Inlägg från: konstigabaralillajag |Visa alla inlägg
 • konstigabaralillajag

  LCHF - ngn mer?

  Finns det ngn mer här som äter enligt LCHF eller är jag ensam?

 • Svar på tråden LCHF - ngn mer?
 • konstigabaralillajag

  Kul att höra att ngn mer äter LCHF. Jag vet inte vilken mängd kolhydrater jag äter per dag för jag räknar inte utan äter det som är ok. Jag började med lchf pga att flera säger sig bli hjälp med sin fibromyalgi men också för att gå ner i vikt. Värken har inte blivit bättre men jag har gått ner 27 kg.
  KiF har jag hållt till på men det är sällan jag är inne där. Var inne mycket där i början. Är inne en del på forum.fetbobba.net/ men nu var det länge sedan...
  Hur länge har du ätit lchf?

 • konstigabaralillajag

  Jag äter enligt lchf och jag äter inte en diet. Jag har hållt på med dieter som tex cambridgekuren. Jag har ätit efter viktväktarnas program. Inget av det har fungerat på mig. Visst, jag har gått ner men dels så klarar jag bara av det en kort tid och tröttnar på maten vilket resulterar i att jag ökar i vikt och lägger till ngr extra kilon...

  Jag hittade lchf av en slump när jag sökte på google efter kost och fibromyalgi. Jag vägde när jag började med lchf 106,3 kg (!)och efter en kostomläggning och mycket god mat visade vågen -27 kg på sensommaren.
  Det har hänt att jag ätit som jag gjort tidigare och fy vad jag mår dåligt av "den gamla maten". Jag är övertygad om att lchf inte är farligt. Tycker det kommer rapporter regelbundet som talar för att detta är den bästa kosten...

  För er som inte läst boken - den hemlige kocken så kan jag rekommendera den. Intressant läsning! Och man får en tankeställare på vad det finns i all mat..

  Ngr ord från mig. Detta är vad jag tror på. Självklart finns det personer som tycker det ena är bättre och som tror på det.

 • konstigabaralillajag

  En ny receptsida med LCHF-recept:
  www.lchfrecept.com/

  Har ni ngt recept så kan ni lägga till det på den sidan...

  Kämpa nu på tjejer, vi kommer klarar detta :)

 • konstigabaralillajag

  Japp, ibland gäller det att ha is i kistan...

  Idag har jag avslutat kvällen med en god marängpaj med hallon. Jättesmarrig var den :)


  emersson skrev 2009-03-08 19:21:35 följande:
  Jag har aldrig haft en sån energi och mått så bra som man gör på lchf mat måste jag säga, går lite segt med viktminskningen just nu men det är väl bara att "ha is i kistan" ;) Lite mysigt är det att bara njuta av sitt "välmående" :)
 • konstigabaralillajag

  Lchf och Gi är inte samma sak. När du äter gi så delar du upp det i långsamma och snabba kolhydrater. Med lchf utseluter man alla sorters kolhydrater. Man kan säga att lchf är GI-noll.
  Däremot (tror jag) att GI-kostens rivstart är som lchf (har aldrig ätit enligt GI-metoden)

  Jag äter lchf och äter det som innehåller max 5g kolhydrater/100g men jag äter också nötter som innehåller mer... fast med måtta. Även mörk choklad.

  Det är fullt möjligt att gå ner 6 kg på 2 veckor. Jag gick ner 8 kg den första veckan jag åt enligt lchf. Det blev totalt 27 kg på 6 månader.
  MEN man ska också komma ihåg att de första kilona är vatten och om man bantat med pulver osv tidigare så kan det ta lite längre tid innan kroppen börjar släppa på överskottet. Kroppen har varit inne på svält och sparar allt som man stoppar i sig och det är när kroppen förstår att den inte ska "svältas" mer som den börjar släppa...

  Lycka till!

 • konstigabaralillajag

  Bara att ta nya tag, har varit där jag med... Känns surt efteråt och man ångrar sig men det är såååå gott med ngt "otillåtet" ibland.
  Har du gått upp i vikt efter helgen så är det säkerligen inte fett utan kroppen har bundit vatten pga kolhydraterna. Ge det ett par dagar så är du tillbaka på samma ruta igen som du var innan helgen :)

  Jag har också svårt att veta om jag äter tillräckligt. Men när jag äter enbart enligt LCHF så äter jag endast när jag är hungrig. Då får jag i mig det jag behöver...


  MittiPrickBrud skrev 2009-03-09 16:40:44 följande:
  tog mig en fuskhelg...semlaalkoholinte bra... Nya tag idag.Kanske äter jag då för lite! Tycker det är svårt att få till det.
 • konstigabaralillajag

  Här har du en som är beroende av pepsi max och jag har faktiskt låtit det vara. Jag har tagit bort det andra onyttiga så detta behåller jag :)
  Men det är individuellt hur man klarar av det. En del stannar av i viktminskningen, en del triggar det sötsuget och en del märker inte av det. Det är bara att prova för att se hur just din kropp klarar av det.

  Sen hur bra det är att dricka light kan man ju fundera på men gott är det ;P


  emersson skrev 2009-03-09 19:37:39 följande:
  Kan man dricka lightläsk typ pepsi max när man äter lchf? Det är nog det enda jag har riktigt svårt att klara mig utan...men bromsar det viktnedgången så är det nog ganska lätt att låta bli...
 • konstigabaralillajag

  Visst är det underbart :)

  Jag tror faktiskt inte min kropp är känslig, har iaf inget jag behöver begränsa. Jag har ca 12 kg kvar att gå ner så det är ett tag men jag har till 29 augusti så det är ett tag kvar...

 • konstigabaralillajag

  Jag hamnar ganska ofta i platåer. Går ngr lite och så stannar det upp, går ner igen och stannar upp. Jag kan stå ganska länge på en platå, ibland kan det kännas som en evighet :) Men eftersom jag gick ner 27 kg på 6 månader så varade de inte för evigt :P
  Just nu väntar jag på att den nuvarande platån ska släppa taget om kroppen, förhoppningsvis när mensen som jag har nu tar slut...

  Har man bantat så kan det ta ett tag. Till slut släpper det, frossa i extra smör :) Till slut släpper det, men OM man slitit på kroppen med olika bantningsmetoder så kan det ta upp till 6 månader innan kroppen börjar "slappna av". Men det behöver inte vara så för dig. Jag hade provat och slitit på min kropp innan men den släppte på fettet dirket iaf:)

  Har du gått ner ngt?

Svar på tråden LCHF - ngn mer?