• zeddy

    LCHF - ngn mer?

    Jag hakar på här också!

    Har kört LCHF i 9 veckor och gått ner ca 5 kg och ca 5cm i midjemåttet. Jag är jättenöjd med att det syns på vågen, men jag tycker inte att det syns så supermycket på kroppen.
    De jag träffar som inte sett mig sen innan Jul säger att det ser ut som om jag gått ner mer än 5 kg, så jag får väl tro på dem då!!


    september2009bröllop skrev 2009-03-10 13:03:34 följande:
    Hur ser en frukost/lunch/middag ut för er? så svårt att tänka på vad man ska ersätta kolhydraterna med.. När man äter enligt GI behöver man ju bara skrota de i typ 2 veckor och sen gå på lite lätt med fullkorn.. Vad har ni som tillbehör till kött och fisk?
    Till frukost äter jag bacon och ägg i olika former. T ex äggröra gjord på grädde, ägg o ost. Stekt ägg eller omelett blir det också.

    Lunch blir det matlåda, t ex idag åt jag blomkål- och broccolimos gjord med grädde och smör. Till det blev det fisk i en créme fraichesås smaksatt med hummerfond och citron.

    Middag blir antingen liknande lunch eller så blir det bara något lätt t ex sallad eller något. Det beror på hur hungrig jag är på kvällen!

    Som tillbehör till kött/fisk blir det mycket sås och grönsaker. Det jag nämnde ovan är otroligt gott! Annars typ sparris, sallad, broccoli. Och såsen ska vara hemmagjord utan en massa konstiga tillsatser! Eller om man kan hitta köpesås utan tillsatser..
  • zeddy

    lchf-kost.blogspot.com/search/label/efterr%C3%A4tt

    Här har du flera bra recept! Jag har gjort "LCHF-tårta med chokladkräm på mandelbotten" och den är toppengod!! Jag skulle dock hoppa över nötterna i botten och lägga på lite jordgubbar eller hallon på toppen.

    Jag vet inte om den är helt ok att äta, men den innehåller ju endast sånt som man får äta..

    Den är otroligt god ialla fall! Blir typ som en moussetårta

  • zeddy

    Eller chokladmousse är ju supergott också!

    Smält ca 100g 70% (eller högre) choklad i vattenbad. Låt svalna lite grann. Vispa typ 4 dl grädde, blanda i chokladen!

    också supergott!

  • zeddy
    MittiPrickBrud skrev 2009-03-14 13:36:41 följande:
    Tack för läckra recept!Inte trodde jag att det fanns så gott att laga till efterrätt!Nu ska jag hoppa i duschen, snart kommer gästerna!
    Visst är den underbar! Blev dina gäster nöjda?
  • zeddy
    måsadiket skrev 2009-03-19 13:48:10 följande:
    Hej,går detta att använda om man väger 67 och vill gå ner 10 kg till sommaren?Hur gör man i så fall?
    Ja absolut! Fast man ska veta att alla kroppar är olika och går ner olika mycket.

    Jag började med denna kost i början av januari och har nu gått ner 6 kg. Började på 72.. Så det känns toppenbra! Just denna vecka har det avstannat litegrann för min del men det kan bero på att jag ska ha mens snart.

    Det finns massor med information på webben, googla LCHF och även Annika Dahlqvist.

    Det bästa med denna kost tycker jag är att man får äta så mycket gott!!
  • zeddy

    Första veckan tror jag är svårast, men så är det väl med alla olika dieter. Uteslut kolhydrater och socker och håll koll på att du inte stoppar i dig massor med tillsatser ( t ex E-nummer)

    Och Stort Lycka Till!

  • zeddy
    september2009bröllop skrev 2009-03-24 12:28:51 följande:
    idag blir det nog en sväng till gymmet så här dag 1 i ära
    jag var igår på ett pass på friskis.. Jäklar vad jag har ont i kroppen idag!!

    Ikväll ska vi laga tacopaj, pajskalet gjort på ägg på något sätt. Blir säkert gott, har också dålig fantasi och kör liknande rätter hela tiden..
  • zeddy
    konstigabaralillajag skrev 2009-03-24 14:20:23 följande:
    Har du provat tacogratängen? Den är visserligen utan "pajskal". Bryn färs och krydda med tacokrydda alt hemmagjord tacokrydda (du kan ha i en paprika om du önskar).Ta fram en ugnssäker form och lägg i 1 burk creme fraiche och 1 burk philadelphiaost, blanda dem.Häll över tacofärsen och strö riven ost över. In i ugnen till osten smält och blir sådär god (testa 200 grader. Ät en sallad till. Jättegott och väldigt smidigt.
    Nej, det har jag inte! Det kanske vi skulle göra istället! Är lite tveksam till "ägg-pajskalet" Tack för tipset
  • zeddy
    måsadiket skrev 2009-03-24 13:16:45 följande:
    Hej,hur får man ingång detta? Man skall ju hamna i ketos, läste jag, hur fixar man det?Jag har nu ätit efter detta i 2 v, men ännu inte hamnat i ketos.Om man skulle komma igång, hur länge skall man hålla på och hur gör man sedan för att inte gå upp i vikt igen?Tacksam för tips snabb
    Det där med ketos fattar inte jag..
    Konstigabaralillajag, du verkar kunnig i området?
Svar på tråden LCHF - ngn mer?