg på bebisen..."

  • BrudSommar2006

    Ore, jag tyckte inte att det var någon höjdare från det att Iris började sparka, hicka och trycka på på olämpliga ställen i magen vad jag minns och ser inte fram emot det den här gången heller! Den där förbaskade hickan som började så fort man försökte sova på kvällarna var nog värst!

    Något sådant där bakteriprov har jag däremot aldrig gjort.

  • Telis

    BS, min BM sa att det var frivilligt att ta HIV-testet men att om man inte gjorde det så skulle man få räkna med att behandlas som om man var smittad. All förlossningspersonal osv skulle vara klädda i "rymddräkter" och man skulle få föda på specialavdelning osv. Låter lite överdrivet ...

    Ja, det där med svininfluensan ja. Jag tycker att jag är ganska cool när det gäller sånt där men jag såg igår att det var en smittskyddsläkare som sa att man som gravid dels riskerar att bli sjukare än andra och dels att man riskerar att förlora barnet. Det gör ju att det känns lite mindre lockande att åka utomlands. Sjuk kan man ju lika gärna bli här hemma men det känns lite tryggare att bli det här hemma i så fall.

    Ore, kommer du fortfarande i dina vanliga byxor eller hur stor är magen nu?

  • Ore

    Svininfluensan har jag inte varit särskilt orolig för, men jag ser ju heller ingen anledning att åka utomlands just nu när jag inte ens har planerat det innan. Även om jag gärna skulle vilja komma iväg någonstans

    Telis: Nej, de vanliga byxorna har jag fått ge upp. Nu passar inte ens mina bygg-byxor, och de har alltid varit så stora att jag lätt kunnat ha dem utanför vanliga jeans med skärp... Provade faktiskt inte mina vanliga jeans nu det sista, rensade garderoben och lånade ut ett antal jeans till min syster. Hon är på väg att gå ner i vikt, och kom i "de större" av mina jeans...

    Fast mina H&M-tights i storlek small är fortfarande sköna, även om jag drar upp dem ganska högt upp på magen Och vissa vanliga tröjor korvar inte upp sig och lägger sig ovanför magen. Jag lever på det, än så länge. Är pinsamt nog litet kroppsfixerad, vissa gånger när jag ser mig själv i spegeln hajar jag till och vill ge mig ut på ett tretimmars löppass, för att jag tycker jag ser tjock ut... Visste faktiskt inte det om mig själv, jag har mest sett min vältränade kropp som en bonus av träningen som jag gör för att jag tycker det är kul att tävla och få bra resultat, men nu är det inte bara därför som jag längtar efter att få komma igång igen, det är litet ego-tankar också.

  • Telis

    Nej, jag är inte heller orolig för själva svininfluensan. Bara för att bli sjuk utomlands, jag vill vara hemma då.

    Vad skönt att du kunnat använda dina vanliga kläder så länge ändå.

    Igår höll jag på att göra en riktig tabbe. Jag var inne på Boomerangs rea och hittade två jättefina figursydda blusar och höll på att köpa bägge två innan jag kom på att jag faktiskt är gravid och kanske inte kan ha dom om ett par veckor ändå.

  • BrudSommar2006

    Telis, fast om du tror att blusarna kommer att hålla i stilen på lite längre sikt så kan du ju spara på dem om de är billiga nu och du kanske inte hittar precis det du vill ha när det så småningom är dags? Annars kan jag hålla med om att med gravidmage och amning i sikte så kan det ju ta ett tag innan du får användning för dem.

    Jaja, jag hade ändå inte tänkt strunta i att ta testet men jag har bara aldrig blivit upplyst om att de inte är obligatoriska.

  • Fru E

    Telis-tycker du om blusarna så köp dem du kommer att få användning av dem senare och har då kanske ett "mål" att komma i dem.

    Snorkis, Nenne-fan att tanten alltid ska hitta en kan hon inte ta semester i nio månader!

    Snaily-hann inte svara dig innan jag försvann till makens bror men jag tog vaggisarna efter äl och sen fram till dag 26 har jag för mig. Kladdigt är det men det kan man leva med om det blir ett litet pyre
    Hur kom det sig att du bara skulle ta en halv pergo????

    Lappis-hoppas ni har det riktigt bra på resan!!!

    Muggles-ohhhhh klart ni ska bo i hus!!!! Är himla trevligt iofs bor vi billigt.......

    Passionsblomman-vill du skicka länken på huset till mig med???

    Nu är vi stolta "föräldrar" till en ny Triumph motorcykel . Maken fick ett tokryck i lördags och bestämde att vi skulle köra upp till Stockholm för att titta på en hoj så vi körde upp i söndags morse. Vi har ett par vänner med en 7 månaders bebis i Upplands Väsby som vi passade på att hälsa på samtidigt eftersom vi inte var så sugna på att sträckköra i mer än 10 timmar på en dag. Killen som sålde motorcykeln hade inte så bra koll eftersom det visade sig att dämpningen till framhjulet läckte men hans kommentar var "ojdå" och inte gick han ner i pris men men.
    Den gamla hojen ska maken serva nu och sedan lägga ut den till försäljning så vi förhoppningsvis går +- 0 kr.

    I min enfald trodde jag att det skulle vara lätt att ha ÄL under semestern men vi har inte varit ensamma sedan i söndags i förr förra veckan . Så det har varit till att smyga och få sängen att vara tyst, även bilen funkar ganska bra . Trodde att vi skulle kunna pusta ut lite nu resten av veckan men då ringer ett par kompisar i förmiddags och vill komma ner ett par dar, arggghhhhh! Jaja får väl ta och snylta maken en stund innan kl 9 då de kommer .

    Fick världens aladåb i söndags och har känt av äggisarna väldigt mycket denna gången så kanske akun funkar lite lite iaf ja kanske inte så det blir ett pyre men.......

    Dags för en latte framför dumburken ett par minuter innan städningen!

    Kram till alla!

  • BrudSommar2006

    EA, men vilken dag är du på nu, ÄL-tider är ju bara i två dagar så ni kanske inte behöver hålla på och smyga längre nu utan kan vänta tills det blir lättare igen? Bäst att hålla tummarna från och med nu i alla fall då!

    Jag ser så fram emot att maken kommer tillbaka hit imorgon kväll så att jag får hjälp med Iris igen. I och för sig har jag fått hur mycket hjälp som helst av min mamma men jag har lite dåligt samvete att hon får slita så mycket, tex lagar hon all mat och jag bara sitter här.

  • passionsblomman

    Okej, nu är det ego värre än någonsin här men: VI HÅLLER PÅ ATT KÖPA HUSET!!!!
    och bara ingen klämmer in ett högre bud eller ställer till det nu de närmsta dagarna innan vi hunnit skriv kontraktet så ska jag bo i mitt sagohus!

    Vi har prutat ner det 300 000 från deras utgångspris dessutom.

    Jag är HELT speedad nu och kan inte sova och vi var hos svärisarna igår och passade deras hus när mäklaren ringde, så jag sprang runt där i deras hus helt stirrig med vattenkannan...
    vattnade lite på måfå tror jag.

    Idag har det varit en massa samltal och mail hela dagen. Vi ska givetvis göra en besiktning av huset, så aanticimex är kontaktade, mäklre som ska sälja vårt ställe också, liksom banken och så lite mer mäklarkorrespondens.
    Huga! Jag har ett hem och ett liv att packa ihop också!

    Tillträde: 3 september!

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, jäklar i min låda, jag kommer på besök!!! Jag är så avundsjuk så jag håller på att svimma men är samtidigt så otroligt glad för er skull. Det är ju bara att inse att jag inte vill flytta från Stockholmstrakten så någonstans måste man ju välja.

Svar på tråden Livets stora och små frågor