• Sofieo­chJami­e
  Äldre 26 Mar 08:26
  33774 visningar
  263 svar
  263
  33774

  LCHF - ngn mer?

  Jag skulle vilja göra ett inlägg här då jag för ett par veckor sedan läste er tråd här. Jag började kolla upp lchf på nätet och upptäckte många sidor som förespråkade lchf när man har PCOS som jag har. Jag har provat 100 dieter i mitt liv men ingen har funkat. Så jag bestämde mig för att prova lchf och efter två veckor har jag redan gått ner 2 kg. I mina ögon är detta helt otroligt och fantastiskt och har aldrig hänt mig förut. Det känns inte ens jobbigt att äta mat utan kolhydrater när man hittar så många fantastiksa recept på bloggar på nätet.
  Så jag måste säga tack för denna tråden, annars kanske jag aldrig testat lchf :) 11kg kvar!

 • Sofieo­chJami­e
  Äldre 26 Mar 17:04

  Zeddy: När man har PCOS så är det ju problem med insulinet. Kan inte de "tekniska" termerna men insulinet ska vara någon form av hormonsom som i sin tur påverkar andra hormoner som gör att man får cystorna. Om man äter LCHF så kontrollerar man ju insulinet och det är så jag fattat att det kan hänga ihop. Man funkar lite som en diabetiker och de ska ju äta LCHF. Det är även därför PCOS:are oftast är överviktiga. Min gyn sa till mig att om jag vill bli med barn så måste jag gå ner i vikt och då är det kolhydratskontrollerat som gäller.

 • Sofieo­chJami­e
  Äldre 28 Mar 09:18

  Är det någon mer som känner sig tröttare av denna dieten. Det känns som jag tappat all kondition som jag hade (inte mycket dock) och det är jobbigt att behöva gå upp för en trappa, benen orkar inte mer. Jätte kosntigt. Har läst en massa andra bloggar om tjejer som tränar lika mycket som förr och så och de verkar inte ha några problem. Kanske bara jag som e konstig.

 • Sofieo­chJami­e
  Äldre 28 Mar 12:06

  I tre veckor nu. Så inte så länge. Hoppas det går över då, e ganska jobigt.

 • Sofieo­chJami­e
  Äldre 15 Apr 12:31

  Är det någon som provat "20-80-80" metoden som Annika D rekomenderar om man kört fast? Jag försöker med det då jag märkt att jag får i mig ca 160g fett om dagen, inte 80. Tänkte att det kanske ska funka, men jag har bara gjort det i några dagar och det är jättevsårt. Svårt att äta mat med hög fettprocent och sen bara äta 80g av det. Jag användet GI Viktkoll för att hålla reda på hur mycket det blir. Himla smidigt och det räknar ut exakt hur många gram kolhydrater, protein och fett man äter.

 • Sofieo­chJami­e
  Äldre 16 Apr 09:46

  Ja det är att man äter 20g kolhydrater, 80g protein och 80g fett om dagen :)

 • Sofieo­chJami­e
  Äldre 17 Apr 08:06

  Jag tänkte jag skulle testa att räkna just eftersom att bara äta fett och protein hur mycket jag ville när jag var hungrig inte fungerade speciellt bra. En vecka när jag trodde jag varit duktig gick jag upp nästan ett kilo.. sen ville det kilot inte trilla av igen. Så jag ville testa om den metoden kanske funka. Nu har det börjat trilla av igen, så vi får väl se hur det går.
  Spanska tapas ikväll, härligt med resturanger där man kan själv välja mat utan att man får konstiga blickar för man ber dem ta bort kolhydraterna :)

Svar på tråden LCHF - ngn mer?