• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Piggelin1

    Äsch, PB - nu hann ju din gröna plupp försvinna, hoppas att du ser detta imorgon istället!

  • passionsblomman

    Välkommen hem Piggelin! Du är inboxad.

    Tio kartonger packade jag igår. I samband med det har min garderob sorterats och massor av papper rensats. Det tar tiiiiid att jobba sig igenom alla skåp och lådor, högar och kassar. Usch vad med jobb det är kvar innan vi är ute härifrån!

    Fast nu är delmål ett att få såpass iordning att vi kan ta hit mäklaren och fota för annonsbilderna.
    Det är en ganska skabbig liten sliten stuga vi bor i-hade ju tänkt rivad en och bygga nytt. Så vi behöver fixa lite så det känns någorlunda fräscht här. Även om det vi vill trycka på ju är tomten och att det finns djupborrad brunn, avlopp och allt sådant.

  • Ore

    Grattis till ny laptop Piggelin! Själv tycker jag att såna där smådatorer ser litet väl pyttiga ut, men jag har inte provat ordentligt...

    Har tänkt några dagar nu på folk som jag inte sett till här inne på ett tag nu...

    Frullan: Hoppas att allt går bra med lillkillen, och att det med hjälp av psykologen går framåt. Tänker på dig!

    Frejis: Var inte sååå jättelänge sedan du var inne, men hoppas att allt är bra och att du inte har alltför mycket smärtor...

    Cicci: Allt väl med dig, hoppas jag. Kommer inte ens ihåg vad du gör just nu, om det är semesterresa eller det hektiska livet som tvåbarnsmamma som gör att du inte synts till här inne på länge...

    Annars har jag en fråga till AM, har för mig att du länkade till en virkbeskrivning för gallerfilt??? Men jag hittar den inte, trots idogt googlande... Kan man få den igen tro?

    Och sedan har jag inte lyckats hitta de två länkarna till tapetsajter där man kunde kolla på många tapeter på internet... Har lyckats famla bort dem

    Nu, till sväronen för att ta in post och vattna blommor - de är på semester.

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, glöm inte spara ner bilderna från hemnet innan annonsen tas bort, kan ju vara roligt att ha sedan. Alla bilder finns ju sällan med i prospektet.

    Idag hade brandstationen öppet hus så Iris fick sitta i en brandbil, det tyckte hon var roligt.

    Annars inget nytt här, nu har vi mindre än en vecka kvar innan vi åker vidare, det börjar kännas trist för det betyder ju att semestern snart är slut. Kräks som vanligt varje dag, är rejält trött på det här nu.

    Katterna är så mysiga, Oskar har blivit stor medan Elsa fortfarande är kattunge. Däremot är hon fortfarande mer nervös och inte lika social som honom, jag undrar om vi någonsin får ordning på henne.

  • passionsblomman

    Hihi! tack för tipset. Jag kom faktiskt på det själv i förrgår ellern när det var, så nu ligger de på min dator och vi har kört dem som bildspel här om och om igen OCH jag har en bild som skrivbordsunderlägg.

    Jag ska komma ihåg att göra likadant med bilderna på vårt nuvarande också. De kommer vara kul att ha kvar i framtiden.


    BrudSommar2006 skrev 2009-07-25 21:54:08 följande:
    Passionsblomman, glöm inte spara ner bilderna från hemnet innan annonsen tas bort, kan ju vara roligt att ha sedan. Alla bilder finns ju sällan med i prospektet.Idag hade brandstationen öppet hus så Iris fick sitta i en brandbil, det tyckte hon var roligt. Annars inget nytt här, nu har vi mindre än en vecka kvar innan vi åker vidare, det börjar kännas trist för det betyder ju att semestern snart är slut. Kräks som vanligt varje dag, är rejält trött på det här nu.Katterna är så mysiga, Oskar har blivit stor medan Elsa fortfarande är kattunge. Däremot är hon fortfarande mer nervös och inte lika social som honom, jag undrar om vi någonsin får ordning på henne.
  • Piggelin1

    Godkväll!

    Mannen & jag har ju så smått börjat fundera på att sluta leva i synd - vad sägs om att köra detta upplägget?!



  • Piggelin1

    Passionsblomman - ni har verkligen ett underbart hus på G!!
    Tack för att du delade med dig av länken!
    Måste kännas underbart att lämna den lilla sommarstugan för massor av fler kvadratmeter!

    Skulle ju kommentera lite efter ikappläsningen igår

    Snorkis - vilken passionerad väskälskare du är! Jag är imponerad!! Känner mig som en sann lantis i jämförelse med dig!
    Jädra skitkärring som kom på besök förresten - åt fanders med henne

    MSW - vad coolt med A's första steg, det är STORT!

    Kängu, vad skönt att ni fått bukt med Ru's magknip! Måste vara guld att ha din mammas expertkunskap att tillgå!
    JuJuBe's väskor är verkligen kanonfina - fick tips om dem & är nästan sugen på att köpa en & ha som "vanlig" väska De fanns ju inte när vi väntade Amanda, så då blev det en randig SkipHop, som både mannen & jag gillade. Betalade 350spänn för den när vi var i USA, såg hemma sen att den gick loss på tusenlappen

    Tinga - ni lär ju vara i Berlin just nu - hoppas att ni har det kanonbra! Gott med tiden hos Gastroläkaren i nästa vecka!

    Nenne - lät som en underbar vecka ni hade!! Gott att ni skippade barntankarna för en liten tid

    Ore. collt med sparkar! Du ligger ju precis i samma tid som jag gjorde för två år sen & jag minns att vi låg & spanade på magen som började röra på sig ordentligt vid denna tiden
    Ang minidatorn, så visst är den liten, men tror att det är en vanesak & jämfört med mitt gamla tröskverk så är denna underbar! Liten, smidig & enkelt att förstora/förminska texten på skärmen vid behov.

    Vänner - ojoj, vad du måste varit superhungrig som åt dubbla luncher! Kan se dig framför mig letandes runt bland de olika lunchrummen på stora firman
    Inte heller jag speciellt impad av din grannes funderingar... Men jag imponeras av er som liksom vet med er att ni ska bo lääänge där ni bor/ har jättelång sikt framför er angående ert hus - mannen & jag är mer åt andra hållet. Vår inledningsplan här i huset är kanske fem år, så får vi se vad som händer sen. Det skulle iofs inte förvåna mig om det rpkar bli tio år, men längre sikt än så finns inte alls i vår värld. Fortfarande lockar en sväng utomlands lite grand, eller vem vet, man kanske byter firma & hamnar ngn helt annanstans. Hmmm...

Svar på tråden Livets stora och små frågor