• MittiP­rickBr­ud
  Äldre 23 Jan 20:03
  33779 visningar
  263 svar
  263
  33779

  LCHF - ngn mer?

  Å det här är nog den dieten som jag läste om häromdagen!
  Tycker det verkar gott men undrar hur hälsosamt det är att inte äta några kolhydrater alls?
  Inte ens fullkornsprodukter är ok, eller ?

  Berätta gärna mer.
  jag har 15 kg övervikt och lider av IBS och fibromyalgi så jag är väldigt angelägen om att hitta en diet som är bra

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 27 Jan 22:50
  #7

  Jag har läst en del om detta idag och märker att det finns de som är väldigt positiva, och andra som är motsatsen. Det är inte helt lätt att förstå vem som har rätt. Många med just IBS säger sig bli bättre av denna kost, men även på de forum jag läst ur IBS synpunkt finns det alltså såna som anser att det är inte bara fel utan helt enkelt onyttigt och farligt.

  Jag var inne på dr Dahlqvist sida också, och hon verkar ju ha koll på vad hon håller på med. Jag önskar att det inte var så många olika bud om olika dieters bra-het...

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 3 Feb 22:28
  #15

  I går började jag med en kost enligt lchf och idag, andra dagen, har jag ont i huvudet och känner mig allmänt svag. Men jag har läst på och vet att det är vanligt i början så jag är inte så orolig. Jag har varit så duktig och storhandlat så att jag har hemma allt jag behöver för att följa en meny från dag till dag. Det är enklare så för mig, att helt enkelt laga det som föreslås från dag till dag. frukost, lunch, middag och mellan mål. Det är gott och jag blir mätt, men oftast känner jag mig väldigt sugen ca 2 timmar efter jag har ätit. Ska jag då äta ngt smått eller ska jag vänta till det är måltid igen? Jag menar, annars får jag ju äta lite då och då hela tiden, kan det vara bra?

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 6 Mar 18:39
  #18

  tack för nbra länkar!

  Nu har jag hållit på med detta några veckor och det har hänt lite, men alldeles för lite, främst met måtten. Vågen visar bara ngt kilo ner, men midjemåttet är ca 4-5 cm mindre.

  Nu verkar det dock inte hända så mk mer...
  Hur går man vidare?

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 6 Mar 18:54
  #20

  åh, jag har nog mellan 10-15 kg att gå ner...

  eller... typ 3 storlekar...

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 9 Mar 16:40
  #30

  tog mig en fuskhelg...
  semla
  alkohol
  inte bra...  Nya tag idag.

  Kanske äter jag då för lite! Tycker det är svårt att få till det.

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 12 Mar 17:28
  #51

  Sådär ja, nu känns det som att jag är tillbaka i spåret igen. Blev så besviken på mig sjävl efter helgens eftergifter att jag unnade mig ett par dagar till av slarv, men nu, idag , är jag på banan igen....

  Ska nu ta mig i kragen och träna lite också så kanske det känns ännu bättre sen.

  Jag vill se mer resultata för att inte ge upp.
  I början mådde jag jättebra och såg förändringen, och jag tycte allt var så gott! Men nu är jag ute ur nyförälskelsefasen" och börjar plötsligt längta efter söta saker och är lite trött på ågg

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 12 Mar 17:46
  #53

  Har tappat räkningen på exakt hur många veckor.. Det bör vara typ 6 veckor.

  fast jag har inte ätit konsekvent utan lagt till lite bra kolhydrater, som grovt rågbröd ngn frukost, och idag åt jag röd aquinoa till kycklingen. Fullkornsris och fullkornspasta har också slunkit ner ngn gång nu på slutet.

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 13 Mar 15:10
  #58

  Har´ni ngt tips på vad jag kan servera på min födelsedag i morgon i stället för tårta? Finns det några goda och bra alternativ eller går allt sånt slags gottis bort?

  Har funderat på frukt, bär och grädde helt enkelt.. Men vissa tycker ju att frukt inte heller är bra?

  Hur gör ni med såna val?
  Jag ska ha ett litet kalas och kan inte bara strunta i att bjuda på ngt gott. Om jag gör en tårta med tanken att jag ska låta bli den själv, så vet jag att det inte kommer att fungera! Det är inte kul att avstå när alla andra äter, speciellt när det är ens egen födesledag!

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 14 Mar 13:36
  #65

  Tack för läckra recept!
  Inte trodde jag att det fanns så gott att laga till efterrätt!

  Nu ska jag hoppa i duschen, snart kommer gästerna!

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 18 Mar 23:42
  #91

  jaha, kan det ta så lå ng tid att börja om med förbränningen om man festat en helg. I så fall kan det vara det som drabbat mig med. Jag firade helgen innan förra och är inte på g neråt ännu igen. Har inte tänkt att det skulle bero på det men så kan det ju vara...


  emersson skrev 2009-03-18 22:03:38 följande:
  Jag har verkligen blivit totalextrem...var ju ute o festade för tre veckor sen...det tog två veckor för mig att börja gå ner i vikt efter det. I helgen är kommer det över lite vänner och vi ska typ dricka lite vin o ha trevligt. Men jag kan inte förmå mig att dricka en droppe, vill verkligen gå ner de 6-7 kg jag har kvar nu, orkar inte förstöra igen nu när kroppen äntligen börjar bränna lite fett, fy vad tråkig man känner sig...inte för att jag mår dåligt av det, men det är trist att känna sig tråkig....gnäll gnäll;)
 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 23 Mar 14:54

  Här är en till som fått bakslag...
  Nu är mitt problem det att bilen har gått sönder så det där med storhandling kan jag glömma. Jag har problem med min rygg och kan inte bära tungt så jag får handla så lite i taget att det är ynkligt. nu är skafferier och kylskåp nästan tomma och då är det svårt att äta regelbundet och få till en hel måltid. Idag är det dessutom en dålig dag för mig så jag orkar inte ens gå ut och handla...

  Har hemma ägg, grönsaker, en laxbit, lite yughurt, havregryn, mjölk, knäckebröd, ost och bregott, kaffe, thats it... Vissa grejer finns ju hemma för att min dotter äter det, som pasta, ris och bulgur.... Har även en burk cocosmjölk ser jag..

  Hm.. ngt ska jag väl få till denna dag i alla fall!

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 27 Mar 19:33

  Jag har även hört att denna kost ska vara bra för oss som har IBS. Det är ena anledningen till att jag började och jag hoppas verkligen att det stämmer. Nu har jag inte kunnat följa den rakt av under en period, av olika orsaker, men ska ta tag i konsekvensen igen efter helgen, då jag hoppas på att kunna göra en storhandling igen, och köpa hem rätt ingredienser.

  ha en god helg alla!

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 16 Apr 00:20

  kan du förklara den där 20 80 80 metoden please!

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 16 Apr 19:34

  Aha, tack!
  Det verkar mk svårt att hålla reda på!

  Just nu tycker jag att allt är så krångligt, jag är riktigt ur spår!X

 • MittiP­rickBr­ud
  Äldre 16 Apr 19:40

  Tack!
  Njae, jag tror inte jag egentligen behöver räkna, jag tror att det jag behöver är att komma in i de rätta spåren igen. Börja med mina menyer och bara ät det som står på dem och inget annat. Men allt det. Om ni fattar hur jag menar! Jag har nog svårast med det där att fatta att jag ska äta om jag är hungrig. Det finns nn slags känsla av att man är duktig om man är hungrig, att det är då man "bantar". Svårt att göra sig av med!

Svar på tråden LCHF - ngn mer?