• konsti­gabara­lillaj­ag
    Äldre 15 Jan 11:55
    34215 visningar
    263 svar
    263
    34215

    LCHF - ngn mer?

    Finns det ngn mer här som äter enligt LCHF eller är jag ensam?

  • Svar på tråden LCHF - ngn mer?
  • Sofieo­chJami­e
    Äldre 15 Apr 12:31

    Är det någon som provat "20-80-80" metoden som Annika D rekomenderar om man kört fast? Jag försöker med det då jag märkt att jag får i mig ca 160g fett om dagen, inte 80. Tänkte att det kanske ska funka, men jag har bara gjort det i några dagar och det är jättevsårt. Svårt att äta mat med hög fettprocent och sen bara äta 80g av det. Jag användet GI Viktkoll för att hålla reda på hur mycket det blir. Himla smidigt och det räknar ut exakt hur många gram kolhydrater, protein och fett man äter.

  • MittiP­rickBr­ud
    Äldre 16 Apr 00:20

    kan du förklara den där 20 80 80 metoden please!

  • Sofieo­chJami­e
    Äldre 16 Apr 09:46

    Ja det är att man äter 20g kolhydrater, 80g protein och 80g fett om dagen :)

  • MittiP­rickBr­ud
    Äldre 16 Apr 19:34

    Aha, tack!
    Det verkar mk svårt att hålla reda på!

    Just nu tycker jag att allt är så krångligt, jag är riktigt ur spår!X

  • konsti­gabara­lillaj­ag
    Äldre 16 Apr 19:36

    Ta ett djupt andetag. Det är inte så krångligt som det låter :)

    Behöver du köra den varianten, dvs att räkna?
    Jag har aldrig gjort det och kommer inte att göra det heller. Men jag har hört talas om det...

    Ät det som är bra och lyssna på kroppen. Ät när du är hungrig och ät inte om du inte är hungrig :)


    MittiPrickBrud skrev 2009-04-16 19:34:04 följande:
    Aha, tack! Det verkar mk svårt att hålla reda på! Just nu tycker jag att allt är så krångligt, jag är riktigt ur spår!X
  • septem­ber200­9bröll­op
    Äldre 16 Apr 19:38

    jag är sååå sugen på dinkel mannagrynsgröt.. den innehåller ju en hel del kolhydrater men de e ju bara långsamma kalorier.. funderar på hur "farligt" de kan vara att ta sig en tallrik...

  • MittiP­rickBr­ud
    Äldre 16 Apr 19:40

    Tack!
    Njae, jag tror inte jag egentligen behöver räkna, jag tror att det jag behöver är att komma in i de rätta spåren igen. Börja med mina menyer och bara ät det som står på dem och inget annat. Men allt det. Om ni fattar hur jag menar! Jag har nog svårast med det där att fatta att jag ska äta om jag är hungrig. Det finns nn slags känsla av att man är duktig om man är hungrig, att det är då man "bantar". Svårt att göra sig av med!

  • konsti­gabara­lillaj­ag
    Äldre 16 Apr 19:57

    Jag förstår vad du menar.

    Ta en dag i taget. Ta det i din egen takt och gör det inte för svårt. Själv "spårar" jag ur om jag får för mycket måsten dvs om jag börjar räkna eller har för mycket måsten med maten.
    Jag äter det jag är sugen på och vissa dagar blir kanske inte maten så jättebra och jag äter kanske tom för lite men kroppen kompenserar upp det (iaf upplever jag det) dagen eller dagarna efter då jag är hungrigare.

    Det kan vara svårt att tyda signalerna. Har själv en ätstörning i botten och mina signaler är inte som de ska heller :/ Men jag äter "med sunt förnuft" dvs äter frukost och middag och ngt mellanmål. Ibland är det jättesvårt och ibalnd faller man dit men det är bara att resa sig upp och ta nya tag :)


    MittiPrickBrud skrev 2009-04-16 19:40:43 följande:
    Tack!Njae, jag tror inte jag egentligen behöver räkna, jag tror att det jag behöver är att komma in i de rätta spåren igen. Börja med mina menyer och bara ät det som står på dem och inget annat. Men allt det. Om ni fattar hur jag menar! Jag har nog svårast med det där att fatta att jag ska äta om jag är hungrig. Det finns nn slags känsla av att man är duktig om man är hungrig, att det är då man "bantar". Svårt att göra sig av med!
  • konsti­gabara­lillaj­ag
    Äldre 16 Apr 20:00

    "Farligt" och "farligt"... :) Du kan få ont i magen och bli gasig om du inte ätit kolhydtrater på ett tag men det är övergående :) De gånger jag gjort ett "snedsprång" brukar jag ganska snart inse att det inte var värt det :)

    Idag berättade sonen för dagispersonalen att mamma inte kan äta godis för då börjar hon fisa :P De tyckte att det var jättekul men jag ville bara sjunka genom golvet ;)


    september2009bröllop skrev 2009-04-16 19:38:38 följande:
    jag är sååå sugen på dinkel mannagrynsgröt.. den innehåller ju en hel del kolhydrater men de e ju bara långsamma kalorier.. funderar på hur "farligt" de kan vara att ta sig en tallrik...
  • septem­ber200­9bröll­op
    Äldre 16 Apr 21:17

    hahaha vad gulligt sagt av honom men förstår dig helt med att vilja sjunka genom golvet


    konstigabaralillajag skrev 2009-04-16 20:00:29 följande:
    Idag berättade sonen för dagispersonalen att mamma inte kan äta godis för då börjar hon fisa :P De tyckte att det var jättekul men jag ville bara sjunka genom golvet ;)
  • Sofieo­chJami­e
    Äldre 17 Apr 08:06

    Jag tänkte jag skulle testa att räkna just eftersom att bara äta fett och protein hur mycket jag ville när jag var hungrig inte fungerade speciellt bra. En vecka när jag trodde jag varit duktig gick jag upp nästan ett kilo.. sen ville det kilot inte trilla av igen. Så jag ville testa om den metoden kanske funka. Nu har det börjat trilla av igen, så vi får väl se hur det går.
    Spanska tapas ikväll, härligt med resturanger där man kan själv välja mat utan att man får konstiga blickar för man ber dem ta bort kolhydraterna :)

  • zeddy
    Äldre 17 Apr 08:43

    I går kväll gjorde vi kokospannkakorna. VI åt dom med vispad grädde och tinade bär. Det var gott! Men lite torrt, så det blev ganska mycket grädde och bär

Svar på tråden LCHF - ngn mer?