Kesolasagen 4 pers.
1 stor burk keso (500 g)
4 dl riven ost
1 tsk salt
vitpeppar
lasagneplattor (8 st)
Tomatsås:
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
2 krm salt
vitpeppar
1 tsk oregano eller basilika
2-2½ dl mjölk
Blanda keso med hälften av den rivna osten. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Tomatsås:
Fräs lök och vitlök i lite margarin. Häll efter några minuter i tomaterna med sitt spad och smaksätt med salt, vitpeppar och söndersmulad oregano. Koka utan lock i 5-10 min så såsen blir tjock.
Smörj en ugnssäker form. Varva keso, lasagneplattor och tomatsås. Underst keso, överst tomatsås.
Slå mjölken runt formens kanter och strö över resten av osten.
Grädda i 225 i 30-35 minuter.
Servera med en sallad.