Till er som äter kombinerad kur är här lite recept på hur ni kan lyxa till de varma sopporna
Lyxig soppa
Räkor, crabfishpinnar, purjolöksringar och sparrisbitar i grönsakssoppan är smaskigt.
Lax skurna i kuber och haricots verts i grönsakssoppan ger en god fisksoppa.
Strimlad kassler med skivade champinjoner i svampsoppan är kalasgott.
Kycklingbitar med ärtor och sparris i kycklingsoppan kryddad med curry smakar bra.
Låt lite keso smälta ner i soppan. Blir lite extra.
Lite pasta, typ fjärilsvingar eller snäckor, är en annan variant. Tillsammans med stavar av squash, purjolök och morötter. Gärna med en tomat skuren i tärningar.
Potatisskivor och purjolök med lite extra buljong är värt att pröva i alla Cambridge-sopporna.
Vill du ha en tomatsoppa, lägger du i tomater på burk. Krydda med lite tabasco.
Spenat och musslor i grönsakssoppan gör den lite mustigare.
Lite extra hönsbuljong lyfter smaken i kycklingsoppan.
Svampsoppan blir extra god om du droppar i lite kinesisk soja.
Frysta thailändska wokgrönsaker med lime är gott i grönsaks- och kycklingsoppan.
--------------------------------------------------------------------------------
Så här kan du också piffa till din Cambridge-soppa!
Grönsakssoppa
Saffran och räkor, crabfishpinnar, kokt vit fisk, salladskrabba på burk
Spenat och musslor
Kokt broccoli och lite ädelost
Lax, alla varianter
Kokt eller stekt fänkål, blomkål, brysselkål...
En klick "fuskioli" passar till allt (kesella, matlagningsyoghurt/lätt crème fraiche och fettfri eller lättmajonnäs samt vitlök)
Stekt eller grillad paprika, purjulök, squash...
Bönor och linser av alla slag
Thailänska wokgrönsaker med lime (finns i frysdisken)
Hårdkokt ägg och hackad spenat
Dill och andra - helst färska - örtkryddor
Rökt makrill
Svampsoppa (alltid gorr med lite extra kinesisk soja)
Svamp fräst i lite matfett
Lax, alla varianter
Köttfärsrester och lite ädelost, gärna gorgonzola
Kycklingrester, skinka, pannbiff, viltskav...
Lite knaperstek bacon
Bönor och linser av alla slag
Hårdkokt ägg och hackad spenat
Kycklingsoppa (alltid gott med lite extra hönsbuljong)
Kycklingrester, skinka, pannbiff, viltskav...
Svamp fräst i lite matfett
Stekt eller grillad paprika, purjulök, squash...
Lite knaperstek bacon
Bönor och linser av alla slag
Thailänska wokgrönsaker med lime (finns i frysdisken)
Mager korv med olika styrkor och smaker
Kyckling med curry
Rester av indiska kycklingrätter; tikka, garam masala etc