• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Frejis

    Övervakning är bra för sådana som inte känner sina egna gränser. Det här tillståndet är annars bedrägligt eftersom smärtan kommer efter att jag gjort allt jag velat och mått rätt hyfsat under tiden

    Det kommer fler "övervakare" på besök, först min pappa och sedan min mamma. Ska bli skönt att få lite sällskap och avlastning för maken

  • Telis

    Frejis, klart vi kan äta lunch i veckan. Men bara om din man säger att det är okej att du tar dig ner till stan.

    Jovisst kan man ha ost i sås, fast riktigt lika gott som en sallad på mögelost, valnötter och päron är det ju inte.

    Provade också ett alkoholfritt vin igår och det var uräckligt (Sutters tror jag det hette). Nu står hoppet till en flaska Billabong i kylen, duger inte den så blir inga mer vinförsök på ett tag.

    Har förresten grym mensvärk idag. Det är en jäkla tur att vi inte har någon insyn i lägenheten eftersom jag måste hålla på och kolla i trosorna var tionde minut.

  • Frejis

    Lappis - du får försöka se kissandet på stickan som ett jobb, som någonting som bara måste göras.

  • Ore

    Aaah, bara för det minns jag inte exakt vad det står för. Men det är när man sätter tillbaka ett befruktat ägg som legat i frysen sen man plockade ut dem...

  • Ore

    Det borde finnas mer värdiga sätt att kolla ÄL, graviditet och liknande än att behöva kissa på en sticka... Knappen på magen, t.ex. (vi måste nog börja leta efter en driven uppfinnare )

  • Lapinette

    Frozen Embryo Transfer, precis som Ore skriver är det när man sätter tillbaka ett redan befruktat ägg, ett embryo. Vi har en liten koloni, 8 st embryon i en frys i Uppsala . Låter helt sjukt när man beskriver det.

    Frejis - att kissa på stickan är ju en baggis jämfört mot att ta alla sprutor inför IVF'n. Det är bara jag som är så satans negativ införd etta FET.

  • Frejis

    Passionsblomman - Tror att det står för Frozen Embryo Transfer.

    Telis - oj, mensvärk nu igen. Du får nog också hålla dig lugn och ligga i soffan.
    Har inte provat någonting alkoholfritt vin eller öl för att slippa bli besviken. Du får berätta om Billabong smakade gott.

  • Lapinette

    Telis - var 10:e minut!!!

    Hur går det med chevre? Är det också no, no? Vi åt iallafall en sallad med toast och varm chevre samt pinjenötter på till lunch. Gillar bara chevre när den är varm ... och ja, lite ringlande honung på ska det ju vara så klart.

  • Frejis

    Lappis - det låter säkert konstigt, men det är bra att du är negativ inför FET för att det säkert kommer att fungera och ge ett pluss. Allt enligt egna erfarenheter...

Svar på tråden Livets stora och små frågor