• konsti­gabara­lillaj­ag
  Äldre 15 Jan 11:55
  33834 visningar
  263 svar
  263
  33834

  LCHF - ngn mer?

  Finns det ngn mer här som äter enligt LCHF eller är jag ensam?

 • Svar på tråden LCHF - ngn mer?
 • konsti­gabara­lillaj­ag
  Äldre 24 Mar 14:59

  Ja, det är något man ska hamna i... men visar vågen resultat så behöver man inte fundera över det... Jag har aldrigt tänkt på detta med ketos, äter det jag ska och väntar :P


  zeddy skrev 2009-03-24 14:56:33 följande:
  hmm. Ok så det är något man vill hamna i alltså. Kanske ska köpa sånna stickor då!
 • zeddy
  Äldre 24 Mar 15:36

  Men alltså jag läser om att när man hamnar i ketos så är den inne på svält? Det känns ju inte så hälsosamt. Hur hälsosamt är det egentligen i längden att äta enligt LCHF?

 • konsti­gabara­lillaj­ag
  Äldre 24 Mar 15:48

  Som jag skrev tidigare så kan man hamna i ketos men jag har aldrig lagt ngn större vikt vid det. OM man hamnar i ketos kan man hoppa ur det lika fort genom att äta eller dricka ngt som får kroppen ur balans. Det kan räcka med lite mineralvatten.
  Tänk inte så mycket på just ketos. Ät det som är tillåtet och känn hur bra du mår av lchf istället.
  Var i ketos när jag åt cambridgekuren och den smaken i munnen eller andedräkten jag hade då (stackars min sambo) har jag inte haft med lchf så jag tror inte att jag hamnat i ketos, jag vet inte...

  Hur hälsosamt det är i längden kan jag inte svara på men jag kommer att fortsätta med denna kosten tills vidare. Fråga mig om 15 år så kanske jag kan svara :)


  zeddy skrev 2009-03-24 15:36:05 följande:
  Men alltså jag läser om att när man hamnar i ketos så är den inne på svält? Det känns ju inte så hälsosamt. Hur hälsosamt är det egentligen i längden att äta enligt LCHF?
 • zeddy
  Äldre 24 Mar 15:51

  Då kör jag på som vanligt då. Men man börjar undra vad det kan ge för hälsoeffekter. Min svåger som är sjuksyrra är tveksam..
  Men jag kör på!!

 • konsti­gabara­lillaj­ag
  Äldre 24 Mar 15:51

  Text kopierad ang ketos från GI-viktkoll:
  Ketos är en kemisk omställning i kroppen som uppstår när du äter väldigt lite kolhydrater och därför främst använder fett som energikälla. Fettet omvandlas till ketoner som kan användas som bränsle - därav namnet. För att detta ska hända bör man äta mindre än 40 gram kolhydrater om dagen. Bör tilläggas att man även bränner en del fett när man äter mer kolhydrater, men inte lika snabbt.

  Detta är en naturlig process som vi är genetiskt skapade för i tid av svält och otillräckligt med mat. Det är just därför som vi är utrustade med förmågan att lagra fett ? för att under tider när vi inte har tillräckligt med mat kunna använda detta som energi i kroppen. ?Problemet? i dagens samhälle är bara att vi aldrig lider någon brist av mat och därför sätter denna process igång alltför sällan. Samma sak händer just när vi inte äter alls, eller fastar. Den stora skillnaden är att du äter rikligt med proteiner som gör att du inte bränner bort kroppens muskelmassa ? vilket naturligtvis ska undvikas.

 • zeddy
  Äldre 24 Mar 15:59

  Ja herregud vad mycket det finns att läsa om detta! Och om andra dieter, ibland vet man inte vad man ska tro på faktiskt. Det är som "språkrören" för de olika dieterna mobbar de andra och skriver saker som man inte vet är sant..

  jag får lita på Annika Dahlqvist helt enkelt Och er här inne såklart

 • konsti­gabara­lillaj­ag
  Äldre 24 Mar 16:02

  Ja, alla förspråkare är på varandra och slänger skit :) Men jag har upplevt så många hälsovinster med lchf att jag faktiskt inte tror på all skit som kastas på denna kost.. Så lite på din egen instinkt, känns det bra så är det säkert bra :)


  zeddy skrev 2009-03-24 15:59:53 följande:
  Ja herregud vad mycket det finns att läsa om detta! Och om andra dieter, ibland vet man inte vad man ska tro på faktiskt. Det är som "språkrören" för de olika dieterna mobbar de andra och skriver saker som man inte vet är sant..jag får lita på Annika Dahlqvist helt enkelt Och er här inne såklart
 • zeddy
  Äldre 24 Mar 16:16

  Ja, det är ju så. Och jag mår faktiskt bra med denna kost. Har i och för sig bara ätit enligt detta i 2.5 månader men iaf.

  Ska nog kolla blodfetterna efter 6 månader kanske. Vill inte löpa större risk att få hjärtproblem

 • konsti­gabara­lillaj­ag
  Äldre 24 Mar 16:27

  Det är alltid intressant att testa blodfetterna.
  Jag gjorde det och jag hade bättre blodfetter än genomsnittet trots min vikt. Läkaren var chockad :)


  zeddy skrev 2009-03-24 16:16:06 följande:
  Ja, det är ju så. Och jag mår faktiskt bra med denna kost. Har i och för sig bara ätit enligt detta i 2.5 månader men iaf.Ska nog kolla blodfetterna efter 6 månader kanske. Vill inte löpa större risk att få hjärtproblem
 • zeddy
  Äldre 24 Mar 16:37
  konstigabaralillajag skrev 2009-03-24 16:27:46 följande:
  Det är alltid intressant att testa blodfetterna.Jag gjorde det och jag hade bättre blodfetter än genomsnittet trots min vikt. Läkaren var chockad :)
  Jaha! Men då kanske man inte ska oroa sig! Ska nog göra det efter sommaren kanske. Ringer man bara vårdcentralen o bokar in en tid eller hur funkar det?
Svar på tråden LCHF - ngn mer?