• Wicsen
  Äldre 27 Jan 23:46
  30023 visningar
  263 svar
  263
  30023

  LCHF - ngn mer?

  Vad skoj med denna tråd!

  Jag fick en mindre chock i oktober 2007 när min man och jag vart bjudna på dop. Vi vart tillfrågade att vara barnets gudföräldrar, vilket vi såklart tackat ja till. Da man som gudföräldrar går med i altargången och står framme vid dopfunten vid hela ceremonin ville jag ju ha på mig lite finare kläder eftersom det skulle sitta en hel kyrka och titta på mig. Ville ju göra mitt gudbar heder (";). Till min fasa finns det INGET i garderoben som passar, inte ens min fin-uniform (jag är med i hemvärnet) och det enda som passar i civilt finkläders-väg är en rosa kjol och vit skjorta som sitter tillräckligt bra för att inte skämma ut mig. DÅ går det upp för mig att nu måste jag börja tänka på hälsan!

  Senare samma år kommer jag i kontakt med LCHF via Doktor Dahlqvists blogg, blogg.passagen.se/dahlqvistannika/. Jag vart öppen för att iaf testa och för mig har det funkat super. I maj 2008, sju månader efter dopet, vart vi bjudna på bröllop där fin-uniform gällde för oss som var med i hemvärnet. Tänkte att det är väl bara att åka till förrådet och byta upp en storlek, men nog hade jag med endast LCHF-kost gått ner så pass att uniformen passade!

  Jag är inte superstrikt, visst äter jag pizza, glass och CHOKLAD lite då och då. Men inte alls som tidigare. Och jag äter över lag mycket á la LCHF, bland annat brukar frukostarna bestå av ägg och bacon, eller naturell fil, ibland t.o.m gårdagens köttbullar.
  Lunch/middag kan bestå av stekta baconstrimlor med svartpeppar, laxfiléstrimlor och ev champinjonbitar som får sjuda i grädde. Kotletter med brocolli, lök, blomkål bakade i ugnen. Grillad kyckling med hemmagjord potatissallad gjord på gräddfil med curry och al dente kokta små blomkålsbitar istället för potatis.

  Jag kan rekomendera boken Laga Gott Med Lite Kolhydrater,
  isbn 91-7902-612-5.

 • Wicsen
  Äldre 27 Jan 23:48
  #11

  Förresten så kan jag säga att mitt sötsug (choklad är ju bara sååå gott!) hålls bra i schack av att minska ner på kolhydraterna.

Svar på tråden LCHF - ngn mer?