• _elin_

    någon med erfarenhet av viktklubben?

    precis som rubriken lyder så undrar jag om det finns någon här som har erfarenhet av viktklubben.se ? Jag funderar på att testa detta, känner att jag behöver lite hjälp att motivera mig och att komma igång med träning och bättre mat.

    Är viktklubben bra? krånglig att använda? ger det resultat samt får man "hjälp" både med kost och träning eller handlar det bara om kosten?

    många frågor, tacksam för svar och inspiration! :)

  • Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?
  • Petula08

    Tips:
    Jag tycker ni ska tänka efter lite med vad ni har för ingrediener i maten när ni försöker gå ner i vikt.

    Jag är också trogen medlem i viktklubben. Behöver gå ner hutlöst mycket, typ 40 kg till, för hälsans skull, och bröllopet nästa år. Går ner ungefär 1 kg i veckan med hjälp av viktklubben, friskis&svettis, motionssim och stavgång.

    När det gäller maten så har vi, moi och m2b, de senaste månaderna börjat se efter vad det är i det vi stoppar i oss. Ju mer man tar reda på vad det är i det livsmedel man stoppar i sig, ju mindre vill man äta. Vi försöker utesluta det mesta som är tillsatt i maten. Det är skrämmande hur mycket tillsattser man får i sig. Efter det att vi började utesluta natriumglutamat så har inte jag migrän längre! Rökt kött äter jag inte längre. De duschar ju köttet med "rökarom". Det mesta som det står att man har tillsatt Arom i ska man lägga tillbaka på hyllan. Det mesta med E nummer kan man skippa.

    B.la de flesta lightprodukter innehåller grymt mycket "skit". Ta istället riktig grädde...men mindre. Vill man nu ha sju procentig matlagningsgrädde så ta en "trea" grädde och späd med en och en halv liter vatten. Så har du 7 % grädde. Vill du ha flytande smör, gör ditt eget med hjälp av rapsolja och riktigt smör.

    Å nej, jag är ingen "skogsmulle" som har begravningsceremonier för mina använda bindor och går klädd i linne året runt. Jag är en helt vanlig tjej som öppnat ögonen och läser på innehållsförteckningen innan jag stoppar något i matkassen och som numer är pigg som en lärka och migränlös.

    Ät mindre av det som är naturligt.

  • Skottdagen2008

    Jo eg. borde man ju det, men man tror på något dumt sätt att man inte skulle ha det i affären om det inte var bra, som t.ex. 7% osv....

    Det bästa vore att äta naturligare även rött kött direkt från älgen eller renen = mums!

  • Petula08

    Jag vet. Man tror ju att de om tillverkar saker inte stoppar i saker man kan bli dåliga av. Men det gör dom.

    Sniffar lite sarkasm i meningen om renen/älgen. Det var ju inte så jag menade. Att man måste överdriva. Bara hålla lite koll på vad man stoppar i sig. Det är så lätt när man försöker gå ner i vikt att man byter ut allt och bara äter lightprodukter utan att tänka på vad de innehåller.

  • Skottdagen2008

    Jo för även fast de är lighta betyder ju bara att det är mindre fett, men det kan ju vara mer kalorier för att man försökt få till smaken med mer socker. T.ex. yoghurt. det är bättre att ta egna bär från frysen och blanda i a-fil 3%.

  • 16 aug

    Petula: förstår vad du menar.
    Jag kör med lättmjölk, känns bra

  • Petula08

    Precis!

    Vi brukar koka gröt till frukost. Istället för sylt så häller vi ilite frysta hallon/blåbär. Mysko färg på gröten...men ack så gott, å nyttigt.

    Såg längre bak i inläggen ungefär de kalorier som folk ska äta. Jag har blivit tilldelad 1700 kalorier. De flesta andra 1500 eller 1300. Är det för att jag väger mer som jag ska käka mer?

    Nån som vet?

  • Skottdagen2008

    Nja, jag vet inte om jag var sarkastisk. Jag äter mycket ren och älg. Min sambo är älgjägare och jag är norrlandstös så jag äter mycket viltkött och så kossa förståss


    Petula08 skrev 2007-10-18 22:40:36 följande:
    Jag vet. Man tror ju att de om tillverkar saker inte stoppar i saker man kan bli dåliga av. Men det gör dom. Sniffar lite sarkasm i meningen om renen/älgen. Det var ju inte så jag menade. Att man måste överdriva. Bara hålla lite koll på vad man stoppar i sig. Det är så lätt när man försöker gå ner i vikt att man byter ut allt och bara äter lightprodukter utan att tänka på vad de innehåller.
  • Petula08

    Skottdagen: I see. Jag trodde jag blev tagen för en skogsmulle Inte för att det är fel med att vara sådan...men jag är det inte. Älg å ren är mumma. Bor i dalarna så älg blir det en hel del av. Dock helst stekt i ugn i några timmar.

  • Skottdagen2008

    Petula08:
    Ja, så tokigt det kan bli när man skriver. Jag är mer förstjust i ren är älg. Älgen blir lite för vilt för mig. Visst som stek, men till vardags är det godare med skav.

    Lite O.T.

    Ja, tillbaka till VK. det beror lite på hur mycket du vill förlora i vikt under hur lång tid som du blir tilldelad ett antal kalorier. Jag ville gå ner lite långsammare och fick då 1500 kcal. Du vill nog gå ner ännu lite långsammare eller så är du helt enkelt längre och yngre då förbränner du mer än jag som är kort och då får du normalt äta mer kcal än jag för att hålla vikten och ska du då gå ner så får du ändå äta mer än t.ex. jag som är kort.

    Hm...hängde du med?

  • _elin_

    viktualia- oj då, hade för mig att de var magrare. Har köpt ngn som det står 1% på, undra vad det var. Måste kolla upp! :)

Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?