• konstigabaralillajag

  LCHF - ngn mer?

  Finns det ngn mer här som äter enligt LCHF eller är jag ensam?

 • Svar på tråden LCHF - ngn mer?
 • september2009bröllop

  Jag kan tänka mig att det tar otoligt lång tid att övergå till att bränna fett igen när man varit ute och festat.. älskoholhaltiga drycker innehåller sjukt mycket kolhydrater! Nu är strax äggen klara och sen väntar vågen

 • konstigabaralillajag

  Fasiken ,jag tappar fokus hela tiden. Är inne i en sådan period där orken att stå emot inte finns tillräckligt. Men nu måste jag ta tag i det igen, mår inte bra av kolhydrater...

  Har laddat ner en massa recept så nu ska jag börja laga efter det och testa lite nytt, kanske ger det mootivationen tillbaka lite...

 • Marjo

  Är inne på min fjärde LCHF-dag nu och det känns bra. Har faktiskt inte blivit sugen på godis som jag trodde ( är en riktig godisgris). Nötter blir nog min räddning, äter dem med 5-6 kolhydrater/100g och hoppas att det är ok.

  Vad är ketos, som jag såg att någon skrev om här?

 • september2009bröllop

  ketos är ett läge då kroppen har fett i stället för kolhydrater som energi källa kan man säga. Man kan mäta detta genom att kissa på en sticka som mäter antalet ketoner i urinen.. Om man har ett lågt värde vet man att man fått i sig mycket kolhyrater helt enkel.. dessa stickor går att köpa på apoteket och är egentligen till för diabetiker..

  fyra dagar och har redan gått ner nästan ett kilo... Idag visar vågen 0.8 kg mindre än igår LYCKA!

 • Marjo

  Oj! Jag har bara gått ner 3 hg, men det är väldigt individuellt har jag förstått det som. Men jag ska verkligen ge detta en chans. Får hoppas att kilona lossnar på mig med :)

  Grattis!

 • måsadiket

  Hej,
  går detta att använda om man väger 67 och vill gå ner 10 kg till sommaren?

  Hur gör man i så fall?

 • zeddy
  måsadiket skrev 2009-03-19 13:48:10 följande:
  Hej,går detta att använda om man väger 67 och vill gå ner 10 kg till sommaren?Hur gör man i så fall?
  Ja absolut! Fast man ska veta att alla kroppar är olika och går ner olika mycket.

  Jag började med denna kost i början av januari och har nu gått ner 6 kg. Började på 72.. Så det känns toppenbra! Just denna vecka har det avstannat litegrann för min del men det kan bero på att jag ska ha mens snart.

  Det finns massor med information på webben, googla LCHF och även Annika Dahlqvist.

  Det bästa med denna kost tycker jag är att man får äta så mycket gott!!
 • zeddy

  Första veckan tror jag är svårast, men så är det väl med alla olika dieter. Uteslut kolhydrater och socker och håll koll på att du inte stoppar i dig massor med tillsatser ( t ex E-nummer)

  Och Stort Lycka Till!

 • september2009bröllop

  går absolut att använda.. jag vägde 69 kilo när jag började i måndags och jag planerar också att gå ner ca 10 kilo..

 • emersson
  konstigabaralillajag skrev 2009-03-19 08:05:50 följande:
  Fasiken ,jag tappar fokus hela tiden. Är inne i en sådan period där orken att stå emot inte finns tillräckligt. Men nu måste jag ta tag i det igen, mår inte bra av kolhydrater...Har laddat ner en massa recept så nu ska jag börja laga efter det och testa lite nytt, kanske ger det mootivationen tillbaka lite...
  vad trist det är när man kommer i sånna där perioder, hade en sånt veckan efter jag varit på den berömda festen, allt kändes ju så hopplöst då jag gått upp flera kg + att jag var hungrig hela tiden. men men, med vårsolen brukar man komma på bättre tankar igen, beach 09 here we come :)
Svar på tråden LCHF - ngn mer?