• konstigabaralillajag

  LCHF - ngn mer?

  Finns det ngn mer här som äter enligt LCHF eller är jag ensam?

 • Svar på tråden LCHF - ngn mer?
 • SofieochJamie

  Är det någon som provat "20-80-80" metoden som Annika D rekomenderar om man kört fast? Jag försöker med det då jag märkt att jag får i mig ca 160g fett om dagen, inte 80. Tänkte att det kanske ska funka, men jag har bara gjort det i några dagar och det är jättevsårt. Svårt att äta mat med hög fettprocent och sen bara äta 80g av det. Jag användet GI Viktkoll för att hålla reda på hur mycket det blir. Himla smidigt och det räknar ut exakt hur många gram kolhydrater, protein och fett man äter.

 • SofieochJamie

  Ja det är att man äter 20g kolhydrater, 80g protein och 80g fett om dagen :)

 • MittiPrickBrud

  Aha, tack!
  Det verkar mk svårt att hålla reda på!

  Just nu tycker jag att allt är så krångligt, jag är riktigt ur spår!X

 • konstigabaralillajag

  Ta ett djupt andetag. Det är inte så krångligt som det låter :)

  Behöver du köra den varianten, dvs att räkna?
  Jag har aldrig gjort det och kommer inte att göra det heller. Men jag har hört talas om det...

  Ät det som är bra och lyssna på kroppen. Ät när du är hungrig och ät inte om du inte är hungrig :)


  MittiPrickBrud skrev 2009-04-16 19:34:04 följande:
  Aha, tack! Det verkar mk svårt att hålla reda på! Just nu tycker jag att allt är så krångligt, jag är riktigt ur spår!X
 • september2009bröllop

  jag är sååå sugen på dinkel mannagrynsgröt.. den innehåller ju en hel del kolhydrater men de e ju bara långsamma kalorier.. funderar på hur "farligt" de kan vara att ta sig en tallrik...

 • MittiPrickBrud

  Tack!
  Njae, jag tror inte jag egentligen behöver räkna, jag tror att det jag behöver är att komma in i de rätta spåren igen. Börja med mina menyer och bara ät det som står på dem och inget annat. Men allt det. Om ni fattar hur jag menar! Jag har nog svårast med det där att fatta att jag ska äta om jag är hungrig. Det finns nn slags känsla av att man är duktig om man är hungrig, att det är då man "bantar". Svårt att göra sig av med!

 • konstigabaralillajag

  Jag förstår vad du menar.

  Ta en dag i taget. Ta det i din egen takt och gör det inte för svårt. Själv "spårar" jag ur om jag får för mycket måsten dvs om jag börjar räkna eller har för mycket måsten med maten.
  Jag äter det jag är sugen på och vissa dagar blir kanske inte maten så jättebra och jag äter kanske tom för lite men kroppen kompenserar upp det (iaf upplever jag det) dagen eller dagarna efter då jag är hungrigare.

  Det kan vara svårt att tyda signalerna. Har själv en ätstörning i botten och mina signaler är inte som de ska heller :/ Men jag äter "med sunt förnuft" dvs äter frukost och middag och ngt mellanmål. Ibland är det jättesvårt och ibalnd faller man dit men det är bara att resa sig upp och ta nya tag :)


  MittiPrickBrud skrev 2009-04-16 19:40:43 följande:
  Tack!Njae, jag tror inte jag egentligen behöver räkna, jag tror att det jag behöver är att komma in i de rätta spåren igen. Börja med mina menyer och bara ät det som står på dem och inget annat. Men allt det. Om ni fattar hur jag menar! Jag har nog svårast med det där att fatta att jag ska äta om jag är hungrig. Det finns nn slags känsla av att man är duktig om man är hungrig, att det är då man "bantar". Svårt att göra sig av med!
 • konstigabaralillajag

  "Farligt" och "farligt"... :) Du kan få ont i magen och bli gasig om du inte ätit kolhydtrater på ett tag men det är övergående :) De gånger jag gjort ett "snedsprång" brukar jag ganska snart inse att det inte var värt det :)

  Idag berättade sonen för dagispersonalen att mamma inte kan äta godis för då börjar hon fisa :P De tyckte att det var jättekul men jag ville bara sjunka genom golvet ;)


  september2009bröllop skrev 2009-04-16 19:38:38 följande:
  jag är sååå sugen på dinkel mannagrynsgröt.. den innehåller ju en hel del kolhydrater men de e ju bara långsamma kalorier.. funderar på hur "farligt" de kan vara att ta sig en tallrik...
 • september2009bröllop

  hahaha vad gulligt sagt av honom men förstår dig helt med att vilja sjunka genom golvet


  konstigabaralillajag skrev 2009-04-16 20:00:29 följande:
  Idag berättade sonen för dagispersonalen att mamma inte kan äta godis för då börjar hon fisa :P De tyckte att det var jättekul men jag ville bara sjunka genom golvet ;)
 • SofieochJamie

  Jag tänkte jag skulle testa att räkna just eftersom att bara äta fett och protein hur mycket jag ville när jag var hungrig inte fungerade speciellt bra. En vecka när jag trodde jag varit duktig gick jag upp nästan ett kilo.. sen ville det kilot inte trilla av igen. Så jag ville testa om den metoden kanske funka. Nu har det börjat trilla av igen, så vi får väl se hur det går.
  Spanska tapas ikväll, härligt med resturanger där man kan själv välja mat utan att man får konstiga blickar för man ber dem ta bort kolhydraterna :)

 • zeddy

  I går kväll gjorde vi kokospannkakorna. VI åt dom med vispad grädde och tinade bär. Det var gott! Men lite torrt, så det blev ganska mycket grädde och bär

Svar på tråden LCHF - ngn mer?