• konstigabaralillajag

  LCHF - ngn mer?

  Finns det ngn mer här som äter enligt LCHF eller är jag ensam?

 • Svar på tråden LCHF - ngn mer?
 • Maria2009

  Jag med! Fast inte så strikt som under 20 g kh per dag, snarare under 50-100. Främst för att magen och resten av kroppen mår så bra på sån här kost, men kommer det lite viktminskning så tackar jag inte nej

  Har du hittat till kolhydrater.ifokus.se ?

 • konstigabaralillajag

  Kul att höra att ngn mer äter LCHF. Jag vet inte vilken mängd kolhydrater jag äter per dag för jag räknar inte utan äter det som är ok. Jag började med lchf pga att flera säger sig bli hjälp med sin fibromyalgi men också för att gå ner i vikt. Värken har inte blivit bättre men jag har gått ner 27 kg.
  KiF har jag hållt till på men det är sällan jag är inne där. Var inne mycket där i början. Är inne en del på forum.fetbobba.net/ men nu var det länge sedan...
  Hur länge har du ätit lchf?

 • Maria2009

  Har inte hållit på så länge, upptäckte det av en slump sent i höstas och har provat lite till och från. Jag försöker också äta det som är ok, och tycker det är faschinerande att man kan äta så mycket god mat utan att gå upp i vikt! Som idag t ex blir det äggröra, bacon och champinjonstuvning med timjan till middag...

  Jag har läst några böcker av Sten Sture Skaldeman, han tar upp LCHF-konceptet på ett bra och enkelt sätt. Köpte kokboken "smörstekt" för ett tag sen också, mycket goda recept. Det kommer en till nu i slutet av januari som Annika Dahlqvist har varit med och gjort, den ska bli spännande.

  Men den mesta vanliga maten kan man ju "LCHF:a" genom att ta bort de stora kolhydratfällorna och hälla på sås och äta grönsaker istället

  Har du märkt någon skillnad på sötsuget?

 • Originalrosen

  Jag började, men gick nog ut för hårt med i stort sett tji kolhydrater. Hur mådde ni i början?

  Jag frös, fick fruktansvärd huvudvärk och blev deprimerad. Jag gick ned men var tvungen att sluta. Hur gjorde ni i början?

 • MittiPrickBrud

  Å det här är nog den dieten som jag läste om häromdagen!
  Tycker det verkar gott men undrar hur hälsosamt det är att inte äta några kolhydrater alls?
  Inte ens fullkornsprodukter är ok, eller ?

  Berätta gärna mer.
  jag har 15 kg övervikt och lider av IBS och fibromyalgi så jag är väldigt angelägen om att hitta en diet som är bra

 • Originalrosen

  Jag var mätt hela tiden och hade inget sug efter mat eller sött - så på den fronten var det helt fantastiskt, sök på LCHF så hittar du bra info.

 • MittiPrickBrud

  Jag har läst en del om detta idag och märker att det finns de som är väldigt positiva, och andra som är motsatsen. Det är inte helt lätt att förstå vem som har rätt. Många med just IBS säger sig bli bättre av denna kost, men även på de forum jag läst ur IBS synpunkt finns det alltså såna som anser att det är inte bara fel utan helt enkelt onyttigt och farligt.

  Jag var inne på dr Dahlqvist sida också, och hon verkar ju ha koll på vad hon håller på med. Jag önskar att det inte var så många olika bud om olika dieters bra-het...

 • tonårsmorsa

  Vad som kan vara bra att veta är att det inte gjorts några studier på hur kroppen mår på lång sikt av LCHF-kost. Läs gärna vad som står i läkartidningen om Annika Dahlqvists kostrådgivning:

  www.lakartidningen.se/engine.php

  Sen är det väl upp till var och en att avgöra hur de vill experimentera med sin egen kropp.

 • Wicsen

  Vad skoj med denna tråd!

  Jag fick en mindre chock i oktober 2007 när min man och jag vart bjudna på dop. Vi vart tillfrågade att vara barnets gudföräldrar, vilket vi såklart tackat ja till. Da man som gudföräldrar går med i altargången och står framme vid dopfunten vid hela ceremonin ville jag ju ha på mig lite finare kläder eftersom det skulle sitta en hel kyrka och titta på mig. Ville ju göra mitt gudbar heder (";). Till min fasa finns det INGET i garderoben som passar, inte ens min fin-uniform (jag är med i hemvärnet) och det enda som passar i civilt finkläders-väg är en rosa kjol och vit skjorta som sitter tillräckligt bra för att inte skämma ut mig. DÅ går det upp för mig att nu måste jag börja tänka på hälsan!

  Senare samma år kommer jag i kontakt med LCHF via Doktor Dahlqvists blogg, blogg.passagen.se/dahlqvistannika/. Jag vart öppen för att iaf testa och för mig har det funkat super. I maj 2008, sju månader efter dopet, vart vi bjudna på bröllop där fin-uniform gällde för oss som var med i hemvärnet. Tänkte att det är väl bara att åka till förrådet och byta upp en storlek, men nog hade jag med endast LCHF-kost gått ner så pass att uniformen passade!

  Jag är inte superstrikt, visst äter jag pizza, glass och CHOKLAD lite då och då. Men inte alls som tidigare. Och jag äter över lag mycket á la LCHF, bland annat brukar frukostarna bestå av ägg och bacon, eller naturell fil, ibland t.o.m gårdagens köttbullar.
  Lunch/middag kan bestå av stekta baconstrimlor med svartpeppar, laxfiléstrimlor och ev champinjonbitar som får sjuda i grädde. Kotletter med brocolli, lök, blomkål bakade i ugnen. Grillad kyckling med hemmagjord potatissallad gjord på gräddfil med curry och al dente kokta små blomkålsbitar istället för potatis.

  Jag kan rekomendera boken Laga Gott Med Lite Kolhydrater,
  isbn 91-7902-612-5.

Svar på tråden LCHF - ngn mer?