• viktualia

    Barnkarusellen snurrar vidare

    " Det är inte själva stödet från våra vänner som hjälper oss mest,
    utan den säkra övertygelsen om att de vill hjälpa! "

    Glädje, inredningsfrågor, sorg, bilval, trötthet, barnmatsrecept, oro, vintips, lättnad, resplaner, förtvivlan, amning, befrielse, dagisstart,lycka fertilitetstricks - är alla delar av pratet under åkturerna!

    Följ på ytterligare en åktur med vår mysiga barnkarusell!

    Tack för att ni finns!

  • Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare
  • Telis

    AM, dricksglasen. Som tur var, eftersom jag aldrig dricker snaps.

    Nej, det borde nog inte vara så stor risk med utemöblerna va? Jag ser att krogarna på Grev Turegatan alltid lämnar sina möbler ute på nätterna, en av dom låser inte ens fast dom med något, och till och med där verkar möblerna få stå kvar.

  • fru AM

    Grön pizza
    1 stor pizza/
    4 portioner
    25 g jäst
    3 dl vatten,
    37 grader
    1 tsk salt
    4 dl specialvetemjöl
    3 dl ljust fullkornsmjöl
    1 msk olivolja
    Fyllning:
    1 squash
    200 g pesto
    1 klump mozzarella,
    helst på
    buffelmjölk
    1 dl grovriven
    parmesanost
    Flingsalt och
    nymald svartpeppar
    Några pinjenötter
    1 näve små
    sallatsskott
    och basilika

    Pizza kan absolut bakas
    utan tomatsås. Prova pesto
    i stället. Med tunna knapriga
    skivor av squash och
    massor med mozzarella
    och parmesan blir det en
    saligt god variant.

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    Lös upp jästen i vattnet tillsammans
    med saltet.

    2. Blanda i mjölsorterna
    och olivoljan och knåda till
    en smidig deg eller kör i assistent.
    Låt degen jäsa övertäckt
    i 45 minuter.

    3. Kavla eller tryck ut degen
    på en plåt klädd med bakplåtspapper.

    4. Skiva squashen tunt med
    osthyvel. Bred peston över
    degen och fördela squashskivorna
    över. Riv mozzarellan
    i bitar och lägg på.
    Toppa med parmesanost
    och lite salt och peppar.

    5. Grädda ca 15?20 minuter
    tills pizzan fått färg. Strö
    över pinjenötterna. Dekorera
    med skott och basilika.

    Vin: Casal di Serra, 79:?,
    2007, Verdicchio dei Castelli
    di Jesi, Italien, 12419.

  • fru AM

    Telis: Åh jag som älskar snaps! Har infört det som obligatoriskt till lunchen regniga dagar på landet. En liten pinne bara.

    Men det var fina glas hursomhelst! Fick han ngt av dig?

  • Telis

    AM, älskar du snaps? Men varfööööör?! Det är ju så vidrigt.

    Hrrrm, näeee, han fick inget av mig. Jag trodde liksom inte att vi skulle köpa något åt varandra. Blushing 5 Jag får kompensera det på något annat sätt.

  • fru AM
    Telis skrev 2009-04-17 14:28:50 följande:
    AM, älskar du snaps? Men varfööööör?! Det är ju så vidrigt. Hrrrm, näeee, han fick inget av mig. Jag trodde liksom inte att vi skulle köpa något åt varandra. Jag får kompensera det på något annat sätt.
    Snaps är framförallt ROLIGT att dricka för att det är så hejsansvejsan-svensk-pilsnerfilmsaktigt. Sedan finns det ju några goda varianter: Hallands Fläder t ex. Jag gillar inte de där superbeska gubbsuparna. Och så blir man så go och gla och skiter i att det regnar femte dagen i rad ... ._)

    Angående presentmissförstånd: Du kan alltid köpa en påse vicks blå och kompensera ...
  • Fru E

    Telis-du får prova att göra egen snaps så att den smakar gott jag har provat rabarber& vanilj och fläder kanongott och tjejigt

  • Fru E

    Hehe AM kanske skulle prova det på maken eftersom han inte får så mycket annat nu i spottingstider

  • fru AM

    EA: har du recept på den snapsen? Lät jättegod! Och har rabarber hemma

  • Fru E

    AM-jag skivade rabarbern, la den i en burk, hällde över vaniljvodka och lät den stå i ett par dagar. Vill man ha den sötare så kan man söta med vaniljsocker
    Försvinnande god!!!

  • fru AM

    Tack EA! Ska börja experimentera omedelbart ... Fast jag kan ju inte provsmaka förrän om några veckor. Hmmm få kanske spara receptet istället.

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare