• konstigabaralillajag

  LCHF - ngn mer?

  Finns det ngn mer här som äter enligt LCHF eller är jag ensam?

 • Svar på tråden LCHF - ngn mer?
 • Wicsen

  Förresten så kan jag säga att mitt sötsug (choklad är ju bara sååå gott!) hålls bra i schack av att minska ner på kolhydraterna.

 • konstigabaralillajag

  Jag äter enligt lchf och jag äter inte en diet. Jag har hållt på med dieter som tex cambridgekuren. Jag har ätit efter viktväktarnas program. Inget av det har fungerat på mig. Visst, jag har gått ner men dels så klarar jag bara av det en kort tid och tröttnar på maten vilket resulterar i att jag ökar i vikt och lägger till ngr extra kilon...

  Jag hittade lchf av en slump när jag sökte på google efter kost och fibromyalgi. Jag vägde när jag började med lchf 106,3 kg (!)och efter en kostomläggning och mycket god mat visade vågen -27 kg på sensommaren.
  Det har hänt att jag ätit som jag gjort tidigare och fy vad jag mår dåligt av "den gamla maten". Jag är övertygad om att lchf inte är farligt. Tycker det kommer rapporter regelbundet som talar för att detta är den bästa kosten...

  För er som inte läst boken - den hemlige kocken så kan jag rekommendera den. Intressant läsning! Och man får en tankeställare på vad det finns i all mat..

  Ngr ord från mig. Detta är vad jag tror på. Självklart finns det personer som tycker det ena är bättre och som tror på det.

 • Originalrosen

  Vad ska jag säga? "LCHF är så farligt så att jag hellre bär på 20-30 kg övervikt?" Dumheter! Det verkar farligare att vara fet, tycker jag.

  Det låter bättre att käka kött, fett och grönt och alla värden blir bättre - inklusive kolesterolet. Diabetiker blir av med sin diabetes. Annika Dahlqvist borde få nobelpriset - inte skäll och smäll.

 • tonårsmorsa

  Originalrosen skrev 2009-01-28 09:38:28 följande:


  Vad ska jag säga? "LCHF är så farligt så att jag hellre bär på 20-30 kg övervikt?" Dumheter! Det verkar farligare att vara fet, tycker jag.
  Så långt får du medhåll även av de läkare/professorer som arbetar med kostrådgivning till överviktiga:

  www.lakartidningen.se/07engine.php

  Men nobelpris för något som saknar vetenskaplig grund, nej det tror jag inte det finns stöd för. (Annika Dahlqvist arbetar f.ö. inte med övervikt, utan med äldrevård.)
 • MittiPrickBrud

  I går började jag med en kost enligt lchf och idag, andra dagen, har jag ont i huvudet och känner mig allmänt svag. Men jag har läst på och vet att det är vanligt i början så jag är inte så orolig. Jag har varit så duktig och storhandlat så att jag har hemma allt jag behöver för att följa en meny från dag till dag. Det är enklare så för mig, att helt enkelt laga det som föreslås från dag till dag. frukost, lunch, middag och mellan mål. Det är gott och jag blir mätt, men oftast känner jag mig väldigt sugen ca 2 timmar efter jag har ätit. Ska jag då äta ngt smått eller ska jag vänta till det är måltid igen? Jag menar, annars får jag ju äta lite då och då hela tiden, kan det vara bra?

 • jenick

  Vi har också börjat äta enligt LCHF alldeles nyligen och vi mår otroligt bra av den kosten! Som gammal viktväktare hade jag dock svårt att njuta av den goda feta maten utan att få dåligt samvete i början! :o) Mitt godissug är oxå borta och det är så otroligt skönt för jag kan säga att det var STORT tidigare.

  Om ni behöver tips på god mat kan jag varmt rekommendera den här sidan:

  blogg.passagen.se/fettbramat/

 • Maria2009

  MittiPrickBrud: Det är inte helt ovanligt att man är hungrigare än vanligt i början, det brukar stabilisera sig efter ett tag. Ät något med lite KH när du blir sugen, en ostbit, en skinkrulle eller något annat med fett och/eller protein.

  Mera bra länkar:

  www.familjeliv.se/Forum-11-258/m40302517.html
  lchf-kost.blogspot.com/
  veckansmiddag.blogspot.com/
  www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp
  airamsmat.webblogg.se/
  mylchflife.blogspot.com/
  kolhydrater.ifokus.se/

  Sen har Annika Dahlqvist och Airam Höglund kommit ut med "LCHF-kokboken" med en massa smarriga recept, finns nog i vilken bokwebshop som helst

 • MittiPrickBrud

  tack för nbra länkar!

  Nu har jag hållit på med detta några veckor och det har hänt lite, men alldeles för lite, främst met måtten. Vågen visar bara ngt kilo ner, men midjemåttet är ca 4-5 cm mindre.

  Nu verkar det dock inte hända så mk mer...
  Hur går man vidare?

 • Originalrosen

  4-5 cm mindre är ju jättebra! Hur mycket behöver du gå ned, tror du?

 • MittiPrickBrud

  åh, jag har nog mellan 10-15 kg att gå ner...

  eller... typ 3 storlekar...

Svar på tråden LCHF - ngn mer?