• konstigabaralillajag

    LCHF - ngn mer?

    Finns det ngn mer här som äter enligt LCHF eller är jag ensam?

  • Svar på tråden LCHF - ngn mer?
  • zeddy
    september2009bröllop skrev 2009-03-29 11:01:50 följande:
    oj helgen har varit skitjobbig, men jag har stått emot.. har haft gäster så de har druckit Cola och chips och godis.. de har även ätit hamburgare och pizza men jag va stark! gjorde dock en chokladpannacotta igen för nått måste jag ju få unna mig när de sitter och läskas ska bli intressant och se vad vågen står på när jag väger mig på tisdag..hur har de gått för er andra på vår "nya" vecka med LCHF?
    Härligt jobbat! Stå emot!!

    Själv blir jag mer peppad än någonsin nu. Jag har suttit fast på 66.6 kg (666.... :-O ) Men nu imorse vägde jag 66.5 (beror det på att jag o min m2b hade lite extra aktivitet igår??
    Inte för att det är någon större skillnad, men jag kanske har kommit över den töskeln nu! Jag började på 72 kg vecka 2

    Hur går det för er andra??
  • gotlandsulrika

    Har uppehåll nu då jag blir illamående bara jag tänker på fet mat. Körde hela hösten och gick ner 8 kilo och mådde kanon!

    Mycket piggare, gladare och inga humörsvängningar som förr :)

    Ska snart dra igång igen och få bort de sista 5 kilona innan augusti.

  • konstigabaralillajag

    Idag mår jag inte bra. Hostar och är konstig i halsen samt känner mig lite febrig. Trots det tog jag en promenad till centrum med hundarna och postade inbjudningskorten(!!) Nu ska jag slösurfa lite med lite pepsi max och en god bit mörk choklad och tycka synd om mig själv :)
    Idag blir det chili con carne á la lchf till middag - gott!

  • zeddy
    konstigabaralillajag skrev 2009-03-30 10:55:27 följande:
    Idag blir det chili con carne á la lchf till middag - gott!
    Nu kommer jag med mina receptfrågor igen

    vad har du i din chili con carne? jag har nämligen tagit fram köttfärs till ikväll.. Och har en kinkig syster på besök
  • konstigabaralillajag

    Jag byter ut vita bönor mot sojabönor (köpes på konservburk i vanliga butiker).
    Köttfärs, vitlök, chilisås, ketchup (går att bya ut mot tomatpuré), sojabönor, kryddor, paprika...
    Barnen och sambon känner inte skillnad på vita bönor och sojabönor heller och jag tycker sojabönor är gott i denna rätten.

  • zeddy

    Tack tack för det! Får fundera lite på det!! Låter gott tycker jag!

  • Marjo

    Hej!

    Är nu inne på min 3:e vecka med LCHF. Jag tycker jag äter exemplariskt med inte mycket mer än 5 g kolhydrater per dag. MEN jag går inte ner i vikt... första veckan gick jag ner 1 kg (säkert vatten) sen har jag gått upp så nu är min totala viktnedgång bara 0,5 kg.

    Är det någon annan som har samma problem, fastän man inte slarvat? Jag börjar snart tänka på att ge upp, fastän många säger det tar tid... men hur lång tid?? Jag vill ju gå ner.

    Jag rör på mig en del, mest promenader, men får väl börja hårdträna nu känns det som så att det händer ngt på vågen.

    Tack på förhand!

  • konstigabaralillajag

    Om man tex kört vv eller cambridgekuren tidigare och sedan börjar med lchf är kroppen inställd på svält. Det kan ta ett tag, för en upp till 6 månader tills kroppen fattar att den inte behöver svälta.
    Jag stötte aldrig på detta när jag började med lchf men jag vet att det kan vara så för en del. Så ge inte upp.
    Finns säkert flera andra anleddningar varför en del inte går ner i vikt i början. Jag kan rekommendera dig att kika in på kolhydrater.ifokus.se och läsa där eller tom fråga. Där kan de detta och kan ge dig råd och mer fakta :)


    Marjo skrev 2009-03-31 07:01:45 följande:
    Hej!Är nu inne på min 3:e vecka med LCHF. Jag tycker jag äter exemplariskt med inte mycket mer än 5 g kolhydrater per dag. MEN jag går inte ner i vikt... första veckan gick jag ner 1 kg (säkert vatten) sen har jag gått upp så nu är min totala viktnedgång bara 0,5 kg. Är det någon annan som har samma problem, fastän man inte slarvat? Jag börjar snart tänka på att ge upp, fastän många säger det tar tid... men hur lång tid?? Jag vill ju gå ner. Jag rör på mig en del, mest promenader, men får väl börja hårdträna nu känns det som så att det händer ngt på vågen. Tack på förhand!
  • Marjo

    Jag har inte kört ngn sådan kur direkt innan jag började med LCHF. Men jag har alltid haft svårt att gå ner i vilken oavsett metod, så varför skulle kroppen vara "snäll" nu?? :)

    Jag har frågat på kolhydrat i fokus och där säger folk att jag ska ha tålamod..men det är svårt ibland när man inte vill vara tjock längre.

    Men nu ska jag träna och vara duktig :)

    Tack för ditt svar!

Svar på tråden LCHF - ngn mer?