• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Piggelin1

    PB - oj, det har jag missat totalt! Fick precis länken via mail från min syster, som föreslog detta upplägget - hon & hennes man kunde tänka sig att ställa upp i så fall...
    Jag följer ju bara denna tråden & en till, så jag har dlig koll på övrigt som händer på BT. Fast om mannen & jag kommer till skott & börjar planera, så kanske jag får mer koll?!

  • Piggelin1

    Annars så hade mannen, Amanda & jag en underbar dryg vecka i Sala resp. Sthlm. Det är så mkt nu som A upptäcker, som hon var för liten för förra sommaren. Plocka vinbär & smultron hos mannens syster, åka skrinda, upptäcka lekstugan osv.

    Väl i Sthlm så lånade vi några (bortresta) vänners hus i Bromma, kanonbra upplägg! Åt frukost ute på stan varenda dag & det funkade kanonbra med Amanda (gamla hederliga Pixi-böcker (!) funkar kortare stunder liksom annan förströelse som att spana in bilar/fåglar/folk/annat skoj i omgivningen). Mannen & jag åt ju frukost på stan en gång i veckan innan vi fick A, så detta är ngt vi värdesätter att det funkade!! Det gör ju liksom inte så mkt om hon stökar runt lite när det är morgon/förmiddag - folk har överseende & högre tolerans
    Förutom att strosa på stan (& köpa minidator ), så socialiserade vi mest - lunchade på innergården hos vänner som bor på söder (lyxigt att grilla & dricka ett glas rödtjut mitt på blanka dagen ), hade en heldag ute i Nacka hos en annan familj då Amanda fick använda flytväst & åka båt för första gången i sitt liv! En av dagarna lekte vi lite turister & åkte Djurgårdsfärjan för att gåpå Skansen. Vad stort & fint det var där! Har bara varit där en gång förut, & då var jag tretton (!) år Även här jättekul att se A i farten & spana in alla djuren!

    Igår drog vi oss hemåt igen, gjorde ett längre stopp i Vadstena på vägen ner & åt bla fin-lunch (lyxade till med två rätter & kaffe på maten!) på Klosterhotellet. Yummie! Även detta funkade bra med Amanda - underbart! Ok, att hon började bli otålig på slutet & att improvisationen vad gäller att sysselsätta henne började tryta, men mkt tack vare att servitören flirtade med henne som bara den, gjorde att hon inte tröttnade så snabbt! Jag var lite orolig att det inte skulle funka att köra både förrätt & huvudrätt när mannen föreslog detta, men det gick vägen & just det där att man som förälder kan slappna av lite mer när det är mitt på dagen & dessutom semestertider, det var underbart! Jag hade ju nästan gett upp alla sådana tankar, men nu har jag fått blodad tand. Att unna sig ngt extra som tex en frukost eller lunch ute på stan - det kanske är det som är grejen?! (iaf just nu, är väl bästa att tillägga - ta i trä...)

  • Piggelin1

    Som ni märker - jag är på bra humör efter vår lilla tripp!
    Det var verkligen gott med lite miljöombyte, precis det vi behövde!
    Just detta att det funkade bra med Amanda, det gör mig så himla gott, i våras kändes mkt väldigt inrutat & oflexibelt & även om jag ser nyttan med rutiner för att få ihop vardagen, så ÄR det INTE min grej liksom... Så detta att det gick bra med Amanda nu när vi var ute på vift, gör mkt för mig rent mentalt - det blir liksom roligare då!

    ...och så är det så roligt att se Amanda så nöjd & tillfreds & att hon hela tiden lär sig så himla mkt nya grejor & härmar & börjar prata mer, det är verkligen skoj! När vi var hos mannens syster förra helgen & TV'n stod på med ngn reklam för ngn Captain Morgan rom/whiskey med killar som stod liksom med ena knäet upp i vädret i 90 graders vinkel (om ni sett den reklamen, så fattar ni vad jag menar), då försökte Amanda stå likadant Såg så himla roligt ut.

    Cissi förresten, om du möjligen skulle kika in - igår när vi körde hem från Sthlm blev vi omkörda av en sådan bil som ni har (blå) & jag hann uppfatta att det satt en blond pojke i Victors ålder i baksätet. Kan det månne varit ni?! Vet inte vad ni har för färg på bilen, bara modellen & den är ju inte speciellt vanlig på vägarna, därav min fråga

  • Piggelin1

    vaddå spamma tråden...!

    Muggles förresten - jag har en hel massa kommentarer ang detta med husköp eller ej, ev klausuler, försäljning av lgh osv. Been there, done that! Men jag tror det är enklare att vi hörs på tfn istället, så slipper ni andra att höra ännu mer svammel från mig

    Natti, natti!

  • FruCicci

    Hejsan tjejer!!!!!!!!!!

    Vi har varit bortresta halva sommaren, kom tillbaka till sthlm för en vecka sedan, och har haft en del att pyssla med.
    Det blev inte Kroatien, det var 14 grader och regn där nere och strålande fint i Sverige, så vi stannade kvar i Blekinge o sen var vi i Kullavik/Frillesås och på Marstrand/Göteborg en sväng, han även med Helsingborg...
    Vi reser iväg i höst med barnen till sol i stället.

    Lillsnorpan är 2 månader i dag. Ca 58 cm lång och ca 5400 gram nu. Hon har blivit en stor tjej.
    Vet fortfarande inte vad hon ska heta. Har varit inne på Louise de senaste dagarna o innan dess för Emelie, det är dem vi väljer mellan, o jag har fårr fria händer, min man orkar inte med längre, säger han ngt så säger jag vänta vänta vi kanske ska fundera lite till ändå... så han låter mig ta det jag vill och det går inte så bra för mig. Jag har iofs alltid haft svårt att bestämma mig! När det gäller allt!

    HJÄLP!

    Har träffat Vänner och mailat med Muggles, så jag vet att det har varit en plusvåg här inne, vilket är såååååååååååå underbart!
    Jag måste ha ett barn till, det är verkligen fantastiskt och jag kan inte påstå att det är så jobbigt med 2 barn alls!
    Med lite planering och fasta rutiner funkar det ju strålande!

    Har även hört av kokosen som nog är på västkusten nu och Frullis som är på landet... BS har jag messat med och hon är ju på Öland!
    HEJ HEJ
    Ni får ursäkta - men jag har inte läst så mycket försökte titta in från mamma o pappa men det var då ni skrev som bäst och det var massor att läsa, och det fanns inte tid att skriva.

    har läst sista sidan och ser att Ore undrade vad jag var, det var ju passande att jag tittade in idag då tjejen. Hoppas du mår bra vännen, och likaså plutten i magen!

    Piggis, ja det kan ha varit oss du såg. Maken var ut vid lunchtid med Victor o bilen och gjorde ärenden, sen åkte vi iväg vi 14.30 till vänner och fastnade i alla jä-la ombyggnader som de kör med i strhlm under sommaren.
    Vi har inte en blå utan mer grön bil, men den kan ju växlar i färg pga solen i bland. Märket på bilen börjar på P, så var det en sådan kan det absolut varit vi....

    nu kommer Victor och vill att vi ska se på Pingu för 1000000 e gången

    KRAMAR

  • Piggelin1

    Cicci - då var det nog inte er vi såg - detta var på vägen söderut från Sthlm, typ Nyköping eller ngt sådant (minns inte riktigt var vi var just för stunden). Tänkte att om det var ni, så kanske ni var på väg ner till Blekinge eller nåt

    Gott att det funkar så bra med båda barnen. För egen del känns det alldeles lagom med Amanda & just nu är jag/vi ganska inne på att vi trivs bra med bara Amanda & det livet vi har med henne. Ingen nödvändighet att skaffa fler barn. Vi har iofs fortfarande inte bestämt oss för hur vi vill ha det, men vet iaf så mkt som att vi trivs väldigt bra med tillvaron för tillfället & det räcker för mig just nu

    Nähä - ut i solen!
    Ha det!

  • Fru E

    Piggelin-vilken sol????????????

    Cicci-vad roligt att det fungerar bra med de små

    Här är det gråa moln och risk för regn hela tiden och prognosen resten av semestern ser lika dyster ut. Har inte varit på stranden en enda dag på semestern och knappt solat något, längtar verkligen efter lite riktig sommar snart!

    Nu är det dags för en tripp med motorcykeln till brodern i Växjö och på måndag åker vi till Öland med ett annat par för motorcykelsemester och är hemma på onsdag igen . Konstaterade nyss att man inte får plats med så mycket i en stor ryggsäck, hmmmm, 2 personers packning för 3 dagar inklusive handduk och skor får inte riktigt plats. Men det ska nog gå när vi väl åker.

    på er!

  • Ore

    Piggelin: Härligt att det funkade så bra med Amanda, tror också att frukost på stan är en vana ni kan ta upp igen, det är mer ok med det småstök som kan bli kring barn i den åldern på dagen än på kvällen Inte för att det låter som att hon stökade så värst mycket, men ändå. På morgon/förmiddag är det ju barn oftast pigga och utvilade, vilket i regel innebär mindre gnäll - fast kanske också mer spring i benen

    Cicci: Just när man frågar efter dig dyker du upp, vilken timing! Låter som att ni haft en härlig semester, många trevliga ställen ni varit på. Angående namn så är ju båda fina, men jag tycker nog att Emelie låter snäppet bättre tillsammans med Victor, än vad Louise gör...

    EA: Ingen sol nere i söder? Här har det varit soligt och strax över 20 grader hela dagen Fast kanske inte riktigt tillräckligt varmt för att lägga sig och sola. Har inte heller hunnit med det under semestern, men jag har faktiskt tagit ett dopp i sjön i alla fall. MC-semester låter trevligt, hoppas vädret blir bra! (Och att ni får med det ni behöver i ryggsäcken...)

    Nej, nu har nog mina fingrar fått sträcka på sig så att jag kan fortsätta med virkningen (fick ju beskrivning på gallerfilt igår ). Har nog helt fel grepp när jag virkar, men det går så långsamt om jag ska ändra greppet...

  • kängu

    Här har vi också sol!

    Cicci- jag tycker Emelie är finast! Låter som att ni haft en härlig semester!

    Piggis, skönt att allt funkat bra med Amanda, låter som att ni haft det jättemysigt. Förstår dina tankar om "bara" ett barn totalt, jag o maken känner likadant (än så länge iaf).

    Ego- vi funderar på att flytta på oss igen Ska på en lägenhetsvisning på tis. Får väl se vad som händer, ingen panik att flytta men där vi bor nu är nog lite mycket landet för oss. Vi visste att det var en chansning när vi flyttade hit, och känns skönt för nu har vi prövat på riktigt lantliv.

    Nu har maken startat grillen och jag ska fixa förrätt och ta mig ett glas rött (underbart att få smutta lite vin igen efter 10 månader utan!). Ha en härlig kväll i solen alla!!

Svar på tråden Livets stora och små frågor