• Tindragull

    En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! Del 3

    Nu fortsätter vi! Idag är första dagen av resten av ditt liv!!!
    Häng på med tips och trix - tillsammans kan vi ro varandra i land... Så vad säger ni, är ni med?

    SaraPayam - Tallriksmodellen
    Gröna brudens - Tallriksmodellen
    ElinDLB - Nutrilett
    Andbeyond - Äter mindre portioner
    Esonda - Äter hälsosamt
    Tindragull - GI
    Berglinlingström - GI
    Bride in leather - Naturdiet & LCHF
    Primulakarlsson - Viktväktarna
    Lönnsjö - Viktväktarna
    Plummis83 - Tallriksmodellen
    Leeeloo - Äter "vanlig mat" & räknar kalorier
    Gyllenfru - Motionerar, äter mindre socker & nyttigare mat

  • Svar på tråden En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! Del 3
  • Emmox
    Tindragull skrev 2009-03-02 22:57:33 följande:
    Fuskar dock ibland... Som igår när jag smakade på barnens kusins födelsedagstårta... Jäklar vad socker det var i den! Blev rent yr i huvudet!
    Haha, det kan jag förstå =) Har man inte ätit kolhydrater alls blir det värsta sockerchocken. Tänkte att jag efter min ck-kur ska gå över till en kolhydratsfattig kost och sedan lägga på kolhydrater steg för steg. Mitt största mål kommer efter jag har gått ner i vikt; för att behålla den måste jag lära mig att inte vräka i mig allt. Det är det svåra för min del. Att ta en bit och vara nöjd.
  • emersson
    konstigabaralillajag skrev 2009-03-03 11:31:02 följande:
    För mig är det olika hur snabbt jag tappar vätskan. Ibland går det fortare och ibland kan det kännas som en evighet... men det släpper, tro mig.För mig beror det också på vilken tid i månaden är pga att jag är jättekänslig, binder vätska lätt i samband med mens och ägglossning... Väntar själv på att kroppen ska släppa vätska efter fredagens olämpliga dryck men den vill inte det men eftersom jag börjar känna att mensen är på gång kommer det stanna tills den är över vare sig jag vill eller inte :)
    Nu blir jag glad igen :) tack :):) Jag är ju just i den perioden i månaden jag med, så antagligen är det samma sak med mig. Man blir ju så deprimerad, det känns ju tråkigt om man ska behöva vara nykterist nu ett halvår för att man blir smällfet om man dricker något;)
  • Tindragull

    Härligt ju! Då har bi kommit ungefär lika långt!


    Leeeloo skrev 2009-03-03 11:43:57 följande:
    Ungefär 6 kg, fast jag har inte vägt mig på 1,5 vecka så nu vet jag inte riktigt. =)
  • Tindragull

    Sockerchock är precis rätta ordet! Är ju värre än att dricka sprit! Fast jag får lov att säga att socker faktiskt inte är gott längre... Jag har blivit så avvand att vanlig mörk choklad smakar sött för mig...
    För mig blir den stora utmaningen också att försöka hålla vikten sen och inte börja glufsa i mig mängder igen... Utan som du säger, nöja mig med en bit...


    Emmox skrev 2009-03-03 13:13:09 följande:
    Haha, det kan jag förstå =) Har man inte ätit kolhydrater alls blir det värsta sockerchocken. Tänkte att jag efter min ck-kur ska gå över till en kolhydratsfattig kost och sedan lägga på kolhydrater steg för steg. Mitt största mål kommer efter jag har gått ner i vikt; för att behålla den måste jag lära mig att inte vräka i mig allt. Det är det svåra för min del. Att ta en bit och vara nöjd.
  • Melis

    oj ni är redan inne på tråd 3, är det för sent att gå med????

  • Emmox
    Tindragull skrev 2009-03-03 23:29:52 följande:
    Sockerchock är precis rätta ordet! Är ju värre än att dricka sprit! Fast jag får lov att säga att socker faktiskt inte är gott längre... Jag har blivit så avvand att vanlig mörk choklad smakar sött för mig... För mig blir den stora utmaningen också att försöka hålla vikten sen och inte börja glufsa i mig mängder igen... Utan som du säger, nöja mig med en bit...
    Faktiskt, man blir nästan "hög" =P Jag har inte ätit socker eller något sen jag började kuren, har inget direkt begär efter det men visst tänker man på ibland hur det skulle smaka =) Men det är nog som du säger, när man väl smakar så är det inte som man minns. Mörk choklad är jättegott! I love it! Och jag är säker på att vi klarar vårt delmål, med att inte glufsa!:)
  • andbeyond
    Melis skrev 2009-03-04 01:01:02 följande:
    oj ni är redan inne på tråd 3, är det för sent att gå med????
    Aldrig! Välkommen in, här kämpar vi på :)
  • Melis

    jag har velat gå ner länge men det är så svårt....
    vill ha något som jag kan ha länge till exempel portionkontroll, men tänkte rivstarta med nutrilett...

    Ni andra som kör nutrilett, kör ni enbart bara det eller kombinerar ni??

    Alla tips är varmt välkomna!

  • Emmox

    Melis: Jag har inte prövat nutrilett... men vad jag inte direkt hört "lovord" om det...

    Jag kör på cambridge, och har druckit det nu i en vecka och det har gått jättebra. Deras drycker är helt ok. Jag gillar banan och vanilj, det är jättegott att krydda till lite kanel om man gillar det. Finns ju varma soppor med om man vill ha mer "matkänsla".

    Men, pröva på det du känner mest för. Tänkte bara nämna ck! Lycka till.

  • Jasminaa

    hej jag har tänkt på att börja med GI metoden. Är det bara att sluta äta kolhydrater i några veckor och senare börja lägga till lite med fullkorn? sne äta fett och proteiner? kan någon förklara lite bättre? Jag vill gå ner 15 kg och nå min drömvikt, jag har varit nära den en gång 4 kg ifrån men så gick jag upp allt igen så tråkigt :(, har gått ner 10 kg en gång då joggade jag kanske 2 gånger i veckan gjorde 50 situps och 20 benlyft varje dag och åt lagom med mat, bara höll mej undan för socker och sött. men nu har jag inte den motivationen. Och kan inte jogga eftersom jag nyss gått igenom en operation så GI metoden tror jag skulle funka bra.

Svar på tråden En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! Del 3