• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Ore

    Lapinette: Hoppas att det inte var så allvarligt med makens fot, och att ni har en fortsatt superhärlig semester!

    Tinga: Ha det så jättetrevligt på resan, och hoppas att det går bra med Piff och hans kräkningar... Och att det inplanerade läkarbesöket leder till ytterligare förbättringar sedan!

    BS: Klart att lilla Iris blev ledsen och rädd när du grät, lilla stackaren... Å andra sidan så lär hon sig förhoppningsvis att det går över ganska snabbt, och inte är någon större fara...

    Kängu: Trevligt att Ru slipper magknipet

    Passionsblomman: Stort GRATTIS till att det verkar ordna sig med huset! Angående sonen och skolgång så ordnar det sig nog... Min systerson bytte skola över en helg, de flyttade akut en lördag, han kom inte till sin gamla skola på måndagen, hälsade på i nya klassen på tisdagen och började på onsdagen. Och det gick jättebra det med (Och till alla som kanske spekulerar kring varför det blev skolbyte så snabbt så är ni säkert inne på hyfsat rätt spår, men jag vill inte skriva mer än så...)

    Angående hus och brist på lekplats så har det inte varit något större problem för mig och mina syskon när vi växte upp. Vi hade gungställning och sandlåda hemma. Det räckte ganska långt... Fördelen med att inte ha massa lekgrejer är ju att man får använda fantasin mer. Och när vi väl kom till en annan lekplats så var det ju hur kul som helst att åka rutschekana och andra grejer, vi kunde vara där i timmar och bara leka

  • passionsblomman

    Ore:visst är det så. Man klarar bra mycket mer än man tror dessutom. Jag har under åren blivit något av en expert på att snabbt acklimatisera mig. Men jag bär också inom mig en längtan. Efter att få stanna, höra till och ha en tydlig plats.

    Det har varit riktigt tufft i vissa av klasserna både jag och syrran kommit till. Barn är iband onda och det man utsätts för försvinner inte i första taget. Det är en mardrömstanke att den jag älskar mest på jorden skulle utsättas för något sådant.

    Han är en kille med nära till sina känslor och hans lärare konstaterar att han reagerar omedelbart om något är fel i klassen. Alla ska få vara med och man får inte vara dum och säga taskiga saker. Han blir alldeles förstörd då. Även för andras skull.

    Som TUR är så har ungen alltid haft massor av kompisar och har hela tiden varit väldigt omtyckt i de grupper han funits med.
    Klart man förstår att han har en värld att säga hejdå till och att han i början kommr att sakna sina gamla kopisar, men det finns ju gott hopp om att han ska kunna få lika många och goda nya vänner såklart.

    Men du vet, i alla lägen finns det olika "värsta scenarion" och mobbing i sonens nya skola, det skulle verkligen vara ett av de värsta.

    Oj, vad långt-märks det möjligen att skolan, mobbing och hur vi får bukt med sådant är viktigt för den här styrelseledamoten i skolans föräldraförening?

  • muggles

    Ore: jag menade inte att det skulle vara negativt att det inte finns lekplats när man bor i hus (vilket det faktiskt finns nära det här huset vi funderar på, typ 50m bort). JAg menade tvärtom - vi hoppas på att slippa stå som barnvakt på en lekplats medan Moa leker och inte kunna göra ngt annat under tiden. Tanken med hus är snarare att hon ska vara nöjd med att springa in och ut medan vi grejar med annat på tomten. Det jag tänker på är att hon kanske tröttnar på sin egen tomt rätt snabbt så har man iaf inte den fördelen???

    Det är astråkigt att stå på en lekplats! Har ofta tänkt på BKO sångtext "här leker jag med barn och boll, det regnar och är nästan noll - känns inte särskilt rock'n roll"

  • muggles

    Det är också intressant att "alla" pratar om hur skönt det är med trädgård och att bara kunna gå ut när som helst. Och så när man är i villaområden så ser man ofta inte en människa ute!?

  • Telis

    Passionsblomman, åh vad roligt att det verkar gå i lås! Och vad härligt att din son är så med på noterna, det kan ju vara traumatiskt att flytta och byta klass. Det där kommer att bli kanonbra.

    Muggles, om ni nu skulle bestämma er för att köpa hus, köper ni först och säljer lägenheten sen eller? Jag tycker det där är så svårt, man skulle vilja veta hur mycket man får för lägenheten för att kunna räkna på hur mycket man kan lägga på ett hus men man vill ju inte sälja och sen tvingas hitta något nytt fort.

    Muggles igen, jag kan inte heller tänka mig nåt värre än att stå på lekplatser halva dagarna. Jag kan läsa sagor och gå och bada och baka bullar och blåsa på skrapsår men jag avskyr att stå och glo när dom gungar, leka låtsatslekar och baka sandkakor. Om lösningen är att köpa hus och knuffa ut dom i trädgården så gör jag gärna den uppoffringen.

    Lappis, vad tråkigt att ni fått sitta på akuten två dagar i rad! Hoppas att det är bättre nu! Kul att höra att ni har det bra iallafall. Jag kan inte vänta på att få en riktigt rekordlång reseberättelse.

    BS, är det nästa fredag ni hade tänkt att åka hem? Jag kan tänka mig att det blir jobbigt att bo så länge med föräldrarna, även om ni har fått lite avlastning med Iris och så.

    Jag funderar faktiskt på att köpa en av blusarna på Boomerang även om det känns lite onödigt. Man lär nog inte vara som Cicci och komma i sina vanliga kläder innan man åker hem från BB.

    kängu, det verkar vara en hel vetenskap det där med mat, lagom mycket och lagom ofta. Skönt att ni verkar ha hittat balansen nu så att lille Ru slipper ha ont i magen.

    Tinga, ha det fantastiskt skönt i Berlin! Och grattis till läkartiden, hoppas att det är en riktigt bra typ nu som vet vad han/hon gör!

  • BrudSommar2006

    Eftersom farmor helt plötsligt fått erbjudande om boende, hon bor på tillfälligt boende just nu och har ingen möjlighet att klara sig själv i sin gamla lägenhet, så måste mina föräldrar åka hem redan nästa fredag. Därför funderar jag på om vi skulle låta dem få ha ett par dagar här själva och om vi skulle åka onsdag eller så kanske. Jag vill inget hellre än att komma härifrån just nu! Maken blir nog förvånad när han kommer ikväll.

    Vad det gäller grannarna så ser vi dem ute jämt sommarhalvåret och under vintern ser vi dem inte alls. Roligt är att vår närmsta grannars lilla tjej ska börja på samma dagis som Iris nu i augusti. Hon är ett år yngre än Iris men så småningom hoppas jag att de kan börja leka.

  • BrudSommar2006

    Muggles, Iris är absolut inte nöjd med att springa ut och in medan vi grejar med annat än men jag tror att hon kommer att bli, det ser man hos bekanta med lite äldre barn. Försöker vi vara ute på tomten med Iris nu så drar hon iväg till närmsta lekplats, hon lyssnar absolut inte på vad man säger utan man får springa efter.

  • Snorkfröken77

    Blomman - Åh så kul!!!! När blir affären färdig?

    tinga - Trevlig resa! Skönt att ni fått en tid. Njut nu ordentligt av lite skönt miljöombyte

    Lappis - Vad trist med mannens fot! Hoppas den kryar på sig.

    Många tankar om hus nu, måste hålla med om att man kanske inte utnyttjar trädgården så mycket som man borde, men att det finns där och den är min, det är en oslagbar känsla. Jag älskar varenda träd och sten i trädgården. Att kunna gå ut och sätta sig en stund på favoritplatsen i trädgården är som balsam för själen.

    Min mens är redan slut, två dagar jämför med tre normalt sett. Har någon av er så kort mens? Jag har kollat lite på nätet och där sägs det på alla ställen att det är normalt och påverkar inte fertiliteten så jag får väl tro på det även om det känns...kort. Ska bli skönt att tempa och se om jag följer normalmönstret eller om det är nåt knas...

  • passionsblomman

    Nu ska jag åka och hämta ut kontraktet som kommit med rek post!
    Granska, skriva på och skicka vidare...det betyder väl antagligen att de KANSKE också skriver på imorgon, men risken är väl att det kan ta till måndag.

    *skyndar mig iväg*

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, vad jobbigt när det är så långt emellan att man måste skicka papperen med post! Jag är van vid att visning är söndag + måndag eller tisdagkväll, sedan budgivning och torsdag eller senast fredag skriver man. Den som inte kan skriva då förlorar köpet.

Svar på tråden Livets stora och små frågor